Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS (https://www.lateam.gr/forum/f67/)
-   -   Το πρώτο αεροπλάνο με ηλιακή ενέργεια! (https://www.lateam.gr/forum/f67/prwto-aeroplano-me-iliaki-energeia-57611/)

ironitsa 07-04-2010 18:13:

Το πρώτο αεροπλάνο με ηλιακή ενέργεια!
 

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση αεροπλάνου με ηλιακή ενέργεια πραγματοποιήθηκε σε αεροδρόμιο της δυτικής Ελβετίας, στα πλαίσια επίτευξης διεξαγωγής πτήσης γύρω από τον κόσμο το 2012.

Αποτελεί το "πρώτο αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο να πετάει ημέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα, ούτε εκπομπές που ρυπαίνουν", όπως επισημαίνεται.

Με άνοιγμα φτερών όμοιο με αυτό ενός Airbus A340, βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου και φτερά καλυμένα με 12.000 ηλιακές κυψέλες που θέτουν σε λειτουργία τέσσερις κινητήρες, το Solar Impulse πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης (7/4) την πρώτη δοκιμαστική πτήση, διάρκειας μιάμισης ώρας.
"Θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με ανανεώσιμη ενέργεια", σημείωσε στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS ο Μπερτράν Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα αυτό. "Καθώς ποτέ ως τώρα δεν έχει πετάξει ένα τόσο μεγάλο και ελαφρύ αεροπλάνο, η πτητική συμπεριφορά του δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί", ανακοινώθηκε πριν από την έναρξη της πτήσης.

Στόχος της πτήσης ήταν να τεθεί υπό δοκιμή το αεροπλάνο και να εντοπιστούν τα αδύνατα σημεία του. Οι προηγούμενες δοκιμές του αεροπλάνου είχαν γίνει σε πολύ μικρότερη κλίμακα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το αεροπλάνο μπορούσε να απογειωθεί. Να σημειωθεί πως δεν είχε πραγματοποιηθεί έως τώρα ανάλογη πτήση για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε σε σημαντικό ύψος.

Πηγή:cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 07:56:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam