Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ (https://www.lateam.gr/forum/f70/)
-   -   Μηλιές Πηλίου-Βυζίτσα (https://www.lateam.gr/forum/f70/milies-piliou-vuzitsa-3915/)

aggelos_a 06-03-2007 20:11:

Μηλιές Πηλίου-Βυζίτσα
 
Το γραφικότατο αυτό ορεινό χωριό του Πηλίου χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων αποτελεί έναν όμορφο προορισμό καθώς συνδυάζει την φυσική ομορφιά και την ύπαρξη τουριστικής υποδομής. Η ιστορία του χωριού διατηρείται ζωντανή από αρκετά κτίρια του όπως η εκκλησία των Παμεγίστων Ταξιαρχών που κτίστηκε το 1741 και έχει ένα επιχρυσωμένο τέμπλο και μεταβυζαντινές αγιογραφίες ή η δημόσια βιβλιοθήκη, η οποία περιέχει σπάνια χειρόγραφα και παλιά βιβλία. Στην είσοδο της βιβλιοθήκης βρίσκεται η επιγραφή «ΨΥΧΗΣ ΑΚΟΣ» που παραπέμπει στην ομώνυμη σχολή που ίδρυσαν οι Άνθιμους Γαζής και του Γρηγόριος Κωνσταντάς. Η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού προσφέρεται για φαγητό ή καφέ κάτω από τον ίσκιο των πλατανιών. Στις Μηλιές τερματίζει το τρενάκι του Πηλίου, ο Μουτζούρης, ο οποίος είναι ιδανικός για μια περιήγηση στην περιοχή περνώντας από γεφύρια και πλαγιές.
http://www.ert.gr/site/ellada/photos...2/milies_2.gif

Η Βυζίτσα


Η Βυζίτσα είναι ένα όμορφο χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 28 χιλιόμετρων από το Βόλο, σε υψόμετρο 450 μέτρων. Έχει κηρυχθεί διατηρητέος οικισμός και της έχει απονεμηθεί το βραβείο του «Χρυσού Μήλου» που χαρακτηρίζει τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς.
Η ιστορία της Βυζίτσας ξεκινάει από τον 16ο αιώνα, όταν πρωτοκατοικήθηκε κυρίως από Έλληνες εξ Αιγύπτου, οι οποίοι και έκτισαν τα περισσότερα από τα αρχοντικά που κοσμούν ακόμα και σήμερα το χωριό. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (1789) και η τρίκλιτη Βασιλική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής (1725) αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Προτεινόμενες δραστηριότητες :

Πεζοπορία σε σηματοδοτημένα μονοπάτια, όπως το παλιό μονοπάτι μήκους 1 χλμ. που ξεκινά από τη Βυζίτσα και καταλήγει στο σταθμό του παλιού ατμοκίνητου τρένου στις Μηλιές. Ένα άλλο, μήκους 8χλμ., περνώντας μέσα από το δάσος και τον παραδοσιακό οικισμό Αργυρέικα, καταλήγει στα Καλά Νερά, το κοντινότερο στη Βυζίτσα παραθαλάσσιο θέρετρο. Το μονοπάτι που καταλήγει στο Ξουρίχτι και την Τσαγκαράδα διασχίζοντας ένα όμορφο δάσος, είναι αρκετά πιο δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο.
Σκι, snowboarding, και ορειβατικό σκι στην περιοχή Αγριόλευκες που απέχει περίπου 25 χλμ. από το Βόλο. Το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες διαθέτει τέσσερις πίστες -και πίστα αρχαρίων- συνολικού μήκους 5000 μέτρων.
Κολύμπι σε κάποια από τις όμορφες παραλίες του Πηλίου.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:23:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam