Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Ο κλοιός σφίγγει όλο και απειλητικότερα γύρω από τη Γάζα - Διεθνής έκκληση για εκεχειρία

This is a discussion on Ο κλοιός σφίγγει όλο και απειλητικότερα γύρω από τη Γάζα - Διεθνής έκκληση για εκεχειρία within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ο κλοιός γύρω από τη στενή Λωρίδα της Γάζας σφίγγει όλο και απειλητικότερα για το 1,5 εκατομμύριο του άμαχου πληθυσμού ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-12-2008, 23:06:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ο κλοιός σφίγγει όλο και απειλητικότερα γύρω από τη Γάζα - Διεθνής έκκληση για εκεχειρία



Ο κλοιός γύρω από τη στενή Λωρίδα της Γάζας σφίγγει όλο και απειλητικότερα για το 1,5 εκατομμύριο του άμαχου πληθυσμού που υποφέρει ήδη από μεγάλη έλλειψη σε βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα, ο ηλεκτρισμός και το νερό και ζει εδώ και τέσσερις μέρες συντροφιά με το θάνατο. Σε κατάπαυση των εχθροπραξιών κάλεσαν την Τρίτη (30/12) το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή και η ΕΕ.

Όλμέρτ: «Ήταν μόνο η πρώτη φάση»

Από την πλευρά του Ισραήλ ο πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ δήλωσε πως αυτή «ήταν η πρώτη από τις φάσεις που θα ακολουθήσουν» προτείνοντας εναντίον της Χαμάς την απειλή της χερσαίας επίθεσης – μια εφιαλτική προοπτική για τον πληθυσμό της Γάζας, που αυτή τη στιγμή βάλλεται από αέρος και θαλάσσης. Ως απάντηση η Χαμάς προειδοποιεί για επιθέσεις με ρουκέτες βαθύτερα μέσα στο ισραηλινό κράτος όσο ποτέ και επισημαίνει η οργάνωση δεν έχει καμφθεί και ότι θα αναγεννηθούν από τις στάχτες.

Διεθνής έκκληση για εκεχειρία

Για «μία άμεση κατάπαυση του πυρός που θα γίνει πλήρως σεβαστή από όλα τα μέρη» κάλεσε το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και Ρωσία), την Τρίτη (30/12). «Καλούν όλα τα μέρη να ανταποκριθούν στις σοβαρές ανθρωπιστικές και οικονομικές ανάγκες της Γάζα και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλιστεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ κάλεσε τη Χαμάς και το Ισραήλ να παύσουν τις εχθροπραξίες. «Θέλουμε ανακωχή. Θέλουμε αυτή να είναι μόνιμη, να γίνει σεβαστή και να εξασφαλιστεί η παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας γιατί τα θύματα είναι πολλά» δήλωσε ο Κουσνέρ στα ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ θέλει να δει να συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο ίδιος δήλωσε ότι αν και η κοινή ανακοίνωση είναι υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή, υπάρχει ομοφωνία πάνω στο θέμα μεταξύ των αξιωματούχων.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με το BBC πρόταση της ΕΕ, θα είναι ολιγοήμερη παύση πυρός ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχει περιθώριο για πολιτική πρόοδο. Ο γάλλος πρόεδρος έχει προτείνει στους ισραηλινούς 48ωρη εκεχειρία, προοπτική που η διεθνής κοινότητα ελπίζει να γίνει δεκτή. Επίσης, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα κάλεσε για άμεση κατάπαυση πυρός και άνοιγμα των περασμάτων για να φτάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες.

«Γυναίκες και παιδιά»

Από την παλαιστινιακή πλευρά οι νεκροί έχουν φτάσει πάνω από 360 μεταξύ τους πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά, ενώ τέσσερις ισραηλινοί έχουν πεθάνει από επιθέσεις με ρουκέτες. Η «σοδειά του θανάτου» μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης περιλάμβανε 10 ανθρώπους. Δύο αδελφές, η μεγαλύτερη ήταν ηλικίας 11 χρόνων, έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επιθεση, στην περιοχή Μπέιτ Χανούν κοντά στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι τα χτυπήματα «είναι όσο πιο χειρουργικά γίνεται». Το ίδιο δήλωσε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μπέντζαμιν Νετανιάχου - και διαμηνύουν ότι εχθρός τους και στόχος είναι η Χαμάς και όχι ο πληθυσμός, αλλά ο ΟΗΕ έχει καλέσει να γίνει έρευνα πάνω στις τεράστιες απώλειες αμάχου πληθυσμού που προκαλούν οι επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ τουλάχιστον 62 από τους νεκρούς μέχρι στιγμής είναι γυναίκες και παιδιά.

Μιλώντας στο BBC, το μέλος των Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Richard Falk υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς. «Το Ισραήλ διαπράττει μία σειρά τρομακτικών αγριοτήτων χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα όπλα εναντίον ενός ανυπεράσπιστου πληθυσμού – επιτίθεται εναντίον ανθρώπων που έχουν ήδη υποστεί αποκλεισμό πολλών μηνών» αναφέρει στη συνέντευξη.

Το Ισραήλ έχει ήδη διαμηνύσει ότι στόχος είναι η αλλαγή των συσχετισμών εξουσίας στην περιοχή με προοπτική την αποδυνάμωση της Χαμάς. Ισραηλινοί υπουργοί έχουν δηλώσει ότι οι επίγειες δυνάμεις που παρατάσσονται γύρω από τη Γάζα είναι έτοιμες και ότι αν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί σήμα για επέμβαση – χωρίς να είναι γνωστό αν προσβλέπουν σε ανακατάληψη της περιοχής.

Οι ελπίδες του πληθυσμού της Γάζας για άνοιγμα των περασμάτων προς την Αίγυπτο μέσω των συνοριακών σταθμών στη Ράφα, επίσης ξεθωριάζουν καθώς ο πρόεδρος Μουμπάρακ – παρά την όλο και εντονότερη λαϊκή πίεση για συμπαράσταση- δήλωσε την Τρίτη ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, όσο η Χαμάς βρίσκεται στην εξουσία. Σύμφωνα με το BBC το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει για λίγο ώστε να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και να μεταφερθούν τραυματίες στην Αίγυπτο.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέος απεργιακός κλοιός LATEAM RSS NEWS 0 14-05-2010 10:03:
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους δράστες LATEAM RSS NEWS 0 10-05-2010 16:57:
Τηλεμαραθώνιος για ένα νοσοκομείο στη Γάζα LATEAM RSS NEWS 0 20-02-2009 18:40:
Το Ισραήλ ψηφίζει για μονομερή εκεχειρία geodon ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 17-01-2009 17:41:
Στη Γάζα δύο ελληνικά C- 130 geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 01-01-2009 17:51:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 20:05:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam