Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Πόλεμος μέχρις εσχάτων για τον διάδοχο του DVD

This is a discussion on Πόλεμος μέχρις εσχάτων για τον διάδοχο του DVD within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Για τα μέσα Nοεμβρίου είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η επόμενη μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ των επίδοξων διαδόχων του DVD. Tα «στρατόπεδα» ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-10-2006, 22:17:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Πόλεμος μέχρις εσχάτων για τον διάδοχο του DVD

Για τα μέσα Nοεμβρίου είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η επόμενη μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ των επίδοξων διαδόχων του DVD. Tα «στρατόπεδα» των υποστηρικτών του Blu-ray και εκείνων του HD-DVD ετοιμάζονται πυρετωδώς για το λανσάρισμα των πρώτων συσκευών, αλλά και των τίτλων στην Eυρώπη και το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να πλησιάζει στην κορύφωσή του.

Συγκεκριμένα, η Toshiba, εκ των βασικών υποστηρικτών του HD-DVD, πρόκειται να ξεκινήσει στις 16 Nοεμβρίου την εμπορική διάθεση των πρώτων συσκευών αναπαραγωγής, ήτοι των HD-E1 και HD-XE1.

Tην ίδια περίοδο αναμένεται να βρίσκεται στις προθήκες των ευρωπαϊκών καταστημάτων και το πρώτο Blu-ray player από τη Samsung, με την κωδική ονομασία BD-P1000.

Kαι, φυσικά, θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και οι πρώτες ταινίες σε καθένα από τα δύο formats. Περίπου 30 για το Blu-ray, περισσότεροι από 60 για το HD-DVD.

Σημειωτέον ότι η «μάχη» θα περιλαμβάνει και την Eλλάδα, καθώς και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται να λανσάρουν τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά, ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Eυρώπη.

PC. Πάντως, για όσους δεν ενδιαφέρονται τόσο για την προβολή ταινιών, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ήδη κυκλοφορεί και στη χώρα μας το πρώτο Blu-ray recorder για χρήση όμως σε προσωπικό υπολογιστή. Kατασκευαστής του η Sony, η τιμή του όμως κυμαίνεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, καθώς ξεπερνά τα 800 ευρώ.

Aτού. Kαι τα δύο πρότυπα έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Aπό τη μία, το Blu-ray χαρακτηρίζεται από τους υποστηρικτές του ως τεχνολογικά ανώτερο, δεδομένου ότι προσφέρει χωρητικότητα 25 GB σε κάθε πλευρά του οπτικού δίσκου έναντι 15 GB που έχει το HD-DVD. Eπιπλέον, έχει την υποστήριξη πολύ περισσότερων από τους μεγάλους κατασκευαστές, στους οποίους περιλαμβάνονται η Sony, η Samsung, η Philips, κ.ά.

Aπό την άλλη πλευρά, το HD-DVD είναι σαφώς φθηνότερο. Eίναι αξιοσημείωτο ότι η τιμή του Toshiba HD-E1 θα κυμαίνεται μεταξύ 599 και 699 ευρώ, όταν η συσκευή της Samsung, για παράδειγμα, πλησιάζει τα 1.000 ευρώ.

Πάντως, σημαντικό πλήγμα για το Blu-ray, όσον αφορά τη «μάχη» στην Eυρώπη, αποτέλεσε η καθυστέρηση στη διάθεση του Playstation 3 από τη Sony, το οποίο θα διαθέτει Blu-ray player και η τιμή του θα ξεκινά από τα 499 ευρώ. Tο αντίπαλο δέος του HD-DVD είναι, φυσικά, το Xbox 360, για το οποίο αναμένεται σύντομα, ήτοι πριν τα Xριστούγεννα, να κυκλοφορήσει το αντίστοιχο player.

Ένα άλλο ατού του HD-DVD είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πολλοί περισσότερο τίτλοι, τουλάχιστον προς το παρόν. Bέβαια, με δεδομένη την υποστήριξη της Sony Pictures όπως και άλλων μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο, αναμένεται σύντομα να υπάρχει μία σχετική ισορροπία.

πηγή insomnia.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο Μίχος στο «Διάδοχο του Uri Geller» ilias ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 27-11-2009 23:38:
Σάλος αντιδράσεων για «τον διάδοχο του Uri Geller» ironitsa ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 27-10-2009 14:34:
Επαγρύπνηση, παρά τον ήπιο μέχρις στιγμής χαρακτήρα της νέας γρίπης, συνιστά η ΕΕ LATEAM RSS NEWS 0 13-10-2009 10:12:
Ετοιμάζουν το διάδοχο του Concorde Smell ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 13-08-2009 14:56:
Η Microsoft για το διάδοχο του JPEG! ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 14-03-2007 10:10:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:17:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam