Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS (https://www.lateam.gr/forum/f67/)
-   -   Προειδοποίηση του ΟΗΕ για τους κωδικούς πρόσβασης ..... (https://www.lateam.gr/forum/f67/proeidopoiisi-tou-ohe-gia-tous-kodikous-prosvasis-1942/)

cRc 06-12-2006 00:06:

Προειδοποίηση του ΟΗΕ για τους κωδικούς πρόσβασης .....
 
Προειδοποίηση του ΟΗΕ για τους κωδικούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Οι χρήστες που έχουν καταχωρίσει το ίδιο ψευδώνυμο και κωδικό πρόσβασης σε πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες -όπως σε τράπεζες και ηλεκτρονικά καταστήματα- κινδυνεύουν να πέσουν θύματα απάτης από χάκερ που υποκλέπτουν τα στοιχεία τους, προειδοποεί η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών του ΟΗΕ (ITU).

Στη φετινή της έκθεση για το Διαδίκτυο, η ITU καλεί τις ρυθμιστικές αρχές και τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες μεθόδους αναγνώρισης.

Σήμερα, επισημαίνει η υπηρεσία, οι χρήστες είναι σχεδόν αναπόφευκτο να χρησιμοποιούν το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό σε πολλούς δικτυακούς τόπους, καθώς αδυνατούν να απομνημονεύουν τόσες διαφορετικές ταυτότητες.

«Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παραβιάσεις της ασφάλειας, και να τους αφήσει εκτεθειμένους στις μηχανορραφίες των χάκερ που υποκλέπτουν προσωπικά στοιχεία, οι οποίοι αυξάνονται σε αριθμό και ευρηματικότητα» αναφέρει το κείμενο, όπως το αναμεταδίδει το Reuters.

«Η έλλειψη συντονισμού στα συστήματα αναγνώρισης είναι πηγή αυξανόμενης ενόχλησης για τους χρήστες και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα» προειδοποιεί η έκθεση, που δημοσιοποιείται ενόψει συναντησης αξιωματούχων από κυβερνήσεις και εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ.

Η ITU επισημαίνει επίσης κινδύνους για την ιδιωτική ζωή των χρηστών από τη μαζική χρήση των cookies και άλλων εργαλείων που συλλέγουν στοιχεία για τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των επισκεπτών κάθε δικτυακού τόπου.

Η χρήση των εργαλείων αυτών δεν αποτελεί πρόβλημα στο βαθμό που οι χρήστες αισθάνονται ασφαλείς με το πώς αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται τα δεδομένα τους.

Σε περίπτωση, όμως, που το κοινό χάσει την εμπιστοσύνη του, η μελλοντική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού επιχειρείν θα ανασταλεί.

[php:1:d48ba41294]πηγή news.in.gr [/php:1:d48ba41294]


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:08:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam