Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ (https://www.lateam.gr/forum/f71/)
-   -   Χιλιάδες προφίλ παιδεραστών απομακρύνονται από το MySpace (https://www.lateam.gr/forum/f71/xiliades-profil-paiderastwn-apomakrunontai-apo-myspace-5562/)

cRc 26-07-2007 12:16:

Χιλιάδες προφίλ παιδεραστών απομακρύνονται από το MySpace
 
http://img341.imageshack.us/img341/9...odotcomyq7.gifΝέα Υόρκη: Η δημοφιλής υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace ανακοίνωσε ότι εντόπισε και διέγραψε τα προφίλ ακόμα 29.000 ατόμων που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να προστατεύσει τους ανήλικους χρήστες του.
Ο αριθμός είναι τετραπλάσιος από αυτόν που είχε αναφέρει η εταιρεία τον Μάιο.
Ο δικτυακός τόπος δέχεται έντονες επικρίσεις στη διάρκεια του τελευταίου έτους έπειτα από την καταδίκη χρηστών του για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών. Στα τέλη του 2006, η MySpace ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία επιβεβαίωσης δεδομένων Sentinel Tech Holdings για να δημιουργήσει την πρώτη βάση δεδομένων με τους καταγεγραμμένους σεξουαλικούς παραβάτες στο σύνολο των ΗΠΑ.
Με τη βοήθεια του συστήματος παρακολούθησης αναγνωρίστηκαν και διαγράφηκαν τον Μάιο 7.000 από τις περίπου 180 εκατ. σελίδες χρηστών. Η έρευνα συνεχίστηκε και αποκάλυψε ακόμα 29.000 χρήστες που πρέπει να διαγραφούν από την υπηρεσία.
Τα άτομα που έχουν καταδικαστεί στις ΗΠΑ για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση ή παιδεραστία είναι υποχρεωμένα από το νόμο να δηλώνουν τον τόπο κατοικίας τους και άλλες προσωπικές πληροφορίες στις τοπικές αρχές. Μέχρι σήμερα τα δεδομένα αυτά ήταν διαθέσιμα μόνο σε πολιτειακό επίπεδο.
Ο γενικός εισαγγελέας της Βορείου Καρολίνας Ρόι Κούπερ, ένας από τους πολλούς γενικούς εισαγγελείς που απαίτησαν από τη MySpace να λάβει μέτρα, προωθεί τώρα νομοθεσία που θα υποχρέωνε τα παιδιά να ζητούν τη συγκατάθεση των γονιών τους για την εγγραφή τους σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες οι χρήστες δημιουργούν προφίλ με φωτογραφίες, μουσική, κείμενα και άλλα προσωπικά στοιχεία.

Κώδικας:

tech.pathfinder.gr/tech/297774.html


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:27:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam