Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Στο Βατικανό ψάχνουν για εξωγήινους

This is a discussion on Στο Βατικανό ψάχνουν για εξωγήινους within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Οι επιστήμονες της Επιστημονικής Ακαδημίας του Βατικανού αναζητούν απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα, κατά πόσο υπάρχει ζωή πέρα από τον πλανήτη ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-11-2009, 13:42:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Στο Βατικανό ψάχνουν για εξωγήινους

Οι επιστήμονες της Επιστημονικής Ακαδημίας του Βατικανού αναζητούν απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα, κατά πόσο υπάρχει ζωή πέρα από τον πλανήτη μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δόγματα της Καθολικής Εκκλησίας, σχετικά με τη δημιουργία του κόσμου.
Σε Σύνοδο Αστροβιολογίας που διοργανώνεται αυτή την εβδομάδα στη Ρώμη, χριστιανοί επιστήμονες από όλον τον κόσμο, θα παρουσιάσουν μελέτες, αναφορικά με τη δημιουργία της Γης, την πιθανή ύπαρξη ζωής εκτός αυτής εν αγνοία μας και τις ανακαλύψεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε άλλους πλανήτες. Οι θεολόγοι για αιώνες διαφωνούσαν ως προς το κατά πόσο υπάρχει ζωή εκτός του ηλιακού μας συστήματος και ειδικότερα ως προς τις επιπτώσεις μίας τέτοιας ανακάλυψης για την Εκκλησία και όσα πρεσβεύει για τη δημιουργία του κόσμου.

Το 1600 ο Giordano Bruno, Ιταλός μοναχός, θανατώθηκε από την Ιερά Εξέταση, επειδή υποστήριζε πως υπάρχει πράγματι εξωγήινη ζωή.
Μεταξύ άλλων, εκφράζονται σκέψεις ότι η αναζήτηση εξωγήινης ζωής δε «συνάδει» με την ιδέα ότι ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο «κατΆ εικόνα και καθΆ ομοίωση».
Και ακόμα παραπέρα, αν ο αποστολή του Ιησού Χριστού ήταν η σωτηρία των ανθρώπων, εκφράζονται απορίες, όπως, το κατά πόσο, κάθε ύπαρξη έχει το δικό της αντίστοιχο Ιησού ή κατά πόσο αποδέχεται την ύπαρξη του Ιησού που γνωρίζουμε εμείς.

Όπως και να έχει, αρκετοί κληρικοί της Καθολικής Εκκλησίας, υποστηρίζουν πως η ανακάλυψη της ύπαρξης εξωγήινης ζωής, θα μπορούσε να «ευθυγραμμιστεί» με τα διδάγματα της Βίβλου.
Ο πατήρ Jose Funes, Ιησουίτης αστρονόμος του Αστεροσκοπείου του Βατικανού και εκ των οργανωτών της Συνόδου, δήλωσε σχετικά στην Telegraph : «Όπως ακριβώς υπάρχει ποικιλία ειδών στη γη, έτσι μπορεί να υπάρχουν και άλλα πλάσματα, εκτός γης, το ίδιο ευφυή και επίσης πλασμένα από το Θεό. Κάτι τέτοιο δεν προσκρούει στα πιστεύω μας, γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε όρια στη δημιουργική ελευθερία του Θεού».

Δε συμφωνούν με αυτήν την άποψη όλοι όμως. Ο Paul Davies, θεωρητικός και συγγραφέας του «Goldilocks Enigma», δήλωσε στην Washington Post ότι μία τέτοια διαπίστωση δεν απειλεί το Χριστιανισμό, υπογραμμίζοντας : «Πιστεύω ότι η ανακάλυψη μίας δεύτερης Γενέσεως, θα ήταν μοναδικής σημασίας».
«Η πραγματική απειλή θα ήταν η ανακάλυψη εξωγήινης νοημοσύνης, επειδή αν όντως υπάρχουν άλλα πλάσματα στο Σύμπαν, τότε οι Χριστιανοί θα βρίσκονται σε ιδιαίτερα άσχημη θέση», προσέθεσε ο ίδιος.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέα υπόθεση παιδεραστίας συγκλονίζει το Βατικανό ironitsa ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 26-03-2010 20:31:
40.000 πλανήτες για τους εξωγήινους LATEAM RSS NEWS 0 10-02-2009 16:59:
Οι άντρες γεννούν... εξωγήινους... Κατερίνα VIDEO POINT !!!!!!!!! 0 17-06-2008 14:12:
Η Ανάσταση του Χριστού στο Βατικανό aggelos_a ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 08-04-2007 17:05:
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ... geodon ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 14-12-2006 22:46:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:15:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam