Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   Έκανε 15 αμβλώσεις σε 16 χρόνια (https://www.lateam.gr/forum/f71/ekane-15-amvlwseis-se-16-xronia-45386/)

geodon 16-10-2009 21:22:

Έκανε 15 αμβλώσεις σε 16 χρόνια
 
http://img340.imageshack.us/img340/1046/irenevilar.jpg

Σάλο στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει προκαλέσει το βιβλίο της Irene Vilar στο οποίο γράφει την προσωπική της ιστορία, για τις 15 αμβλώσεις που έχει κάνει μέσα σε 16 χρόνια.

Ιδιαίτερα γοητευτική, μόλις 40 ετών, η Irene ύστερα από ανεπιτυχείς 51 προσπάθειες να εκδώσει το βιβλίο της με τίτλο “Αδύνατη μητρότητα” (Impossible Motherhood: Testimony of an Abortion Addict) τελικά κατάφερε να βγει σε κυκλοφορία προκαλώντας σάλο σε Ευρώπη και Αμερική εγείροντας πολλές συζητήσεις σχετικά με τις αμβλώσεις, θέμα ιδιόμορφο και ταμπού σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Πως έφτασε στο σημείο να κάνει 15 αμβλώσεις; Η ίδια εξηγεί στην Los Angeles Times: «Αγαπούσα έναν άνδρα μεγαλύτερο από εμένα, ο οποίος ήταν καθηγητής λογοτεχνίας. Με είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί μόνο αν αρνιόμουν να κάνω παιδιά. Όπως έλεγε, τα παιδιά σκοτώνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Το κακό ήταν δεν χρησιμοποιούσε προφυλακτικό, έμενα συνεχώς έγκυος και φοβούμενη μην τον χάσω υπήρχε μόνο μια λύση. Ξέρετε πώς λειτουργεί ένα ναρκωτικό;».

Βέβαια, εκτός από τη χρήση προφυλακτικού υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι αντισύλληψης…

Η οικογενειακή ιστορία της γυναίκας είναι τραγική καθώς η μητέρα της αυτοκτόνησε όταν εκείνη ήταν 8 ετών ενώ τα δυο της αδέλφια είναι εξαρτημένα από την ηρωίνη. Η Irene αποκαλύπτει πως και εκείνη έχει κάνει ήδη δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Γιαγιά της ήταν η Lolita Lebron η οποία επιτέθηκε με όπλο εναντίον του Καπιτωλίου το 1954 τραυματίζοντας πέντε βουλευτές. Έμεινε 25 χρόνια στη φυλακή, ώσπου ο πρόεδρος Κάρτερ της απένειμε χάρη. Σήμερα είναι 89 ετών και πολύ άρρωστη.

Από το 2003 η Vilar, με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, είναι παντρεμένη με έναν άλλον άνδρα και έχει αποκτήσει μαζί του 2 κορίτσια, την 3χρονη Λορέτα και την 5χρονη Λολίτα. Μάλιστα, παραχώρησε τη συνέντευξη υπό την προϋπόθεση να μην μαθευτεί η διεύθυνση του σπιτιού της ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μικρές.

Η ίδια γράφει στο βιβλίο για τα αισθήματά της λίγο πριν την άμβλωση: «Όταν ξάπλωνα στο κρεβάτι για να κάνω την έκτρωση αισθανόμουν ντροπή και αηδία ενώ όταν έφευγα αισθανόμουν ηρεμία. Έλεγα από μέσα μου πως αυτό έπρεπε να τελειώσει».

Στη συνέντευξή της υπάρχει ένα σημείο που προκαλεί προβληματισμό. «Όταν δεν ήμουν έγκυος ήταν για μένα ένα κίνητρο ώστε να θέλω να αποκτήσω παιδί. Για μένα η εγκυμοσύνη ήταν κάτι το σύνηθες. Αυτό προέκυψε κάπου στην 10η εγκυμοσύνη», είπε η Vilar.

Αυτή η ιστορία έγειρε πολλές συζητήσεις πάνω στην άμβλωση. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως 70.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο παγκοσμίως από εκτρώσεις σε ακατάλληλες συνθήκες. Χάρις στη χρήση προφυλακτικών ο αριθμός των αμβλώσεων έχει μειωθεί (από 45,5 εκατομμύρια το 1995 σε 41,6 εκατομμύρια το 2003), παρόλα αυτά οι νομικοί περιορισμοί δεν τις σταματούν, αλλά τις κάνουν πιο επικίνδυνες.


Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:42:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam