Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   Αποκάλυψη για αγνοούμενο Κύπριο (https://www.lateam.gr/forum/f71/apokalupsi-gia-agnooumeno-kuprio-3875/)

viperboy 06-03-2007 10:26:

Αποκάλυψη για αγνοούμενο Κύπριο
 
Μία συγκλονιστική αποκάλυψη για την τύχη ενός αγνοούμενου από την περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης". Σύμφωνα με έγγραφο του τουρκικού στρατού, ο 5χρονος τότε Κύπριος, που είχε τραυματιστεί, είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Η κυπριακή εφημερίδα σημειώνει ότι για το έγγραφο έχει ενημερώσει τον Χριστόφ Ζιρόντ, τρίτο μέλος στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, καθώς και την οικογένεια του Χριστάκη Γεωργίου, δημοσιεύοντας παράλληλα δραματική έκκληση της μητέρας του αγνοούμενου, Μυροφόρας Γεωργίου, σε οποιονδήποτε στην Τουρκία γνωρίζει οτιδήποτε για το παιδί της, να επικοινωνήσει μαζί της μέσω των Ηνωμένων Εθνών ή οποιασδήποτε άλλης οδού.


Έγγραφο του τουρκικού στρατού

Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Μαρτίου 1975 και έχει συνταχθεί από Γραφείο του τουρκικού Στρατού και σε αυτό σημειώνονται τα παρακάτω:

"26 Μαρτίου 1975
Θέμα: Αναφορικά με τον Χριστάκη Γεωργίου
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΓΚΥΡΑ
Αφορά: Orkinos Cemreligi’nin (πρόκειται μάλλον περί κωδικής ονομασίας) άρθρο υπ’ αριθμόν S-1-12-75 ημερομηνίας 11 Μαρτίου 1975.

Συνημμένη υπάρχει φωτογραφία του πεντάχρονου Χριστάκη Γεωργίου. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Παλαίκυθρο και μεταφέρθηκε από τη μητέρα του στο νοσοκομείο πρώτων βοηθειών, στο Δίκωμο. Επειδή δεν κατέστη δυνατόν να τύχει θεραπείας εκεί, περί τα τέλη Αυγούστου 1975( η εφημερίδα σημειώνει ότι πιθανόν έγινε λάθος στην αναγραφή της ημερομηνίας και μάλλον εννοείτο τέλη Αυγούστου 1974, αφού η ημερομηνία σύνταξης του εγγράφου είναι η 26η Μαρτίου 1975 ) μεταφέρθηκε πρώτα στα Άδανα και μετά σε νοσοκομεία στην Άγκυρα. Δεν κατέχουμε άλλες πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το παιδί εκτός από αυτές.

Αυτό το θέμα παρακολουθείται συνεχώς από τον Ερυθρό Σταυρό.
Το φέρω εις γνώσιν σας".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες του εγγράφου ήταν λίγο πολύ γνωστές στην οικογένειά του αλλά και στις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οποιοδήποτε στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι ο Χριστάκης Γεωργίου όντως μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

Στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων για το ιστορικό της υπόθεσης του Χριστάκη Γεωργίου και τα εξής:

"Στις 20 Ιανουαρίου του 1975 ο Γλαύκος Κληρίδης είχε θέσει το θέμα του μικρού Χριστάκη Γεωργίου στον Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο συνάντησής τους στο Λήδρα Πάλας. Ο Ντενκτάς έδωσε οδηγίες και απεσταλμένος του διερεύνησε το θέμα αυθημερόν και περί το τέλος της συνάντησης ενημέρωσε τον Γλαύκο Κληρίδη, στον οποίο μάλιστα είπε: "Έχω καλά νέα. Ο μικρός είναι σε νοσοκομείο στην Τουρκία και μόλις αποθεραπευτεί θα τον φέρουμε πίσω στη μάνα του". Αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνεται και σήμερα από την ίδια τη μητέρα".


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:54:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam