Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης από ηλεκτρικό αυτοκίνητο: 1.003 χλμ. σε 27,5 ώρες

This is a discussion on Νέο παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης από ηλεκτρικό αυτοκίνητο: 1.003 χλμ. σε 27,5 ώρες within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ένα ιαπωνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματοποίησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς διήνυσε μια απόσταση 1.003 χιλιομέτρων, σε περίπου 27,5 ώρες, χωρίς ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-05-2010, 11:20:   #1
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.357
Thanks: 1.421
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή Νέο παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης από ηλεκτρικό αυτοκίνητο: 1.003 χλμ. σε 27,5 ώρες




Ένα ιαπωνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πραγματοποίησε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς διήνυσε μια απόσταση 1.003 χιλιομέτρων, σε περίπου 27,5 ώρες, χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση της μπαταρίας του.

Το κατόρθωμα έγινε από ένα ειδικά τροποποιημένο ερυθρόλευκο... Mira EV, που έτρεχε με περίπου 40 χιλιόμετρα την ώρα, χωρίς στάση, σε μια πίστα δοκιμών στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ".

Το όχημα ήταν εφοδιασμένο με μια ειδική μπαταρία ιόντων λιθίου κατασκευασμένη από την ιαπωνική εταιρία Sanyo. Το τεστ οργανώθηκε από το Ιαπωνικό Κλαμπ Ηλεκτρικών Οχημάτων, το οποίο προτίθεται να ζητήσει από το οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες να αναγνωρίσει επισήμως το νέο ρεκόρ, ως τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ποτέ ηλεκτροκίνητο όχημα χωρίς επαναφόρτιση.

Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ ήταν μόλις 555,6 χιλιόμετρα και είχε γίνει πέρυσι το Νοέμβριο, πάλι σε τεστ που είχε οργανώσει το Ιαπωνικό Κλαμπ Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Ο διπλασιασμός σχεδόν του ρεκόρ δείχνει την πρόοδο που σημειώνεται συνεχώς στην τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς όλο και περισσότερες εταιρίες ανταγωνίζονται, προσπαθώντας να πάρουν καλύτερη θέση στην εκκίνηση της "κούρσας" που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να ξεκινήσει, καθώς οι καταναλωτές εκτιμάται ότι σταδιακά θα στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις, εγκαταλείποντας σιγά-σιγά τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Το μεγαλύτερο πρακτικό πρόβλημα παραμένει η δυνατότητα επαναφόρτισης ενός κινούμενου ηλεκτροκίνητου οχήματος. Χθες τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι πρέπει, μέχρι τα μέσα του 2011, να αναπτύξουν ένα ενιαίο σύστημα τεχνικών προδιαγραφών για την επαναφόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ώστε να πειστούν οι καταναλωτές να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους και να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των αρμόδιων υπουργών των 27 κρατών, που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αποτελεί προτεραιότητα η ανάπτυξη μιας "εναρμονισμένης λύσης για τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στα ηλεκτρικά οχήματα και στην υποδομή επαναφόρτισής τους". Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη να διευθετηθούν οι κίνδυνοι για θέματα ασφάλειας, καθώς και η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επαναφόρτιση θα πρέπει να μπορεί να γίνεται είτε στο σπίτι ή το γραφείο, είτε σε δημόσιους σταθμούς, με εύκολο τρόπο.

Από την άλλη, όπως τονίστηκε, για να "απογειωθεί" η αγορά, θα πρέπει και οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων να πέσουν (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει σχετικά οικονομικά κίνητρα για την αγορά "πράσινων" αυτοκινήτων), καθώς επίσης οι μπαταρίες τους να έχουν αρκετή διάρκεια και να μην χρειάζονται επαναφόρτιση κάθε λίγο και λιγάκι.

Πάντως, οι Ευρωπαίοι υπουργοί εκτίμησαν ότι ενώ τα οχήματα με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες "θα παραμείνουν κυρίαρχα σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα", τα ηλεκτρικά και -στο απώτερο μέλλον- τα οχήματα υδρογόνου "αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία χαμηλών εκπομπών άνθρακα", η οποία και το περιβάλλον θα απαλλάξει από μεγάλο μέρος των "αερίων του θερμοκηπίου" και την Ευρώπη θα βοηθήσει να μειώσει την εξάρτησή της από το εισαγόμενο πετρέλαιο.

Ένα επιμέρους -όχι αμελητέο- πρόβλημα που θεωρείται ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί, έχει να κάνει με τον μειωμένο θόρυβο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ενώ αυτό είναι καλό νέο από την άποψη της μείωσης της ηχορύπανσης στις ευρωπαϊκές πόλεις, αυξάνει τον κίνδυνο για τους πεζούς και τους άλλους οδηγούς να μην αντιληφθούν ότι πλησιάζει κάποιο ηλεκτρικό όχημα. Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ότι πρέπει να μελετήσουν τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα.
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης από ηλεκτρικό αυτοκίνητο LATEAM RSS NEWS 0 26-05-2010 12:19:
Παγκόσμιο ρεκόρ… air guitar Κατερίνα ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 03-07-2009 09:24:
Παγκόσμιο ρεκόρ στις δύο ρόδες.... Κατερίνα VIDEO POINT !!!!!!!!! 0 20-06-2008 20:25:
Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο LATEAM RSS NEWS 0 02-05-2008 22:11:
Καταρρίφθηκε νέο ρεκόρ απόστασης απόμακρου γαλαξία.. Dark ΔΙΑΣΤΗΜΑ 0 22-03-2007 23:44:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 05:37:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam