Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στα ξενοδοχεία

This is a discussion on Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στα ξενοδοχεία within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν οχυρωθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Ταζ ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 28-11-2008, 15:35:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Αγωνία για τους εγκλωβισμένους στα ξενοδοχεία



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις των ινδικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των τρομοκρατών, οι οποίοι έχουν οχυρωθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ, ενώ ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκκένωση του Ομπερόι. Ελεύθεροι και ασφαλείς είναι πλέον οι δύο Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι. Ο απολογισμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 130.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των επίλεκτων Φρουρών Εθνικής Ασφάλειας, οι ινδικές ειδικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το ξενοδοχείο Όμπεροϊ - Τριντέντ στη Βομβάη αφού σκότωσαν δύο τρομοκράτες. «Το Όμπεροϊ - Τριντέντ βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχό μας. Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε και δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν» δήλωσε ο Τζ.Κ. Ντουτ.

Η Ντέμπορα Γκρέι από το γαλλικό πρακτορείο ΙPN δήλωσε από την πλευρά της στο ΣΚΑΪ ότι οι κομάντο του ινδικού στρατού εντόπισαν μέσα στο ξενοδοχείο νεκρούς 24 ομήρους άγνωστης εθνικότητας, απελευθέρωσαν 100 - μεταξύ των οποίων και 2 έλληνες πολίτες -, ενώ συνέλαβαν 2 τρομοκράτες.

Στη Βομβάη καταφθάνει την Παρασκευή (28/11) γαλλικό αεροσκάφος εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να παραλάβει όλους τους ευρωπαίους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των τραυματιών από τα νοσοκομεία.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται στο Εβραϊκό Κέντρο και στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ, όπου τουλάχιστον ένας εξτρεμιστής μάχεται εναντίον των ινδικών ειδικών δυνάμεων, και είναι πιθανό να κρατά 1 ή 2 ομήρους.

Μεταξύ των διασωθέντων και ένα ζευγάρι Ελλήνων, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε, σε επικοινωνία με τον Έλληνα Πρέσβη στο Νέο Δελχί κ. Σταύρο Λυκίδη, ότι οι δύο Έλληνες πολίτες που ήταν εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο Oberoi του Μουμπάι είναι πλέον ελεύθεροι, υγιείς και ασφαλείς. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επιστροφή τους, η οποία είναι θέμα χρόνου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γ. Κουμουτσάκος.

Στο Εβραϊκό Κέντρο, τουλάχιστον 17 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί στην οροφή του, όπου ένοπλοι ισλαμιστές κρατούν και εκεί άγνωστο αριθμό ομήρων, ενώ μέχρι και τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ακούγονταν συνεχείς εκρήξεις από το εσωτερικό του κτιρίου. Το Εβραϊκό Κέντρο στεγάζεται στο Μέγαρο Ναριμάν, ένα συγκρότημα κατοικιών και γραφείων.

Ομολόγησαν

Τρεις από τους ενόπλους, οι οποίοι εξαπέλυσαν τις επιθέσεις στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, ομολόγησαν ότι είναι μέλη της πακιστανικής οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τόιμπα, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Hindu.

«Βασιζόμενοι στις μαρτυρίες των υπόπτων οι ανακριτές πιστεύουν ότι μια ή περισσότερες ομάδες μελών της Λασκάρ έφυγαν από το Καράτσι με ένα εμπορικό πλοίο νωρίς την Τετάρτη» γράφει η εφημερίδα. Οι δράστες αποβιβάστηκαν στη Βομβάη με ένα ταχύπλοο και κατόπιν χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες για να επιτεθούν σε πολλά σημεία.

Η Λασκάρ-ε-Τόιμπα, μια από τις μεγαλύτερες ισλαμικές οργανώσεις στη Νότια Ασία, διέψευσε την Πέμπτη (27/11) ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τις επιθέσεις αυτές.

Η τελευταία μαρτυρία του επιχειρηματία Α. Λιβέρα

Λίγο πριν εκτελεστεί εν ψυχρώ από τους τρομοκράτες, ο 73χρονος επιχειρηματίας Ανδρέας Λιβέρας, βρετανός υπήκοος κυπριακής καταγωγής, είχε διηγηθεί στο BBC τις τελευταίες του ώρες στα χέρια των ισλαμιστών μέσα στο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), που επικαλείται τον αδελφό του Θεοφάνη, ο Λιβέρας πιάστηκε όμηρος μαζί με πολλά ακόμη άτομα την ώρα που ετοιμάζονταν να δειπνήσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου πριν «δολοφονηθούν εν ψυχρώ στη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης».

«Όλος ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Παρατηρούμε οι μεν τους δε και έχουμε συνεχώς ταχυπαλμία. Τα νεύρα όλων μας είναι σε τεντωμένο σκοινί», είχε δηλώσει στο BBC λίγο πριν πεθάνει ο Λιβέρας.

Ο Ανδρέας Λιβέρας, ο οποίος διέμενε στο Λονδίνο από το 1963, είχε τέσσερα παιδιά. Ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες του Λονδίνου και ιδρυτής των ομώνυμων επιχειρήσεων με έδρα το Λονδίνο. Ο Λιβέρας εργάστηκε στην αρχή ως πωλητής και διανομέας σε εταιρεία ζαχαροπλαστικής για να προχωρήσει στη συνέχεια στην εξαγορά της εταιρείας, την οποία πούλησε το 1986 έναντι 130 εκατομμυρίων λιρών. Η οικογένεια Λιβέρα συνέστησε επίσης εταιρεία ενοικίασης θαλαμηγών.

Επαφές Ινδίας-Πακιστάν

Ο αρχηγός των πανίσχυρων πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών αντιστράτηγος ΑχμεντΣούζα Πασά αναμένεται να μεταβεί σύντομα στην Ινδία για να μοιρασθεί με τους ινδούς συναδέλφους του τις πληροφορίες που διαθέτει, στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις στη Βομβάη.

Η επίσκεψη που αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ, γεγονός που αποτελεί μια άνευ προηγουμένου κίνηση στην ιστορία των δύο χωρών, οι οποίες έχουν έλθει σε πολεμική σύγκρουση τρεις φορές από το 1947 και κατηγορούν συστηματικά τις μυστικές υπηρεσίες αλλήλων για απόπειρες αποσταθεροποίησής τους.

Το Νέο Δελχί ισχυρίζεται ότι πίσω από τις επιθέσεις των ισλαμιστών στην Ινδία δεν αποκλείεται να κρύβεται το Πακιστάν. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας ΠρανάμπΜουχερτζί επέρριψε την ευθύνη των επιθέσεων σε στοιχεία από το Πακιστάν, προσθέτοντας ότι οι αποδείξεις "δεν είναι δυνατόν να αποκαλυφθούν αυτή τη στιγμή", ενώ ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ απείλησε την Πέμπτη με αντίποινα τις "γειτονικές χώρες", εάν συνεχίσουν να δίνουν καταφύγιο στους δράστες των επιθέσεων στην Ινδία.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Λουκέτο σε Αθηναϊκα ξενοδοχεία ironitsa ΕΛΛΑΔΑ 0 06-11-2010 20:36:
5 νέα, ultra stylish ξενοδοχεία! LATEAM RSS NEWS 0 22-09-2010 15:52:
7 ελληνικά ξενοδοχεία στα 100 καλύτερα του κόσμου! LATEAM RSS NEWS 0 16-12-2009 11:08:
Πλήγμα τα επεισόδια για τα ξενοδοχεία ilias ΕΛΛΑΔΑ 0 19-12-2008 21:23:
Ως τα τέλη του 2008 το σήμα του ΕΟΤ για τα ξενοδοχεία LATEAM RSS NEWS 0 15-04-2008 13:49:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:34:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam