Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ENJOY YOUR LIFE!!!!!!!!!! > ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ > ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Μονεμβασιά : το Γιβραλτάρ της Ελλάδας

This is a discussion on Μονεμβασιά : το Γιβραλτάρ της Ελλάδας within the ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ forums, part of the ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ category; Η Μονεμβασιά είναι μια πανέμορφη καστροπολιτεία Ανατολικά της Πελοποννήσου. Οι ακτές της βρέχονται από τα νερά του Μυρτώου πελάγους και ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-09-2009, 22:15:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Μονεμβασιά : το Γιβραλτάρ της Ελλάδας



Η Μονεμβασιά είναι μια πανέμορφη καστροπολιτεία Ανατολικά της Πελοποννήσου. Οι ακτές της βρέχονται από τα νερά του Μυρτώου πελάγους και το λιμάνι της ήταν ξακουστό κατά την κατοχή της από τους Ενετούς. Ενώνεται με τη στεριά από μια στενή λωρίδα γης και λέγεται πως από εκεί πήρε και το όνομα της, δηλαδή από τις λέξεις «Μονή» και «Έμβασις». Αποτελείται από δύο πόλεις την Επάνω πόλη, το Κάστρο, που είναι κτισμένη στο πλάτωμα της κορυφής του βράχου, που διατηρεί ανέπαφο τον Μεσαιωνικό του χαρακτήρα, όπου το κυριότερο μνημείο που σώζεται είναι ο Ναός της Αγίας Σοφίας και την Κάτω πόλη, τη Γέφυρα. Έξω από το κάστρο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη ο νέος οικισμός, ο οποίος και είναι συνήθεις τουριστικός προορισμός.



Ο επισκέπτης του σήμερα θα έχει την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τις Ενετικές επιρροές στην αρχιτεκτονική της, στα κάστρα που στέκονται αγέρωχα, τα αναγεννησιακά σπίτια της, καθώς και τις εκκλησίες της και ειδικά την Αγία Σοφία η οποία αποτελεί μικρογραφία της ξακουστής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη όπου ο ταξιδιώτης θα μαγνητιστεί από την αρμονία και τη θέα.



Στο κεντρικό σοκάκι της Μονεμβασιάς ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να κάνει τα ψώνια του σε μαγαζιά φτιαγμένα με γούστο και μεράκι ενώ όσοι θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα για καφέ ή φαγητό θα μπορούν να διαλέξουν μέσα από μια πληθώρα επιλογών.



Η περιήγηση στα σοκάκια της πόλης αρχικά θα σας φανεί δαιδαλώδης, μιας και κτίστηκε σε μια εποχή όπου η πειρατεία ανθούσε για να κερδίζουν χρόνο οι κάτοικοι για την οργάνωση του αμυντικού μηχανισμού. Η αρχιτεκτονική των κτισμάτων με τις αψίδες σίγουρα θα σας γοητεύσει και αξίζει να επισκεφτείτε κάποιες από τις 40 εκκλησίες που δεσπόζουν στη πόλη.



Για όσους επιλέξουν να επισκεφτούν το Γιβραλτάρ της Ελλάδας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ή και για τους λάτρεις της θάλασσας ανεξαρτήτως εποχής υπάρχουν παραλίες για όλα τα γούστα που σίγουρα θα σας μαγέψουν και για τους ποιο τολμηρούς λειτουργούν επιχειρήσεις με θαλάσσια σπορ.



Οι λάτρεις της ποίησης και συγκεκριμένα του προτεινόμενου για Νόμπελ Γιάννη Ρίτσου θα έχουν της ευκαιρία να δουν από κοντά το σπίτι του ενώ μετά θα μπορούν να τριγυρίσουν στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, που όπως τα πάντα σχεδόν, δεν απέχει και πολύ.



Η Νέα πόλη έχει έντονη νυχτερινή ζωή και εν αντιθέσει με την Κάτω πόλη κυκλοφορούν αυτοκίνητα και μηχανάκια. Ενώ διαθέτει ξενώνες και ξενοδοχεία για όσους επιλέξουν να περάσουν τη νύχτα εκεί.
Για τη διαμονή σας τόσο εντός όσο και εκτός του κάστρου, υπάρχουν όλοι οι τύποι ξενοδοχείων από μοντέρνα ως παλιά αρχοντικά που διατηρούν την αρχιτεκτονική τους και τον χαρακτήρα τους και ξενώνες για όσους προτιμούν μια εναλλακτικού τύπου διαμονή.
Οι πεινασμένοι δε θα μείνουν απογοητευμένοι, θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια με μαγειρευτό φαγητό αλλά και ψαράδικα με ψάρια κατευθείαν από το κρητικό πέλαγος και όλα αυτά σε προσιτές τιμές, συνήθως.
Για όσους επιθυμούν νυχτερινή ζωή θα τη βρουν κυρίως στο νέο οικισμό και όποια και αν είναι τα γούστα σας θα μείνετε ικανοποιημένοι αφού μπορείτε να βρείτε μαγαζιά που να έχουν από rock ως κλασσική κουλτούρα.
Όσο για τα ψώνια σας η Μονεμβασιά έχει πλειάδα προϊόντων τοπικής παραγωγής, όπως εξαιρετικά κρασιά και παραδοσιακά γλυκά αλλά και μαγαζιά με χειροποίητα εμπορεύματα που θα σας θυμίζουν για πάντα την επίσκεψη σας στην καστροπολιτεία.
Η Μονεμβασιά, ένας τόπος χαρακτηρισμένος ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους, υπόσχεται να σας μαγέψει με τα πολλαπλά θέλγητρα της.



Η απόσταση της Μονεμβασιάς από την Αθήνα είναι 305 χλμ. και 95 από τη Σπάρτη. Καλό θα είναι να την επισκεφθείτε σε περιόδους χωρίς πολύ κίνηση για να την απολαύσετε και να χαρείτε αυτά που σας προσφέρει. Όποτε και αν πάτε, θα έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή....
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας Stella ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 03-10-2010 11:11:
Αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας LATEAM RSS NEWS 0 27-07-2010 17:11:
''Μάχη για την προβολή της Ελλάδας'' LATEAM RSS NEWS 0 27-07-2010 08:38:
Aπόφαση εις βάρος της Ελλάδας geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 22-01-2009 17:37:
Aυξήθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας aggelos_a ΕΛΛΑΔΑ 0 25-04-2007 17:47:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:26:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam