Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

125 χώρες συμμετείχαν στην «Ώρα της Γης»

This is a discussion on 125 χώρες συμμετείχαν στην «Ώρα της Γης» within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην παγκόσμια κινητοποίηση «Ώρα της Γης» (Earth Hour) , στέλνοντας το δικό τους ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-03-2010, 17:14:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή 125 χώρες συμμετείχαν στην «Ώρα της Γης»



Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην παγκόσμια κινητοποίηση «Ώρα της Γης» (Earth Hour), στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στους δυνατούς της γης να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Οι Πυραμίδες και η Σφίγγα στην Αίγυπτο, η πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, το Μπουρζ Καλίφα στο Ντουμπάι, το μνημείο της Χιροσίμα αλλά και δεκάδες άλλα μνημεία και μεγάλα κτήρια σε όλο τον κόσμο παρέμειναν σκοτεινά για μια ώρα το Σάββατο μετέχοντας στην «Ωρα της Γης», μία δράση ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή.

Για «μήνυμα ελπίδας» έκανε λόγο από τη Λιβύη όπου παρακολουθεί τη σύνοδο της Σίρτης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
«Ο κλιματικές αλλαγές είναι ένα ανησυχητικό θέμα για όλους τους ανθρώπους στο πλανήτη. Οι λύσεις είναι στα χέρια μας και μπορούν αν εφαρμοστούν από τον καθένα μας, από τις κοινότητες, από τις επιχειρήσεις, από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Μπαν, εκφράζοντας τη λύπη του γιατί είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το στόχο να κάνουμε τη Γη έναν πλανήτη ευημερίας, υγείας και ειρήνης.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην Ελλάδα, όπου από τις 8:30, και για μία ώρα, πολλά νοικοκυριά, αλλά και δεκάδες δημόσια κτίρια έσβησαν τα φώτα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το δικό τους παρόν στην εκστρατεία για τη σωτηρία του πλανήτη.

Στην εκστρατεία συμμετείχαν και τα ιστορικά μνημεία κάθε χώρας, σύμβολα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, στην Ελλάδα, από τις 20:30 και για μία ώρα χωρίς φωτισμό έμειναν η Ακρόπολη, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λυκαβηττός, ο Λευκός Πύργος, αλλά και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς και τα 24 κτίρια του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Φέτος περίπου τέσσερεις χιλιάδες πόλεις σε 125 χώρες τήρησαν την Ώρα της Γης έναντι 88 χωρών που μετείχαν πέρσι στην έκκληση του WWF.


Πηγή:stifora.gr
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σήμερα στο διαδίκτυο και από αύριο στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικ LATEAM RSS NEWS 0 14-07-2010 18:34:
Λιγότεροι θάνατοι τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και άλλες μεσογειακές χώρες LATEAM RSS NEWS 0 23-09-2009 10:41:
Οι πιο καθαρές χώρες του κόσμου LATEAM RSS NEWS 0 11-05-2009 12:06:
Οι πιο πρωτοποριακές χώρες της Ευρώπης LATEAM RSS NEWS 0 21-07-2008 12:40:
Το σεξ σε 59 χώρες SpirosART ΕΛΛΑΔΑ 3 06-11-2006 10:51:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:02:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam