Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Αλλαγή σελίδας στη Λιβύη- Τέλος εποχής για το καθεστώς Καντάφι

This is a discussion on Αλλαγή σελίδας στη Λιβύη- Τέλος εποχής για το καθεστώς Καντάφι within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Dailymotion - Libyans celebrate rebels in Tripoli - a News & Politics video Dailymotion - Libyans celebrate rebels in Tripoli ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 22-08-2011, 13:24:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Αλλαγή σελίδας στη Λιβύη- Τέλος εποχής για το καθεστώς Καντάφι


Την Τρίπολη κατέλαβαν οι Λίβυοι αντεκαθεστωτικοί τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/08), ενώ συνελήφθησαν και δύο γιοι του Μουαμάρ Καντάφι. Στους δρόμους ο λιβυκός λαός πανηγυρίζει το τέλος της εποχής Καντάφι, ενώ αναμένεται η "έξοδος" του Λίβυου ηγέτη. (vids)

Μετά από 7.459 αποστολές στη Λιβύη από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, από το Μάρτιο, οπότε και ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των "συμμάχων" στη χώρα, όπως αναφέρουν οι New York Times, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν τις τελευταίες ημέρες την αεροπορική τους δραστηριότητα γύρω από την Τρίπολη, χρησιμοποιώντας οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε στο να γείρει η ζυγαριά υπέρ των αντικαθεστωτικών.

Οι αμερικανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Predator για να εντοπίζουν, παρακολουθούν και ορισμένες φορές να πλήττουν τα στρατεύματα του Καντάφι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ταυτόχρονα η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες είχαν στείλει στη Λιβύη ειδικές μονάδες για να εκπαιδεύσουν τους αντικαθεστωτικούς, προσθέτει η εφημερίδα.

Οι επιθέσεις αυτές όχι μόνο κατέστρεψαν τις στρατιωτικές υποδομές του καθεστώτος αλλά μείωσαν σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα των πιστών στον Καντάφι αξιωματικών, να διοικούν τα στρατεύματά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Συνελήφθησαν δύο γιοι του Καντάφι

"Συνελήφθη ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ ένας από του γιους του Μουάμαρ Καντάφι", ανακοίνωσε ο Λουίς Μορένο-Οκάμπο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λιβύη.

"Έλαβα εμπιστευτικές πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθεί στη Χάγη για να δικαστεί", είπε ο εισαγγελέας του ΔΠΔ και πρόσθεσε ότι σκοπεύει μέσα στην ημέρα να επικοινωνήσει με μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης για να συζητήσει πρακτικά θέματα σχετικά με τη μεταφορά του γιου του Καντάφι στην Ολλανδία.

Ο ίδιος επισήμανε πως το δικαστήριο είναι έτοιμο "να βοηθήσει τους Λίβυους να αντιμετωπίσουν το δύσκολο παρελθόν τους και να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση ώστε κανένα έγκλημα να μην παραμείνει ατιμώρητο".

Εναντίον του Καντάφι, του 39χρονου γιου του Σαιφ αλ-Ισλάμ και του γαμπρού του Αμπντάλα αλ-Σενούσι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ στις 27 Ιουνίου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


"Δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του"

Ο Λίβυος ηγέτης δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να διαπραγματευτεί την αποχώρησή του από την εξουσία και κινδυνεύει να σκοτωθεί, δήλωσε χθες ο πρώην δεύτερος στην ιεραρχία του λιβυκού καθεστώτος Αμπντελσαλάμ Τζαλούντ, ενώ ο Μουάμαρ Καντάφι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι δεν θα παραδοθεί και θα παραμείνει στην Τρίπολη μέχρι τέλος και θα βγει "νικητής" από τη μάχη στη λιβυκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Τζαλούντ, ο οποίος διέφυγε την Παρασκευή από την Τρίπολη και τάχθηκε στο πλευρό των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ο Καντάφι "δεν έχει κανένα μέσο για να εγκαταλείψει την Τρίπολη. Όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι. Μπορεί να φύγει μόνον βάσει μιας διεθνούς συμφωνίας και πιστεύω ότι αυτή η πόρτα έχει κλείσει".

"Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο για τον Καντάφι να παραδοθεί και δεν είναι σαν τον Χίτλερ να έχει το θάρρος να αυτοκτονήσει. Δεν πιστεύω σε μια εξέλιξη της κατάστασης στην Τρίπολη που θα του επιτρέψει να επιζήσει", προσέθεσε στις δηλώσεις που έκανε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TG3.


Την Κυριακή (21/08), σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της Λιβύης ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε ότι δεν θα παραδοθεί και θα εξέλθει "νικητής" από τη μάχη στην Τρίπολη.

Επρόκειτο για το δεύτερο μήνυμά του σε λιγότερο από 24 ώρες.

"Δεν θα παραδοθούμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε την Τρίπολη στις δυνάμεις κατοχής και στους πράκτορές τους. Είμαι μαζί σας στη μάχη αυτή", δήλωνε ο Λίβυος ηγέτης και προσέθετε: "Δεν θα παραδοθούμε ποτέ και χάρη στο Θεό θα εξέλθουμε νικητές".

Ο Καντάφι καλούσε για μία φορά ακόμη τους υποστηρικτές του, να "προελάσουν στην Τατζούρα κατά δεκάδες χιλιάδες, για να απωθήσουν τους πράκτορες των αποικιοκρατών".

"Φοβάμαι ότι αν τους αφήσετε θα καταστρέψουν την Τρίπολη", σημείωνε και προσέθετε ότι θα παρείχε όπλα στους υποστηρικτές του για να απωθήσουν τους αντικαθεστωτικούς.


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following 2 Users Say Thank You to geodon For This Useful Post:
cRc (25-08-2011), korn (22-08-2011)
Sponsored Links
Παλιά 23-08-2011, 21:50:   #2
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Λιβύη: Το 80% της Τρίπολης στα χέρια των εξεγερμένων



Το 80% της Τρίπολης στη Λιβύη ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς ανακοίνωσε η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον. (vids)




"Μόλις μίλησα με τον (πρόεδρο του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου) Άμπντουλ Τζαλίλ, ο οποίος μου είπε ότι το 80% της Τρίπολης ελέγχεται από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο αλλά ότι εκτιμά ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να προχωρήσει περαιτέρω", ανέφερε η Κάθριν Άστον.


Η κ. Άστον πρόσθεσε ότι οι ηγέτες των εξεγερμένων εξέφρασαν την επιθυμία τους για διεθνή βοήθεια στην προετοιμασία των εκλογών στην χώρα.


Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Πεντάγωνο τονίζοντας πως ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα.


Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Ντέιβ Λάπαν πρόσθεσε ότι αν και οι δυνατότητες της διοίκησης των δυνάμεων του Καντάφι έχουν εξουδετερωθεί, παραμένουν επικίνδυνες.


Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν τις εγκαταστάσεις των χημικών όπλων της Λιβύης, εν μέσω ανησυχιών στο Κογκρέσο ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια.


Την ίδια στιγμή η αντίσταση στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια σταμάτησε και εκατοντάδες εξεγερμεμένοι συνέρρευσαν στο χώρο και πυροβολούν στον αέρα πανηγυρίζοντας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.





Την αποδέσμευση λιβυκών περιουσιακών στοιχείων ζητά η Γερμανία



Η Γερμανία εργάζεται με τους εταίρους της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να αποδεσμεύσει λιβυκά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είχαν "παγώσει" μετά από την επιβολή κυρώσεων στην κυβέρνηση του συνταγματάρχη Καντάφι, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.


Σύμφωνα με τον υπουργό, η Γερμανία και η διεθνής κοινότητα δεν θέλουν να δουν την Λιβύη να βυθίζεται στο χάος.


"Συνεργαζόμαστε με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να αποδεσμευτούν τα χρήματα για να βοηθηθεί ο λιβυκός λαός" σημείωσε ο Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για να επιτευχθεί αυτό.


Ο Γερμανός υπουργός, που ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με την ηγεσία των εξεγερμένων, ανέφερε ακόμη ότι η Γερμανία υπέγραψε μία συμφωνία παροχής πιστώσεων για να βοηθήσει τον λαό της Λιβύης και το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να αποκτήσουν πρόσβαση στα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ μέσα στις επόμενες ημέρες.


Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι έχει "εγκλωβιστεί" και ότι η πτώση του είναι πλέον ζήτημα χρόνου.


"Σίγουρα, θα υπάρχουν απογοητεύσεις και αποτυχίες, αλλά το υπό κατάρρευση καθεστώς Καντάφι είναι τώρα στριμωγμένο. Είναι θέμα χρόνου να ηττηθεί και η Λιβύη να είναι απολύτως ελεύθερη" δήλωσε ο Νικ Κλεγκ, μετά την ολοκλήρωση της επείγουσας συνεδρίασης στη Λιβύη, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί και οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Βρετανίας.


Ο κ. Κλεγκ διαπίστωσε επίσης ότι η εμφάνιση στην Τρίπολη, τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη ενός από τους γιους του ηγέτη της Λιβύης, Σάιφ αλ- Ισλάμ, "δεν είναι σημάδι της ανάκαμψης του καθεστώτος Καντάφι".



πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
cRc (25-08-2011)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τέλος εποχής για το Walkman LATEAM RSS NEWS 0 26-10-2010 13:52:
Τέλος εποχής για το κάπνισμα LATEAM RSS NEWS 0 30-08-2010 11:52:
Αλλαγή εποχής στην TV με τη συμφωνία ON Telecoms - FOX ilias ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 12-11-2008 20:28:
Τέλος εποχής geodon ΔΙΑΣΤΗΜΑ 0 10-07-2008 18:15:
Τέλος Εποχής Smell SOFTWARE 3 12-07-2006 19:20:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 11:57:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam