Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Βίαια επεισόδια κατά της εκλογής Σαρκοζί

This is a discussion on Βίαια επεισόδια κατά της εκλογής Σαρκοζί within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Διακόσια αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και έγιναν 80 συλλήψεις για τρίτη συνεχή νύκτα χθες στη Γαλλία καθώς συνεχίζονται οι εκρήξεις βίας κατά ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-05-2007, 18:03:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Βίαια επεισόδια κατά της εκλογής Σαρκοζί

Διακόσια αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και έγιναν 80 συλλήψεις για τρίτη συνεχή νύκτα χθες στη Γαλλία καθώς συνεχίζονται οι εκρήξεις βίας κατά της εκλογής του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Φρανσουά Μπαρουέν αποδίδοντάς τα στην άκρα αριστερά και σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε καθοδική πορεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία 730 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν τη νύκτα της Κυριακής, ενώ έγιναν 592 συλλήψεις, και 365 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη, κυρίως στην περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οσα συμβαίνουν τις τελευταίες τρεις ημέρες , βρίσκονται σε καθοδική πορεία, αφού 200 αυτοκίνητα κάηκαν την περασμένη νύκτα, ενώ έγιναν περίπου 80 συλλήψεις και δείχνουν ότι πρόκειται για κινήσεις πολιτικά καθοδηγούμενες που φέρουν την ετικέτα της άκρας αριστεράς, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

"Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση απολύτως απαράδεκτη, διότι η κάλπη μίλησε ... και διότι όταν υπάρχουν αλλαγές διάθεσης, εκφράζονται στην κάλπη και όχι στον δρόμο", πρόσθεσε.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της εκλογής Σαρκοζί έγιναν και χθες το βράδυ σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, κυρίως στο Παρίσι και τη Λιόν.

Στο Παρίσι, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, περίπου 150 νεαροί διαδηλωτές επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα γύρω από την πλατεία της Βαστίλης και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, που πραγματοποίησε πολλές συλλήψεις. Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε στο πρόσωπο όταν δέχτηκε χτύπημα από τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας(CRS).

"Σαρκοζί φασίστα, ο λαός θα σε γδάρει" και "η αστυνομία παντού, η δικαιοσύνη πουθενά" ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές στη Βαστίλη.
Στη Λιόν, κάπου 200 νεαροί έστησαν οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία που επιχείρησε να τους απομακρύνει. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο διαδηλωτές. Ο σοσιαλιστής δήμαρχος της Λυών, Ζεράρ Κολόμπ καταδίκασε " τις πράξεις βίας που εκτυλίσσονται μετά την εκλογή του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Δημοκρατίας" και απηύθυνε έκκληση "για ηρεμία".

Στη γειτονική πόλη Βιλερμπάν, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στα τοπικά γραφεία του κόμματος UMP του Νικολά Σαρκοζί. Ο σοσιαλιστής δήμαρχος της πόλης Ζαν Πολ Μπρε καταδίκασε την επίθεση.

Στην Τουλούζη, 60 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά του Σαρκοζί, αλλά διαλύθηκαν στη συνέχεια ειρηνικά.

Στο Γκρινί, νότια του Παρισιού, ένας άνδρας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας τραυματίστηκε και δύο νεαροί συνελήφθησαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και ανδρών των CRS. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες , οι νεαροί διαδηλωτές εκτόξευαν αυτοσχέδιες βόμβες εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα και αντλίες νερού.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Επεισόδια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων LATEAM RSS NEWS 0 05-03-2010 15:17:
Επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ - Επεισόδια στη Βουλή LATEAM RSS NEWS 0 05-03-2010 14:24:
Βίαια επεισόδια σε αντιρατσιστική διαδήλωση LATEAM RSS NEWS 0 23-01-2010 18:13:
Επεισόδια κατά τις προσυγκεντρώσεις μαθητών στην Αθήνα LATEAM RSS NEWS 0 07-12-2009 13:46:
Βίαια επεισόδια στο Μαυροβούνιο για το Κόσοβο geodon ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 14-10-2008 16:05:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:17:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam