Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Αντιδράσεις των ομοφυλοφίλων ξεσήκωσε ομιλία του Βενέδικτου

This is a discussion on Αντιδράσεις των ομοφυλοφίλων ξεσήκωσε ομιλία του Βενέδικτου within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Έντονες αντιδράσεις από τους φορείς των ομοφυλοφίλων έχει προκαλέσει η τελευταία ομιλία του Πάπα Βενέδικτου για το 2009, στην οποία ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-12-2008, 19:00:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Αντιδράσεις των ομοφυλοφίλων ξεσήκωσε ομιλία του Βενέδικτου



Έντονες αντιδράσεις από τους φορείς των ομοφυλοφίλων έχει προκαλέσει η τελευταία ομιλία του Πάπα Βενέδικτου για το 2009, στην οποία έκανε λόγο για «καταστροφική σύγχυση μεταξύ των φύλων» ενώ χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία «χειραφέτηση του ανθρώπου από τον Δημιουργό του».
Ο Βενέδικτος είπε ακόμη ότι όσο σημαντική είναι η «σωτηρία» του πλανήτη, άλλο τόσο σημαντική είναι η «σωτηρία» του ίδιου του ανθρώπου από την «ομοφυλοφιλική συμπεριφορά» ή την συμπεριφορά εκείνη που αποσκοπεί στην αλλαγή του φύλου. Για την ακρίβεια ο Βενέδικτος δήλωσε ότι «η ανθρωπότητα χρειάζεται να σωθεί από την καταστροφική σύγχυση των φύλων».

Ο Πάπας μιλώντας σε κοινό αποτελούμενο από καθολικούς κληρικούς, που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία, δήλωσε ότι το να υπερασπιζόμαστε τη Δημιουργία, δεν περιορίζεται μόνο στη σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά περιλαμβάνει και τη σωτηρία του ίδιου του ανθρώπου από τον εαυτό του.

«Δεν είναι ξεπερασμένη αντίληψη να μιλάμε για την ανθρώπινη φύση ως διαφορετική για τον άνδρα και διαφορετική για τη γυναίκα. (…) Αυτή είναι η γλώσσα της Δημιουργίας και η περιφρόνησή της θα σημάνει την αυτοκαταστροφή των ανθρώπων», τόνισε ο Πάπας προσθέτοντας ότι οι διαφορετικές θεωρίες που αφορούν τα φύλα, οδηγούν στην «χειραφέτηση του ανθρώπου τόσο από τη Δημιουργία όσο και από τον ίδιο τον Δημιουργό».«Τα τροπικά δάση χρειάζονται την προστασία μας, αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος δεν αξίζει λιγότερης προστασίας από αυτά», επεσήμανε.

«Ανεύθυνες και απαράδεκτες» χαρακτήρισε το Ομοφυλοφιλικό Κίνημα της Βρετανίας τις δηλώσεις του Ποντίφικα. Η επίσκοπος Σάρον Φέργκιουσον, επικεφαλής του Κινήματος είπε χαρακτηριστικά ότι τα λόγια του είναι «εκφοβιστικά» και «εχθρικά» προς τα ομοφυλόφιλα άτομα.

Ο πρώην βουλευτής του ιταλικού κοινοβουλίου Βλαντίμιρ Λουξούρια είπε ότι τα λόγια του Πάπα είναι «επώδυνα» για τα συναισθήματά του. Ο Λουξούρια – ο οποίος έκανε αλλαγή φύλου – και ο οποίος πρόσφατα έχασε τη βουλευτική του έδρα, δήλωσε ότι το να υπονοεί κάποιος πως «άνθρωποι σαν κι αυτόν είναι “βλαβεροί” είναι πολύ επώδυνο». «Είμαι κάποιος που γεννήθηκε άνδρας αλλά που έχει γυναικεία ψυχική και πνευματική υπόσταση. Είναι αντιφατικό, ο ίδιος ο Πάπας να βλέπει τους ανθρώπους μόνο από τη σαρκική και όχι από την πνευματική και ψυχική τους πλευρά».

Σημειώνεται ότι η Καθολική Εκκλησία, αντιτίθεται στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Σύμφωνα με την επίσημη καθολική πίστη, αν και η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται αμάρτημα, οι «ομοφυλοφιλικές πράξεις» είναι. Μάλιστα, πρωτοβουλία του ΟΗΕ, με την οποία γίνεται προσπάθεια να μην θεωρείται – όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες – η ομοφυλοφιλία «έγκλημα», χαρακτηρίστηκε από το Βατικανό ως «υπερβολική».


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αντιπαραθέσεις με αφορμή την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ. Αντιδράσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ LATEAM RSS NEWS 0 03-02-2011 23:02:
Αντιδράσεις στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου LATEAM RSS NEWS 0 03-09-2010 23:17:
Ξεσήκωσε για ακόμα μια Τρίτη ο Λάκης με το Τσαντίρι του ironitsa ΕΠΙΓΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 0 11-11-2009 15:04:
Η Μαντόνα προκάλεσε αντιδράσεις στη Ρουμανία με σχόλιο της υπέρ Ρομά και ομοφυλόφιλων Reuters ironitsa ΜΟΥΣΙΚΗ 0 27-08-2009 18:24:
Ξεσήκωσε τη νεολαία ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Stefania ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 29-05-2007 22:47:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:14:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam