Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS (https://www.lateam.gr/forum/f67/)
-   -   Torrent2exe: Καλυτερα να μεινετε μακρια... (https://www.lateam.gr/forum/f67/torrent2exe-kalutera-na-meinete-makria-11183/)

Dj AL 11-06-2008 14:16:

Torrent2exe: Καλυτερα να μεινετε μακρια...
 
Ανακαλυψα την υπαρξη αυτης της σελιδας: http://www.torrent2exe.com/ ακολουθωντας ενα λινκ τυχαια απο περιεργεια.

Oταν καταλαβα τι κανει, ψιλο-εφριξα να πω την αληθεια: η σελιδα/εφαρμογη υποσχεται να μετατρεψει τα .torrent αρχεια σας σε εκτελεσιμα .exe που θα τρεχουν και θα κατεβαζουν το αρχειο που θελετε κατ'ευθειαν χωρις την χρηση καποιου torrent client (utorrent, azureus κτλ).

Τωρα, ολοι ξερουμε οτι καλο ειναι να μην τρεχουμε τυχαρπαστα εκτελεσιμα στον υπολογιστη μας καθως πολλες φορες ειναι φορεις κακοβουλου λογισμικου (ιων κτλ). Αυτος απο μονος του ειναι ενας πολυ καλος λογος να αποφυγουμε την εν λογω εφαρμογη, καθως πουθενα δεν μπορουμε να δουμε τι στο καλο εχει μεσα ο κωδικας του.

Ας πουμε ομως οτι πιστευουμε την Softpedia που λεει οτι το προγραμματακι ειναι malware-free και δεν εμπεριεχει κανενα ρισκο για τον υπολογιστη μας.

Εδω αποκτουν πιθανο προβλημα οι χρηστες των private trackers: οπως ισως πολλοι δεν ξερουν, οι ιδιωτικοι τρακερ χρησιμοποιουν για την ταυτοποιηση των χρηστων και την χρεωση/πιστωση των στατιστικων τους εναν κωδικο που ονομαζεται passkey.

Το passkey ειναι μοναδικο για καθε χρηστη και περιεχεται στα .torrent αρχεια που κατεβαινουν απο τον λογαριασμο του καθε χρηστη.

Οταν λοιπον καποιος δωσει ενα .torrent που εχει κατεβει απο τον λογαριασμο του σε ενα τετοιο site-προγραμμα, ουσιαστικα δημοσιοποιει το passkey του (τουλαχιστον) στον δημιουργο/maintainer της σελιδας, δινοντας του ετσι την δυνατοτητα να λιωσει στο κατεβασμα χρεωνοντας τον λογαριασμο του αμοιρου χρηστη, με οποιες επιπτωσεις μπορει να εχει αυτο.

Οπως καταλαβαινετε καλο ειναι, για τον φοβο των Ιουδαιων, να το αποφευγετε οπως ο διαολος το λιβανι.

Μπορει ο ανθρωπος που το εγραψε να μην ειναι λαμογιο και να εχει τις καλυτερες προθεσεις. Ομως και οι σερβερ και οι σελιδες συχνα-πυκνα χακευονται απο διαφορους και καλυτερα ειναι να μην υπαρχει η παραμικρη πιθανοτητα διαρροης τετοιων δεδομενων μας στο διαδικτυο.

Ετσι κι αλλιως, πλεον οι torrent clients ειναι και ευχρηστοι και διαδεδομενοι. Δεν υπαρχει κανενας λογος να χρησιμοποιησει κανεις τετοια τεχνασματα


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:00:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam