Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   Φόβοι για ύφεση στην πραγματική οικονομία (https://www.lateam.gr/forum/f71/fovoi-gia-ufesi-stin-pragmatiki-oikonomia-21533/)

geodon 25-10-2008 18:00:

Φόβοι για ύφεση στην πραγματική οικονομία
 
http://img504.imageshack.us/img504/8...a251008sr6.jpg

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των επενδυτών, καθώς αναζωπυρώνονται οι φόβοι για οικονομική ύφεση, η οποία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, αλλά και στην ανεργία που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα αυξηθεί δραματικά.

Την Παρασκευή (24/10), τα χρηματιστήρια έκαναν «βουτιά», θυμίζοντας σε πολλούς το κραχ του ΄29 και κάνοντας άλλους να υποστηρίζουν ότι η χρηματοπιστωτική κρίση δεν έχει παρέλθει.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τους Αμερικανούς να επιδείξουν υπομονή μπροστά στον πανικό που σαρώνει τα χρηματιστήρια, ενώ η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουν μέχρι να καρποφορήσει το σχέδιο διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ίδια, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως το σχέδιο αυτό θα ηρεμήσει τις αγορές.

Και στην Ευρώπη, όμως, η αισιοδοξία δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος. «Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε ακόμη σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσω κανέναν και να πω: έχουμε τα πάντα υπό έλεγχο» δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρυκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της «ευρω-ασιατικής» συνόδου κορυφής – όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 40 ηγέτες - ζητήθηκε από πολλές αντιπροσωπείες ένας νέος διευρυμένος και σπουδαιότερος ρόλος για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), υπέρ των ασθενέστερων οικονομιών του πλανήτη.

Ο κινέζος πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο ζήτησε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, τονίζοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν είναι επαρκή.

Πρωτοβουλίες

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι στις 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθείς τις Βρυξέλλες σύνοδος των επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων της ΕΕ, με στόχο την προετοιμασία της διεθνούς συνόδου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στις 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί σύνοδος των ηγετών των βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών και των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών (G20) για να συζητήσουν τους κινδύνους μιας παγκόσμιας ύφεσης.

Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 12:57:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam