Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   Κατασκευή αγωγού για μεταφορά του πετρελαίου από την Κασπία (https://www.lateam.gr/forum/f71/kataskeui-agogou-gia-metafora-tou-petrelaiou-apo-tin-kaspia-4640/)

ilias 04-04-2007 10:51:

Κατασκευή αγωγού για μεταφορά του πετρελαίου από την Κασπία
 
ΠΕΝΤΕ χώρες της Ανατολικής Ευρώπης υπέγραψαν χθες διακήρυξη για την κατασκευή αγωγού, ο οποίος θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Ιταλία και θα μεταφέρει πετρέλαιο από την Κασπία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στον ευρύτερο στόχο της Ευρώπης να περιορίσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή όσον αφορά την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.

Και η Κασπία -μια περιοχή με τα τρίτα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο- διαδραματίζει μείζονα ρόλο στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι, αρμόδιοι σε ζητήματα ενέργειας, από Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία υπέγραψαν τη διακήρυξη για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Πανευρωπαϊκού Αγωγού (ΡΕΟΡ) από την Κωστάντζα μέχρι την Τεργέστη, με συνολικό εκτιμώμενο κόστος μεταξύ δύο και 3,5 δισ. δολαρίων.

Η ολοκλήρωση του αγωγού αναμένεται μέχρι το 2012 και θα εφοδιάζει διυλιστήρια σε Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη με αργό από την Κασπία -κυρίως από Καζακστάν και Αζερμπαϊτζάν.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 02:38:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam