Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   Αρχείο (https://www.lateam.gr/forum/f73/)
-   -   Η ζωή της Αννα Φρανκ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη από τη Γουόλτ Ντίσνεϊ (https://www.lateam.gr/forum/f73/h-zoi-tis-anna-frank-epistrefei-sti-megali-othoni-apo-ti-gouolt-ntisnei-41285/)

ironitsa 13-08-2009 18:04:

Η ζωή της Αννα Φρανκ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη από τη Γουόλτ Ντίσνεϊ
 
Φωτογραφία της Αννα Φρανκ με ιδιόχειρο σημείωμά της, που χρονολογείται στο 1942

Τη ζωή της Αννα Φρανκ θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη η Γουόλτ Ντίσνεϊ. Το σενάριο της ταινίας θα υπογράφει ο Ντέιβιντ Μάμετ και θα βασίζεται τόσο στο διάσημο ημερολόγιό του νεαρού κοριτσιού, όσο και στο θεατρικό έργο των Φράνσις Γκούντριτς και Αλμπερτ Χάκετ. Σύμφωνα με το BBC, η Γουόλτ Ντίσνεϊ προχωρά στην παραγωγή της ταινίας με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων από τότε που οι Ναζί εντόπισαν το κρησφύγετο της Αννα Φρανκ στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας και τη μετέφεραν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου πέθανε σε ηλικία μόλις 15 ετών.
Ο Ντέιβιντ Μάμετ, ο οποίος το 1984 απέσπασε το βραβείο Πούλιντζερ για το έργο Glengarry Glen Ross, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σεναριογράφους της εποχής μας.
Το Glengarry Glen Ross μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στο σινεμά (στα ελληνικά μεταφράστηκε ως Οικόπεδα με Θέα), το 1992, με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο, Τζακ Λέμον, Εντ Χάρις, Κέβιν Σπέισι, Αλεκ Μπόλντγουιν και Αλαν Αρκιν.
Την υπογραφή του Μάμετ φέρουν, επίσης, οι ταινίες Χάνιμπαλ, Οι Αδιάφθοροι και Wag The Dog («Ο πρόεδρος, ένα ροζ σκάνδαλο και ένας πόλεμος»), καθώς και η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά The Unit, που προβάλλεται από το CBS.
Να σημειωθεί πως το θεατρικό έργο των Γκούντριτς και Χάκετ μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά το 1959 με πρωταγωνίστρια την Μίλι Πέρκινς.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 00:18:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam