Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

This is a discussion on Συλλαλητήριο στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (29/12) στις 18.00 από την Παλαιστινιακή ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-12-2008, 17:20:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Συλλαλητήριο στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα (29/12) στις 18.00 από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, για τις φονικές επιθέσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας.
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Συντασσόμενη με τη γαλλική προεδρία, η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την ακραία κλιμάκωση της βίας και τη δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ, τονίζοντας ότι η ανάφλεξη στην περιοχή θα ήταν μια «εφιαλτική προοπτική».

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας και καταδικάζουμε την ακραία κλιμάκωση της βίας στη Γάζα που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες αμάχους Παλαιστινίους. Συντασσόμαστε με την δήλωση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τραγικά αυτά γεγονότα» αναφέρει στη δήλωσή της η υπουργός Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.

«Οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους, αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την ούτως ή άλλως εξαιρετικά εύθραυστη περιφερειακή ασφάλεια.

»Η εν μέσω διεθνούς οικονομικής ύφεσης ανάφλεξη της Μέσης Ανατολής, είναι μια εφιαλτική προοπτική που πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. Η διεθνής κοινότητα έχει τεράστιες ευθύνες. Δεν μπορεί να μείνει αδρανής. Οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκλιμάκωση της έντασης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Από τη δική της πλευρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να αναλάβει το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Ελλάδα, που πάντα καταδικάζει κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας, είναι έτοιμη να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια. Είναι επίσης έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, αμέσως μόλις αυτό καταστεί εφικτό» σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.

Ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή πρεσβεία αναφέρεται ότι από την αποχώρηση του Ισραήλ από Λωρίδα της Γάζας το 2005 «οι πολίτες του δέχονται καθημερινά επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς» -μία κατάσταση που όπως αναφέρει «καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να αποδεχτεί».

«Μέχρι τώρα το Ισραήλ είχε επιδείξει αυτοσυγκράτηση όμως δεν είχε άλλη επιλογή από να αντιδράσει με στρατιωτικές επιχειρήσεις για να προστατέψει τους πολίτες του ενεργώντας με γνώμονα το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοάμυνας.

»Το Ισραήλ συνεχίζει να πιστεύει σε μία λύση δύο κρατών και παραμένει προσηλωμένο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την νόμιμη Παλαιστινιακή Αρχή που ξεκίνησαν στην Αννάπολη των ΗΠΑ» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Το Ισραήλ αναμένει την κατανόηση της διεθνούς κοινότητας καθώς αντιμετωπίζει την τρομοκρατία εναντίον των πολιτών του»


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συλλαλητήριο και συγκεντρώσεις στην Αθήνα LATEAM RSS NEWS 0 15-11-2010 10:38:
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα LATEAM RSS NEWS 0 30-05-2009 02:38:
Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα LATEAM RSS NEWS 0 29-05-2009 22:24:
Ένταση στην πρεσβεία του Ισραήλ LATEAM RSS NEWS 0 30-12-2008 14:18:
Ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ geodon ΕΛΛΑΔΑ 0 12-01-2007 13:32:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:57:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam