Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Σε νέα ψηφοφορία τίθεται το “Σχέδιο Διάσωσης”

This is a discussion on Σε νέα ψηφοφορία τίθεται το “Σχέδιο Διάσωσης” within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Τα βλέμματα στρέφονται εκ νέου στις ΗΠΑ, όπου τα μέλη της Γερουσίας αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη (1/10) επί του ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 01-10-2008, 14:56:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Σε νέα ψηφοφορία τίθεται το “Σχέδιο Διάσωσης”



Τα βλέμματα στρέφονται εκ νέου στις ΗΠΑ, όπου τα μέλη της Γερουσίας αναμένεται να ψηφίσουν την Τετάρτη (1/10) επί του «σχεδίου διάσωσης» του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την προεκλογική εκστρατεία τους και επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον για να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Το «σχέδιο Πόλσον» απορρίφθηκε την περασμένη Δευτέρα από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, προκαλώντας έντονη ανησυχία στη Wall Street, και γιΆ αυτό η Γερουσία παρουσίασε μια νέα εκδοχή του, η οποία δεν διαφέρει εντυπωσιακά από το αρχικό σχέδιο, αλλά περιλαμβάνει ορισμένα νέα μέτρα, προκειμένου να διευκολύνει την έγκρισή του από το Κογκρέσο.

Μεταξύ αυτών είναι και η αύξηση του ποσού των καταθέσεων που θα ασφαλίζονται από την FDIC στα 250.000 δολάρια από τα 100.000. Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη (2/10) για να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί η δέσμευση ανώτερων στελεχών των Δημοκρατικών να βρουν μια λύση που να αποσπάσει την έγκριση και των δύο κομμάτων. «Δουλεύοντας μαζί, έχουμε την πεποίθηση ότι θα περάσουμε ένα υπεύθυνο σχέδιο πολύ σύντομα» είχαν γράψει στον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο γερουσιαστής της Νεβάδα Χάρι Ριντ και η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν, αμφότεροι γερουσιαστές, ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την προεκλογική τους εκστρατεία και επιστρέφουν εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συμμετάσχουν στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Οι οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο οικονομικής ύφεσης, σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν καταφέρει να αναβιώσει το σχέδιο, το οποίο προβλέπει αποδέσμευση 700 δισεκατομμυρίων ώστε το αμερικανικό δημόσιο να προβεί σε αγορά ομολόγων από τα τραπεζικά ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Στο διάγγελμά του την Τρίτη (30/9), ο Μπους απηύθυνε εκ νέου έκκληση για έγκριση του «σχεδίου Πόλσον», προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η ζημιά θα είναι οδυνηρή και διαρκής.

Σκληρή γλώσσα Μακέιν κατά των Ρεπουμπλικανών

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Τζον Μακέιν προς τους συναδέλφους του στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την καταψήφιση του «σχεδίου διάσωσης».

Από το Ντε Μόιν της Αϊόβα όπου περιοδεύει, κατήγγειλε την «αδράνεια» που επιδεικνύουν μέλη του Κογκρέσου και η οποία φάνηκε με την απόρριψη του κυβερνητικού σχεδίου σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ.

«Αυτή η αδράνεια του Κογκρέσου έθεσε όλους τους Αμερικανούς και την οικονομία μας ολόκληρη μπροστά στον πλέον σοβαρό κίνδυνο» είπε ο γερουσιαστής της Αριζόνα. Και πρόσθεσε: «Με απογοητεύει η έλλειψη αποφαστικότητας και καλής θέλησης ανάμεσα στα δύο κόμματα--τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς--των μελών που ανήκουν στα πολιτικά μας κόμματα, ακριβέστερα, για να λυθεί το πρόβλημα της οικονομίας μας».

Υψώνοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο Μακέιν τόνισε ότι «όλη η χώρα προσέβλεπε στην Ουάσινγκτον για να αποδείξει τις ηγετικές της ικανότητες, όμως το Κογκρέσο προσήλθε, για άλλη μια φορά, στο ραντεβού αυτό με τα χέρια του άδεια».

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
MSI “Big Bang” Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 02-05-2010 15:49:
Κλιματική αλλαγή: Το δυσοίωνο “αύριο” απαιτεί ένα δραστήριο “σήμερα”… P@ntelis Web ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ 0 21-09-2009 22:34:
Η “αναγεννηση” της Καρλας... Smell ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 02-02-2009 13:55:
Δημοσκόπηση: “Όχι” σε “Βόρεια Μακεδονία” λέει το 53% P@ntelis Web ΕΛΛΑΔΑ 0 12-10-2008 19:53:
Χωρίς ρευστό οι ευρωπαϊκές τράπεζες-Καθυστερεί το σχέδιο διάσωσης στις ΗΠΑ LATEAM RSS NEWS 0 26-09-2008 19:40:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:30:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam