Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   3000 στρατιώτες σε ρόλο αστυνομικών στην Ιταλία (https://www.lateam.gr/forum/f71/3000-stratiwtes-se-rolo-astunomikwn-stin-italia-15036/)

geodon 29-07-2008 21:41:

3000 στρατιώτες σε ρόλο αστυνομικών στην Ιταλία
 
http://www.contra.gr/images/carabinieri290708.jpg

Στις 4 Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ το νέο νομοθετικό διάταγμα της Ιταλικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο θα ανατεθούν σε 3000 στρατιώτες καθήκοντα τα οποία μέχρι σήμερα αποτελούσαν αρμοδιότητα της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.

Σύμφωνα με το νέο αυτό διάταγμα το οποίο ονομάζεται «νομοθετικό διάταγμα για την ασφάλεια», οι στρατιώτες θα ενισχύουν τη φύλαξη πρεσβειών, προξενείων και άλλων ευαίσθητων στόχων καθώς επίσης και τη φύλαξη των κέντρων προσωρινής παραμονής των μεταναστών.

Οι στρατιώτες θα έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε συλλήψεις μονάχα στις περιπτώσεις εκείνες που τα αδικήματα λαμβάνουν χώρα παρουσία τους, δηλαδή συλλήψεις επ’ αυτοφόρω ενώ το μέτρο αυτό θα αφορά, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, τη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Βερόνα, την Πάδοβα και τη Νάπολη.

Το νέο αυτό νομοθετικό διάταγμα, ωστόσο, δεν βρίσκει σύμφωνο το συνδικάτο των Ιταλών αστυνομικών το οποίο υποστηρίζει ότι έπρεπε να επιλεγούν ενέργειες που να στηρίξουν με τρόπο μόνιμο και σταθερό τις αστυνομικές δυνάμεις και όχι μέτρα-βιτρίνα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσο ο οποίος μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι αποτελούν τους εμπνευστές του μέτρου αυτού, δήλωσε: «πρόκειται για ένα πείραμα που θα διαρκέσει έξι μήνες, με τη δυνατότητα παράτασης για ένα μόνο εξάμηνο», δίνοντας έτσι στους αστυνομικούς και τους καραμπινιέρους την ευκαιρία «να μπορούν να μάχονται πιο αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα».

Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 13:01:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam