Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   ΠΓΔΜ: “Ράπισμα” για ευρωπαϊκή προοπτική από τον αρμόδιο Επίτροπο (https://www.lateam.gr/forum/f71/pgdm-rapisma-gia-europaiki-prooptiki-apo-ton-armodio-epitropo-21233/)

geodon 21-10-2008 19:47:

ΠΓΔΜ: “Ράπισμα” για ευρωπαϊκή προοπτική από τον αρμόδιο Επίτροπο
 
http://img293.imageshack.us/img293/8964/olli2010az6.jpg

Εν όψει της δημοσιοποίησης της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν για τις χώρες που επιθυμούν ένταξη στις 5 Νοεμβρίου, ο αρμόδιος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Όλι Ρεν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ΠΓΔΜ, δεν έχει εκπληρώσει ούτε ένα από τα απαραίτητα κριτήρια για να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Η Κομισιόν γνωμοδοτεί επί της προόδου που έχουν επιτύχει τα κράτη που επιθυμούν ένταξη ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Μία χώρα κρίνεται κατάλληλη με βάση το κατά πόσο έχει εκπληρώσει συγκεκριμένα κριτήρια όπως η μεταρρύθμιση του δικαστικού και του οικονομικού συστήματος, η καταπολέμηση της διαφθοράς και ο διάλογος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων κ.α. Εκ των ων ουκ άνευ είναι επίσης η διενέργεια των εθνικών εκλογών σε συμφωνία με τους διεθνείς κανόνες.

Σε συνέντευξή του στο AFP ο Όλι Ρεν δήλωσε για το ενδεχόμενο ένταξης της ΠΓΔΜ : «Θα εκφράσουμε τη γνώμη μας στις 5 Νοεμβρίου, όμως για την ώρα μου φαίνεται δύσκολο να προτείνω την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε:

«Για την ώρα, μου φαίνεται ότι οι οκτώ όροι δεν έχουν εκπληρωθεί, ούτε ο ένατος, δηλαδή οι εκλογικοί κανόνες» δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΕ και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει επίσης να ενισχύσουν τις δικαστικές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις και να αποδείξουν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με βάση όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες».

Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:59:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam