Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Χάος στη Χιλή: σεισμός 8,8 ρίχτερ- φόβος και για Έλληνες θύματα

This is a discussion on Χάος στη Χιλή: σεισμός 8,8 ρίχτερ- φόβος και για Έλληνες θύματα within the ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ forums, part of the ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ category; Φονικός σεισμός 8,8 ρίχτερ στην περιοχή Κονσεπσιόν, συγκλόνισε τη Χιλή προκαλώντας αναστάτωση σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Τουλάχιστον 52 είναι ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-02-2010, 17:04:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Χάος στη Χιλή: σεισμός 8,8 ρίχτερ- φόβος και για Έλληνες θύματα



Φονικός σεισμός 8,8 ρίχτερ στην περιοχή Κονσεπσιόν, συγκλόνισε τη Χιλή προκαλώντας αναστάτωση σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.
Τουλάχιστον 52 είναι οι νεκροί έως τώρα ενώ έντονοι είναι οι φόβοι πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά. Ταυτόχρονα δεκάδες ήταν οι μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ.
Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,3 Ρίχτερ και 8,5, αλλά η τελευταία ενημέρωση από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναφέρεται σε δόνηση 8,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεπσιόν και σε βάθος 55 χιλιομέτρων.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Σαντιάγκο της Χιλής υπάρχουν καταστροφές σε κτήρια και πως ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους ενώ προβλήματα έχουν αναφερθεί στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεφωνικές συνομιλίες. Καταρρεύσεις κτηρίων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ έχουν σημειωθεί και στην πόλη Κουρίκο.
"Ουδέποτε στη ζωή μου έχω ζήσει κάτι τέτοιο, ήταν σαν να ερχόταν το τέλος του κόσμου" αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.
Εν τω μεταξύ τσουνάμι δημιουργήθηκε στις ακτές της Χιλής για το οποίο οι αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Επίσης οι τελευταίες ανακοινώσεις προειδοποιούν για τσουνάμι, όλες τις χώρες του ειρηνικού ωκεανού. Την ίδια ώρα, στο Σίδνεϊ, το αυστραλιανό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι προειδοποιεί για τσουνάμι στις αυστραλιανές ακτές στον Ειρηνικό και για πλυμμήρες κατά μήκος της ακτής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Προειδοποιησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό «Οι παρατηρήσεις για το επίπεδο της θάλασσας δείχνουν ότι έχει ενεργοποιηθεί ένα τσουνάμι. Μπορεί να είναι καταστροφικό κατά μήκος των ακτών κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και θα μπορούσε να απειλήσει πιο απομακρυσμένες ακτές»
Εξαιτίας του σεισμού έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις μέχρι νεωτέρας.
Ζημιές αναφέρονται και στο ιστορικό κέντρο του Σαντιάγο, που βρίσκεται 320 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Κονσεπσιόν, όπου εντοπίζεται το επίκεντρο της δόνησης. Κοντά στην πρωτεύουσα έχει καταρρεύσει μία γέφυρα σε αυτοκινητόδρομο. Στο Σαντιάγο προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης σε μεγάλα τμήματα της πόλης, ενώ δεν είναι δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο.
Η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ κάλεσε τον πληθυσμό να διατηρήσει την ψυχραιμία του. "Με έναν σεισμό αυτού του μεγέθους είναι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων", ανέφερε η Μπασελέτ, ανακοινώνοντας ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 52.

Ανησυχία για τους Έλληνες που ζουν στη Χιλή
Η ανησυχία για το σεισμό της Χιλής μεταφέρεται και στην Ελλάδα αφού δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που ζουν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και στην κυριολεξία η τύχη τους αγνοείται.
Η τηλεπικοινωνίες στη χώρα έχουν καταρρεύσει και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση ή επικοινωνία για τους 5000 Έλληνες που βρίσκονται και ζουν εκεί.
Παράλληλα, τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων ενεργοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρεται, η μονάδα ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε οι Έλληνες που έχουν συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα στη χώρα, να μπορούν να ενημερωθούν για την τύχη τους. Η τηλεφωνική γραμμή που μπορούν να επικοινωνούν είναι : 2103681912

Έτοιμη για τη Χιλή και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης
Έτοιμο να μεταβεί στη Χιλή είναι ήδη , το 25μελές κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), μόλις δοθεί το σήμα από τον ΟΗΕ, να μεταβεί στη Χιλή με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξης Λιάμος, «βρισκόμαστε ακόμη στο στάδιο συλλογής πληροφοριών, μέσω του ΟΗΕ, στον οποίο είμαστε πιστοποιημένοι, και μέσω των ξένων ΜΜΕ, για να μάθουμε ποια ακριβώς είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Χιλή μετά από το σεισμό».
Η μετάβαση του κλιμακίου θα γίνει και πάλι με πτήση εταιρείας πολιτικής αεροπορίας. «Προς το παρόν είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας. Αλλά, μόλις πάρουμε το σήμα, μπορούμε να φύγουμε άμεσα», τονίζει ο υπεύθυνος επιχειρήσεων της ΕΟΔ, Αλέξης Λιάμος.




__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Μεσσηνία LATEAM RSS NEWS 0 13-07-2010 10:31:
Σεισμός 3,8 ρίχτερ P@ntelis Web ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ 0 20-03-2010 22:58:
Η UNICEF βοηθά 1 εκατ. παιδιά-θύματα του σεισμού στη Χιλή LATEAM RSS NEWS 0 13-03-2010 10:24:
Ο σεισμός στη Χιλή μίκρυνε την ημέρα! LATEAM RSS NEWS 0 02-03-2010 23:27:
Σεισμός 6,5 Ρίχτερ LATEAM RSS NEWS 0 09-06-2008 08:40:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 04:43:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam