Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Μπαράκ Ομπάμα: ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ

This is a discussion on Μπαράκ Ομπάμα: ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Λίγο μετά τις 6.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/11) ώρα Ελλάδος, τα ειδησεογραφικά δίκτυα στις ΗΠΑ μετέδωσαν ότι ο Μπαράκ ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-11-2008, 16:13:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Μπαράκ Ομπάμα: ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ



Λίγο μετά τις 6.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (5/11) ώρα Ελλάδος, τα ειδησεογραφικά δίκτυα στις ΗΠΑ μετέδωσαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ο πρώτος Αφροαμερικανός ένοικος του Λευκού Οίκου. Υπέρ του αφροαμερικανού γερουσιαστή κρίθηκαν και οι τρεις κρίσιμες πολιτείες της Πενσιλβάνια, του πρώην "κόκκινου" Οχάιο και της Φλόριντα.

Ο Ομπάμα εξασφάλισε 338 εκλέκτορες, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Τζον Μακέιν 163. Ο μαγικός αριθμός που ανοίγει το δρόμο για τον Λευκό Οίκο είναι 270 εκλέκτορες. Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο "στρατηγείο" των Δημοκρατικών, στο Σικάγο, άρχισε ένα ξέφρενο πάρτι.

Ομπάμα: “Έφτασε η αλλαγή για την Αμερική”

Υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του που φώναζαν «Ναι, μπορούμε», το σύνθημα της εκλογικής του εκστρατείας, ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε θριαμβευτική είσοδο στο Γκραντ Πάρκ, στο κεντρικό πάρκο του Σικάγο, όπου σύμφωνα με μια μέτρια εκτίμηση έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1 εκατομμύριο υποστηρικτές του.

«Γεια σου Σικάγο, σε όποιον ακόμη αμφιβάλλει ότι η Αμερική έχει αλλάξει, ότι στην Αμερική όλα είναι πιθανά, σε όποιον αναρωτιέται εάν το όνειρο των πατέρων μας είναι αληθινό σήμερα και αμφισβητεί την ποιότητα της δημοκρατίας, σήμερα δόθηκε η απάντησή». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε ο Ομπάμα την ομιλία του, στην οποία τόνισε ότι «σε αυτές τις εκλογές, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η αλλαγή ήρθε στην Αμερική (…) Αυτή η νίκη είναι η ευκαιρία για να κάνουμε την αλλαγή πραγματικότητα».

«Πήγαμε ενάντια σε όσους φοβούνταν και ήταν κυνικοί» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι οι Αμερικάνοι είναι ενωμένοι, είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Με αφορμή το τηλεφώνημα του Μακέιν, αναφέρθηκε στις θυσίες του για τη χώρα. «Είμαστε όλοι ευγνώμονες για τις υπηρεσίες αυτού του ηγέτη, συγχαίρω τον Μακέιν και την Πέιλιν» είπε, προσθέτοντας ότι ευχαριστεί όλους τους συνεργάτες του που βοήθησαν στην εκστρατεία, τον Τζο Μπάιντεν, τη σύζυγο και τις κόρες του. Αναφέρθηκε στη πρόσφατα αποβιώσασα γιαγιά του, η οποία τον μεγάλωσε και δήλωσε ότι τον βλέπει από εκεί που είναι. «Αυτή η νίκη ανήκει σε εσάς» δήλωσε, απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Μίλησε για τις αυριανές προκλήσεις, λέγοντας ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερες, ενώ τόνισε ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο. «Σήμερα, εδώ που γιορτάζουμε τη νίκη μας, ξέρουμε ότι κάποιοι συμπολίτες μας βρίσκονται στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να χτιστούν σχολεία. Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Θα υπάρχουν βέβαια εμπόδια. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Θα σας ακούω, θα σας αφουγκράζομαι και θα είμαι ειλικρινής μαζί σας» είπε.

Και πρόσθεσε: «Θα ακούω τις φωνές σας, θέλω τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων. (…) Η δύναμή μας είναι τα ιδανικά μας, η ελευθερία, η δημοκρατία και οι ευκαιρίες. Η Αμερική μπορεί να αλλάξει».

Όταν μια καθηγήτρια στη Τζακάρτα ρώτησε τους οκτάχρονους μαθητές της τι θα ήθελαν να κάνουν όταν μεγαλώσουν, μερικοί απάντησαν ότι ήθελαν να γίνουν γιατροί, κάποιοι άλλοι πιλότοι. Ένας μαθητής όμως είχε διαφορετικό όνειρο - ήθελε να γίνει πρόεδρος. Λεγόταν Μπαράκ Ομπάμα. Σαράντα χρόνια αργότερα και 16.300 χιλιόμετρα από την Τζακάρτα, κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο Μπάρακ Ομπάμα έγινε κούκλα του σέξ ironitsa ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 05-11-2010 20:55:
Ανοικτή επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα antonis ΕΛΛΑΔΑ 0 27-04-2009 19:10:
Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ LATEAM RSS NEWS 0 05-11-2008 08:42:
Προβάδισμα έως και 12% δίνουν στον Μπαράκ Ομπάμα LATEAM RSS NEWS 0 23-10-2008 18:32:
Ο Κόλιν Πάουελ (Ρεπουμπλικανός) στηρίζει τον Μπαράκ Ομπάμα LATEAM RSS NEWS 0 22-10-2008 10:12:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 10:20:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam