Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν.ΡΟΓΚΟΖΙΝ Η Μόσχα κατακεραυνώνει Σ.Μπερίσα για τις αλυτρωτικές δηλώσεις και το Κόσοβο

This is a discussion on ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν.ΡΟΓΚΟΖΙΝ Η Μόσχα κατακεραυνώνει Σ.Μπερίσα για τις αλυτρωτικές δηλώσεις και το Κόσοβο within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; H Ρωσία στέκεται απέναντι στον αλβανικό αλυτρωτισμό, όπως αυτός εκφράστηκε με πεντακάθαρο τρόπο από τον Αλβανό πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα στην ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-11-2012, 20:11:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν.ΡΟΓΚΟΖΙΝ Η Μόσχα κατακεραυνώνει Σ.Μπερίσα για τις αλυτρωτικές δηλώσεις και το Κόσοβο



H Ρωσία στέκεται απέναντι στον αλβανικό αλυτρωτισμό, όπως αυτός εκφράστηκε με πεντακάθαρο τρόπο από τον Αλβανό πρωθυπουργό Σάλι Μπερίσα στην περίφημη δήλωσή του που έχει ξεσηκώσει σάλο και προκάλεσε την ματαίωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου στα Τίρανα (φαντασθείτε, για να ακυρώσει ακόμα και ο Δ.Αβραμόπουλος ο "ευγενής διπλωμάτης" τι σημαίνει αυτή η δήλωση).



Με αντιδήλωσή του πριν λίγο από την Σερβία ο Ρώσος αντιπρόεδρος αρμόδιος το τομέα Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας Ν.Ρογκόζιν βάσει τα πράγματα στην θέση τους: "Η Ρωσία δεν δέχεται την ανεξαρτησία του Κοσόβου και απορρίπτει οποιαδήποτε σκέψη ενοποίησης με την Αλβανία, στηρίζοντας την θέση της Σερβίας" είπε μέσα σε θύελλα επιδοκιμασιών από τους Σέρβους που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του.



"Υποστηρίζουμε την προστασία του διεθνούς δικαίου και αυτό βρίσκεται με την Σερβία. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε την θέση μας, η οποία είναι ευθεία αποδοκιμασία της ανακήρυξης ενός ακόμα αλβανικού κράτους στο Κόσοβο όπως αυτό που μονομερώς ανακηρύχθηκε το 2008".



Με αυτές τις θέσεις έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στα Τίρανα "να μαζευτούν". Και βέβαια, πίσω από τα Τίρανα, βρίσκονται οι συνήθεις κύκλοι της ανωμαλίας που αιματοκύλισαν το Κόσοβο το 1999, εμ την Τουρκία να έχει αναλάβει αναβαθμισμένο ρόλο, εσχάτως.


Ο Σ.Μπερίσα δήλωσε «Αποτίω φόρο τιμής στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα.

Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».



Η Ρωσία ενέργειες, όπως η αποστολή στρατιωτικού τμήματος από τον "Στρατό" του Κοσόβου που παρέλασε στα Τίρανα, στην επέτειο των 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας και η έκφραση μεγαλοϊδεατικών-αλυτρωτικών σκέψεων για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας "από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα" αποτελούν μείζονα πρόκληση και απειλή για το σύνολο των ορθόδοξων λαών της Βαλκανικής που γειτονεύουν με την Αλβανία και εστία εντάσεων.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 29-11-2012, 21:04:   #2
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Μπερίσα για “Μεγάλη Αλβανία” η Ευρωπαϊκή Επιτροπή



Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχώρησε στην έμμεση καταδίκη των προκλητικών δηλώσεων του Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας που ξεκινάει από την Πρέβεζα», οι οποίες - μεταξύ άλλων - ακύρωσαν το ταξίδι του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα.



Ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επιτρόπου αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, Στέφαν Φούλε ανέφερε τα εξής: «Οπως ξέρετε δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις των πολιτικών και των εκπροσώπων των διαφόρων χωρών. Θα ήθελα, όμως, να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε χώρα και για κάθε πολιτικό να προβαίνουν σε δηλώσεις που ενισχύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο».


O Σαλί Μπερίσα βρισκόταν στην Αυλώνα, όπου μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα» του Μαυροβουνίου.


Η δήλωσή του ήταν η εξής: «Στην Αυλώνα, στους πολίτες της, στον Ισμαήλ Κεμάλι Βλόρα και τους άλλους άνδρες του έθνους, οι οποίοι ανακήρυξαν στην αιώνια αυτή πόλη, στις 28 Νοεμβρίου 1912, την ανεξαρτησία της Αλβανίας, την ανεξαρτησία της Εθνικής Αλβανίας, της Αλβανίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα.


» Αιώνιος ο σεβασμός για τον πατέρα της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, τον Ισμαήλ Κεμάλ Βλόρα, τους άνδρες που υπέγραψαν την πράξη ανακήρυξης της ανεξαρτησίας, τους πολίτες της Αυλώνας και όλης της Αλβανίας! Χρόνια πολλά για την 100η επέτειο!».


Στην Αθήνα, το υπουργείο Εξωτρικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα.»


Αργότερα, στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης η εκπρόσωπος του Αλβανού πρωθυπουργού Έρλα Μεΐλι τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
korn (30-11-2012)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις LATEAM RSS NEWS 0 25-12-2010 15:30:
Δηλώσεις της γγ του ΚΚΕ για την παιδεία LATEAM RSS NEWS 0 07-10-2009 14:43:
Δηλώσεις Χρ. Μαρκογιαννάκη LATEAM RSS NEWS 0 21-06-2009 18:27:
Δηλώσεις Θ. Ρουσόπουλου LATEAM RSS NEWS 0 24-06-2008 20:13:
Στη Μόσχα για το Κόσοβο η ευρωπαϊκή τρόικα ilias ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 05-02-2007 12:19:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:27:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam