Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS (https://www.lateam.gr/forum/f67/)
-   -   Μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του... φωτός (https://www.lateam.gr/forum/f67/metafora-dedomenon-me-tin-taxutita-tou-fotos-44439/)

Marlboro_HD 02-10-2009 20:43:

Μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του... φωτός
 
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

Μια επαναστατική τεχνολογία οπτικών ινών παρουσίασε η Ιntel στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει ο γίγαντας της τεχνολογίας των επεξεργαστών και των υπολογιστών στο Σαν Φρανσίσκο.

Η τεχνολογία ονομάζεται Light Ρeak και το πλεονέκτημά της έγκειται στο ότι μπορεί να δημιουργεί μια κοινή σύνδεση για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, εκτυπωτές, συσκευές δικτύωσης, ψηφιακές κάμερες, συστήματα αναπαραγωγής εικόνας και ήχου, και γενικά οποιαδήποτε συσκευή ή σύστημα συνδέεται με έναν υπολογιστή.

Επιπλέον η σύνδεση αυτή είναι εξαιρετικά υψηλής απόδοσης και ταχύτητας, επιτρέποντας την άμεση μεταφορά ακόμη και πολύ μεγάλων σε όγκο αρχείων. Σήμερα υπάρχουν πολλά είδη συνδέσεων και πρωτοκόλλων ανάμεσα στα διάφορα περιφερειακά συστήματα και στον υπολογιστή, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ταχύτατη αποθήκευση και μεταφορά δεδομένων.

Το πρωτότυπο σύστημα που επέδειξε η Ιntel σε μηχάνημα της Αpple βασίζεται σε πομπούς λέιζερ και προσφέρει ρυθμό διαμεταγωγής 10 Gbps ανά κατεύθυνση.

Αυτό σημαίνει ότι η μεταφορά μιας ταινίας, και μάλιστα ΒluRay (που είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας), από συσκευή σε συσκευή (π.χ. από έναν σκληρό δίσκο σε ένα USΒ) θα μπορεί να γίνει μέσα σε 30 δευτερόλεπτα! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς ως το 2020 η ταχύτητα από τα 10 Gbps θα μπορεί να φτάσει στα 100 Gbps.

Ωσπου η βιομηχανία των υπολογιστών να ενσωματώσει την τεχνολογία Light Ρeak οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις νέας γενιάς συσκευές USΒ 3.0 που θα κάνουν σε λίγο καιρό την εμφάνισή τους στην αγορά.

Τα νέα «στικάκια» προσφέρουν ταχύτητες 5 Gbps, δέκα φορές υψηλότερες σε σχέση με τις υπάρχουσες συσκευές USΒ 2.0

που χρησιμοποιούνται σήμερα στους υπολογιστές και σε πολλές ακόμη συσκευές, από κινητά τηλέφωνα ως φωτογραφικές μηχανές.

Τι είναι το Light Ρeak
Light Ρeak είναι το κωδικό όνομα της νέας, ταχύτατης, τεχνολογίας διασύνδεσης ηλεκτρονικών συσκευών μέσω καλωδίων οπτικών ινών. Η τεχνολογία Light Ρeak επιτρέπει τη διασύνδεση πολλαπλών συσκευών μέσω ενός μόνο καλωδίου, ενώ παράλληλα η οπτική φύση του μέσου επιτρέπει μακρύτερα, λεπτότερα και περισσότερο ευλύγιστα καλώδια μικρότερων επαφών από τα συνηθισμένα. Η υπάρχουσα τεχνολογία ηλεκτρικών καλωδίων που εφαρμόζεται στους προσωπικούς υπολογιστές έχει φτάσει στα όριά της όσον αφορά το μήκος και την ταχύτητα. Η βασικότερη αιτία είναι οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές αλλά και άλλοι παράγοντες. Το Light Ρeak φέρνει την οπτική τεχνολογία στους προσωπικούς υπολογιστές και στις καταναλωτικές συσκευές, και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος.

Κώδικας:

http://www.tovima.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:31:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam