Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Τα PC χάνουν την εξουσία τους στα ηλεκτρονικά

This is a discussion on Τα PC χάνουν την εξουσία τους στα ηλεκτρονικά within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Ισχυρές παιχνιδοκονσόλες, έξυπνα κινητά και gadget όπως MP3 player που συνδέονται στο διαδίκτυο ετοιμάζονται να τοποθετήσουν τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-11-2007, 14:54:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Τα PC χάνουν την εξουσία τους στα ηλεκτρονικά


Ισχυρές παιχνιδοκονσόλες, έξυπνα κινητά και gadget όπως MP3 player που συνδέονται στο διαδίκτυο ετοιμάζονται να τοποθετήσουν τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην καρέκλα της λησμονιάς.

Ο ρόλος των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ιαπωνία, την γρηγορότερα αναπτυσσόμενη αγορά στον τομέα των ηλεκτρονικών, γίνεται όλο και μικρότερος χάνοντας το άλλοτε συντριπτικό μονοπώλιο.

Η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών γίνεται όλο και μικρότερη και η Ιαπωνία θα γίνει η πρώτη μεγάλη αγορά που θα γνωρίσει ύφεση στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών 25 χρόνια μετά την επανάσταση που έφεραν στα ηλεκτρονικά των σπιτιών. Η ύφεση στις πωλήσεις των υπολογιστών θα επεκταθεί και στις άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Οι πωλήσεις των υπολογιστών είναι πτωτικές για πέμπτο συνεχόμενο τετράμηνο. Πρόκειται για την πρώτη πτώση στις πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών που έγινε ποτέ στην αγορά.

Οι τάσεις δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει ανάκαμψη των πωλήσεων. Το δεύτερο τετράμηνο του 2007 οι πωλήσεις έπεσαν 4.8% και τα laptop 3.1%.

Οι πωλήσεις των υπολογιστών της NEC και της Sony σημειώνουν πτώσεις από το 2006. Πρόσφατα η Hitachi αποσύρθηκε πλήρως από τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μια προσπάθεια να αποσυρθεί πλήρως από έναν κλάδο με μειωμένο ενδιαφέρον.

Η αγορά τώρα χρησιμοποιεί δύο μέσα για να προωθήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρώτον το επιχείρημα ότι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι απαραίτητος για να συνδέει όλες τις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Το δεύτερο επιχείρημα είναι οικονομικό κι έτσι στις ΗΠΑ θα διατεθεί τα Χριστούγεννα laptop με μόλις 300 δολάρια.

Αν και οι πωλήσεις των υπολογιστών έχουν πτωτικές τάσεις και στις ΗΠΑ ωστόσο η αυξημένη ζήτηση στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι αρκετή για να σημειώσουν οι υπολογιστές συνολικά αύξηση πωλήσεων 11% παγκοσμίως. Το 2007 θα έχουν πουληθεί 286 εκατομμύρια υπολογιστές με την Ασία να κρατά τα ηνία στις πωλήσεις (εκτός Ιαπωνίας) με αύξηση πωλήσεων 21,9%.

Εξήγηση της πτωτικής τάσης

Τα αίτια της πτώσης είναι σαφή. Εκατομμύρια χρήστες κατεβάζουν από το διαδίκτυο μουσική απευθείας στα κινητά τους τηλέφωνα ενώ πολλοί ακόμα χρησιμοποιούν τις μικρές συσκευές για ψώνια από το διαδίκτυο ή για να παίζουν παιχνίδια.

Οι ψηφιακές κάμερες συνδέονται πλέον ασύρματα με τους εκτυπωτές ενώ μέσω των μεγάλων LCD τηλεοράσεων οι χρήστες μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες τους. Επιπλέον οι τηλεοράσεις μπορούν πλέον να «κατεβάσουν» απευθείας ταινίες από το διαδίκτυο παρακάμπτοντας τους υπολογιστές.

Περισσότερο από το 50% των Γιαπωνέζων στέλνουν e-mail και πλοηγούνται στο διαδίκτυο από τα κινητά τους τηλέφωνα σύμφωνα με έρευνα του 2006 του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα 30% των ανθρώπων με email στα κινητά τους τηλέφωνα χρησιμοποιούν λιγότερο τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές ενώ το 4% σταμάτησε εντελώς να στέλνει e-mail από τον υπολογιστή.

Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κοινωνικό δίκτυο της Ιαπωνίας, το Mobagay Town, έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα κινητά τηλέφωνα ενώ γνωστά site όπως το Facebook, το MySpace και το YouTube μπορούν να ανανεωθούν από τα κινητά τηλέφωνα τα οποία έρχονται να πάρουν μεγάλο μερίδιο του ενδιαφέροντος των χρηστών αλλά και της αγοράς.



new.e-go.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οι άνδρες χάνουν το μυαλό τους, όταν μιλάνε σε μια ωραία γυναίκα LATEAM RSS NEWS 0 21-09-2009 11:30:
Έξι άτομα ( τα μισά νέα) χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στην άσφαλτο LATEAM RSS NEWS 0 27-11-2008 23:01:
Έξι άτομα ( τα μισά νέα) χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα στην άσφαλτο LATEAM RSS NEWS 0 26-11-2008 21:22:
Ανοσοποιητικό σύστημα για ηλεκτρονικά συστήματα, που θα μπορούν να κάνουν διάγνωση και αυτοθεραπεία των προβλημάτων τους LATEAM RSS NEWS 0 10-10-2008 14:11:
Δεκάδες αερομεταφορείς παραπλανούν τους πελάτες ηλεκτρονικά ilias ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 14-11-2007 15:13:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:30:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam