Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Τουρκία: Στρατιωτικός "στο σκαμνί" για τη δολοφονία Ντινκ

This is a discussion on Τουρκία: Στρατιωτικός "στο σκαμνί" για τη δολοφονία Ντινκ within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Πρώην συνταγματάρχης καθώς και πέντε στρατιώτες παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της αμέλειας καθήκοντος την υπόθεση της δολοφονίας του ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-02-2009, 03:11:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Τουρκία: Στρατιωτικός "στο σκαμνί" για τη δολοφονία Ντινκ



Πρώην συνταγματάρχης καθώς και πέντε στρατιώτες παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της αμέλειας καθήκοντος την υπόθεση της δολοφονίας του αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ το 2007 στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία Αλμπάι Οζ, ο οποίος μαζί με πέντε στρατιώτες αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης μέχρι και δύο ετών καθώς κρίνεται ότι δεν εξασφάλισε την αναγκαία προστασία στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Άγος, ο οποίος δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στον Οζ είχαν απαγγελθεί κατηγορίες πέρυσι, ενώ στη συνέχεια είχε απαλλαγεί από ποινικό δικαστήριο. Την Τρίτη όμως, ανώτατο ποινικό δικαστήριο της βορειοδυτικής επαρχίας Τραπεζούντας απεφάνθη ότι οι έξι πρέπει να δικαστούν για τις κατηγορίες που τους είχαν αρχικά απαγγελθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντινκ, αρχισυντάκτης της εφημερίας Άγος είχε πυροβοληθεί από Τούρκο υπερεθνικιστή τον Ιανουάριο του 2007 έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη. Ο δημοσιογράφος είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του διότι σε άρθρα που είχε δημοσιεύσει καλούσε την Άγκυρα να αποδεχθεί την ευθύνη της Τουρκίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.

Σύμφωνα με τη Hyrriyet για την υπόθεση είχαν συλληφθεί ο Ερχάν Τουντσέλ και ο ΓιασίνΧαγιάλ οι οποίοι θεωρήθηκε ότι είχαν υποκινήσει τον έφηβο (καταγόμενο από την Τραπεζούντα) που πυροβόλησε το δημοσιογράφος. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ο Τουντσέλ που ήταν πληροφοριοδότης της αστυνομίας, είχε ενημερώσει τις δυνάμεις ασφαλείας της επαρχίας για τα σχέδια δολοφονίας του Ντινκ.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ανέλαβε η "Σέχτα Επαναστατών", με προκήρυξη που έστειλε στα "Νέα" LATEAM RSS NEWS 0 27-07-2010 21:23:
Την τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" βλέπει η αστυνομία πίσω από την άνανδρη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα LATEAM RSS NEWS 0 18-06-2009 11:56:
Γερμανικό "όχι" στην Τουρκία geodon ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 11-05-2009 18:13:
Στο "σκαμνί" για εμπρησμό LATEAM RSS NEWS 0 15-07-2008 00:41:
Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στην εφημερίδα "Κουρίρ" για ΠΓΔΜ, Τουρκία και ΕΕ LATEAM RSS NEWS 0 16-04-2008 21:51:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:27:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam