Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS

Σπάνε τα ρεκόρ πωλήσεων οι επίπεδες TV

This is a discussion on Σπάνε τα ρεκόρ πωλήσεων οι επίπεδες TV within the ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS forums, part of the Tech Point category; Πέφτει η τιμή της... ίντσας, σκοράρουν οι πωλήσεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 560 χιλιάδες επίπεδες τηλεοράσεις πουλήθηκαν φέτος στην Ελλάδα ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-02-2008, 17:16:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Σπάνε τα ρεκόρ πωλήσεων οι επίπεδες TV


Πέφτει η τιμή της... ίντσας, σκοράρουν οι πωλήσεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 560 χιλιάδες επίπεδες τηλεοράσεις πουλήθηκαν φέτος στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν, χάρη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων και τους Ολυμπιακούς, φέτος πάμε για νέο ρεκόρ.
Οπως προκύπτει από εκτιμήσεις της Gfk Hellas, η αγορά των επίπεδων τηλεοράσεων έτρεξε πέρυσι με ρυθμό αύξησης 70% σε σχέση με το 2006. Τι σημαίνει αυτό; Οτι σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα, οι τηλεοράσεις παλαιού τύπου (καθοδικού σωλήνα - CRT) θα θεωρούνται... συλλεκτικές.

Οι αγώνες
Οπως αναφέρει ο Σπύρος Καμηλέρης, διευθυντής υπηρεσιών marketing στην Gfk, οι παράγοντες που θα οδηγήσουν σε αυτή την εξέλιξη είναι τρεις. Κατ' αρχάς τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς δηλαδή το Euro 2008 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου. Δεύτερον, το 2010 είναι η χρονιά για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, με την ελληνική ομάδα να διεκδικεί (μέσα στα επόμενα δύο χρόνια) την πρόκρισή της στους τελικούς. «Τέλος, το 2012 περίπου είναι η λήξη της προθεσμίας για τη μετάβαση της Ελλάδας στο σύστημα της ψηφιακής τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας.
Κάτι που σημαίνει την αρχή του τέλους των συσκευών που δεν θα διαθέτουν σύστημα ψηφιακής λήψης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά δείχνουν ότι οι πωλήσεις των επίπεδων τηλεοράσεων θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 560.000 τεμάχια του 2007, και ενδεχομένως, κάτω από τις κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, θα προσεγγίσουν τις 700.000 συσκευές.
Στελέχη μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών δίνουν μία ακόμη ερμηνεία στην έκρηξη πωλήσεων επίπεδων τηλεοράσεων: την πτωτική τιμή... της ίντσας! Αφού σήμερα το κόστος μιας οθόνης 40 ιντσών μπορεί να συγκριθεί με την περσινή δαπάνη για μια «32άρα» ή ακόμη και μια «20άρα». Σήμερα με περίπου 600 ευρώ κάποιος μπορεί να βρει μια τηλεόραση 32 ιντσών. Οπως αναφέρουν άνθρωποι της αγοράς οι τιμές θα συνεχίσουν να υποχωρούν αλλά σίγουρα όχι με τον ρυθμό που έπεφταν τα προηγούμενα χρόνια.
Μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών υπάρχει άλλη μία τάση. Προωθούν κυρίως ή εξ ολοκλήρου τις LCD έναντι των plasma. Μάλιστα, εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς αναφέρουν ότι από τις 560.000 επίπεδες οθόνες που πουλήθηκαν πέρσι μόνο οι 20.000 περίπου ήταν τεχνολογίας plasma. Η στροφή των παραγωγών (και κατ' επέκτασιν και των λιανέμπορων) προς τις LCD, οι οποίες σε κάποιες παραμέτρους είναι κατώτερες τεχνολογικά των plasma (όπως για παράδειγμα είναι η φωτεινότητα, το κοντράστ κ.ά.) έγινε για έναν και μόνο λόγο. Διότι η παραγωγή τηλεοράσεων plasma μικρότερων των 42 ιντσών δεν ήταν συμφέρουσα. Οθόνες όμως αυτού του μεγέθους είχαν (και έχουν) άπιαστες τιμές για τους περισσότερους καταναλωτές. Ετσι, προκειμένου εταιρείες όπως οι Samsung, Sony, Philips, LG κ.ά. να «πιάσουν» κάθε «τσέπη», έστρεψαν την παραγωγή τους κατά κύριο λόγο ή εξ ολοκλήρου (βλ. Sony), στις LCD. Επιλογή που τους επέτρεπε να παράγουν και μικρότερες οθόνες (ακόμη και κάτω των 20 ιντσών).

Το μέγεθος
Κάτι άλλο που επίσης παρατηρούν στελέχη του χώρου είναι ότι, πέρσι, υπήρξε ανταγωνισμός και μεταξύ μεγέθους. Δηλαδή έχουν αρχίσει να χάνουν μερίδιο οι επίπεδες τηλεοράσεις κάτω των 20 ιντσών έναντι των μεγαλύτερων. «Κεφάλι» επίσης παίρνουν και οι τηλεοράσεις πολύ υψηλής ανάλυσης (full HD έναντι του HD ready για παράδειγμα).
Οσο για τις τηλεοράσεις «παλαιάς τεχνολογίας» (CRT): έκαναν «βουτιά», αφού η συνολική αξία των πωλήσεών τους έπεσε κατά 50% περίπου.


enet.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο ρεκόρ για τον Tom Jones LATEAM RSS NEWS 0 30-07-2010 14:30:
Υποχώρηση 2,6% των πωλήσεων της πλαίσιο LATEAM RSS NEWS 0 24-10-2009 11:47:
Τα ρεκόρ των Χριστουγέννων ilias ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 01-12-2007 12:10:
Ρεκόρ απόδοσης aggelos_a COMPUTERS 0 06-03-2007 19:36:
Πτώση πωλήσεων για το iTunes; Exodia ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 13-12-2006 22:06:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:07:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam