Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης είναι 113 ετών!

This is a discussion on Η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης είναι 113 ετών! within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Η Λουτσία Λαουρία την Τετάρτη (4/3) γιόρτασε τα εκατοστά δέκατα τρίτα γενέθλιά της. Ζει κοντά στην πόλη Ποτέντσα της Κάτω ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-03-2009, 01:29:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης είναι 113 ετών!



Η Λουτσία Λαουρία την Τετάρτη (4/3) γιόρτασε τα εκατοστά δέκατα τρίτα γενέθλιά της. Ζει κοντά στην πόλη Ποτέντσα της Κάτω Ιταλίας και θεωρείται η γηραιότερη γυναίκα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το "μυστικό" της μακροζωίας είναι μια ήρεμη και προγραμματισμένη ζωή χωρίς απρόβλεπτα, ο διακριτικός χαρακτήρας και ο πάντα μετρημένος λόγος της, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Το "μυστικό" της μακροζωίας είναι μια ήρεμη και προγραμματισμένη ζωή χωρίς απρόβλεπτα, ο διακριτικός χαρακτήρας και ο πάντα μετρημένος λόγος της, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η "γιαγιά Λουτσία" καλλιεργούσε μέρος των εκτάσεων της οικογένειάς της, στο χωριό Πιετραπερτόζα, που ανήκει στην περιφέρεια Μπασιλικάτα. Εδώ και τριάντα χρόνια, ζει μαζί με μια από τις κόρες της (ογδόντα τριών ετών) και με τον γαμπρό της. Είχε πάντα κοντά της και τα εγγόνια και τα δισέγγονα, που της έδειξαν και συνεχίζουν να της δείχνουν όλη τους την αγάπη.

Τα συγκεκριμένα γενέθλια, εορτάστικαν με μια τούρτα και χαρακτηριστικά εδέσματα της νότιας Ιταλίας, αλλά χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων. Η Λουτσία Λαουρία, δεν θέλησε ποτέ να παραχωρήσει συνεντεύξεις, προτίμησε να διατηρήσει ένα "χαμηλό προφίλ", θεωρώντας ότι δεν έχει κάνει τίποτα το αξιοσημείωτο.

Η "κοινή" καθημερινή της ζωή, τονίζουν άλλωστε οι συγγενείς της, αποδεικνύει ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο μυστικό, καμία εξαιρετική συνήθεια να αποκαλύψει. Μόνον αγάπη και αίσθηση του μέτρου.

Οσον αφορά την κατάσταση της υγείας της, το μόνο σχετικά σοβαρό πρόβλημα, το αντιμετώπισε το 1953: μια επέμβαση για την αφαίρεση χολής. Από τότε, καμία άλλη εισαγωγή στο νοσοκομείο, ούτε καν σοβαρή γρίπη.

Τις τελευταίες είκοσι ημέρες, όμως, η υπέργηρη Λουτσία, είναι κάπως αδύναμη και την Τετάρτη θα σβήσει τα κεράκια της τούρτας από το κρεβάτι. Όλοι, όμως, οι συγχωριανοί της, ελπίζουν να την ξαναδούν σύντομα να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού της, όπως συνηθίζει, και να ξαναρχίσει να σχολιάζει την κίνηση και τις μικρές, καθημερινές εξελίξεις.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Γ.Παπανδρέου: Η Ελλάδα είναι πλέον μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ευρώπης LATEAM RSS NEWS 0 05-02-2011 11:49:
Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι μια Τουρκάλα ironitsa ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 17-11-2009 15:44:
Ινδή 70 ετών γίνεται η γηραιότερη μητέρα του κόσμου LATEAM RSS NEWS 0 09-12-2008 11:40:
Ο ιός του AIDS πιθανόν να είναι 100 ετών LATEAM RSS NEWS 0 02-10-2008 21:57:
Ο ιός του AIDS πιθανόν να είναι 100 ετών LATEAM RSS NEWS 0 02-10-2008 20:23:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:31:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam