Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΔΙΑΣΤΗΜΑ (https://www.lateam.gr/forum/f74/)
-   -   "Εκατό δισεκατομμύρια "Γαίες" στο Γαλαξία" (https://www.lateam.gr/forum/f74/ekato-disekatommuria-gaies-sto-galaxia-29368/)

geodon 19-02-2009 19:04:

"Εκατό δισεκατομμύρια "Γαίες" στο Γαλαξία"
 
http://img15.imageshack.us/img15/2784/galaxy1502iz3.jpg

Ο Γαλαξίας μας μπορεί να φιλοξενεί ακόμη και 100 δισεκατομμύρια πλανήτες ίδιους με τη Γη, σύμφωνα με τον αμερικανό καθηγητή δρ. Άλαν Μπος από το Carnegie Institution of Science. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, οι πλανήτες αυτοί είναι πολύ πιθανόν να κατοικούνται από απλές μορφές ζωής.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (American Association for the Advancement of Science) στο Σικάγο ο δρ. Μπος, σημείωσε ότι με τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη της Αστρονομίας, έχει γίνει εφικτό να εντοπίσουμε μόνο 300 πλανήτες έξω από το δικό μας ηλιακό σύστημα.

Από αυτούς, πολύ λίγοι είναι οι πλανήτες που θεωρείται ότι μπορούν να φιλοξενήσουν ζωντανούς οργανισμούς, καθώς οι περισσότεροι είναι γίγαντες αερίων όπως ο Δίας ενώ άλλοι κινούνται σε τροχιά τόσο κοντινή με τους «μητρικούς» τους πλανήτες, ώστε οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνειά τους κάνει αδύνατη την επιβίωση μορφών ζωής - όπως τα μικρόβια.

Όμως, ο δρ. Μπος υποστήριξε ότι υπάρχει η εκτίμηση πως στο Γαλαξία μας, σε κάθε άστρο όπως ο δικός μας Ήλιος αντιστοιχεί ένας πλανήτης όπως η δική μας Γη – πράγμα που σημαίνει ότι είναι ισχυρή η πιθανότητα ύπαρξης τεράστιου αριθμού «Γαιών» - πλανητών δηλαδή που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.

«Όχι μόνο ήδη μπορούν να υποστηρίξουν τη ζωή αλλά το πιθανότερο είναι ότι στο μέλλον θα κατοικηθούν» δήλωσε διευκρινιστικά ο καθηγητής στο BBC. «Θεωρώ ότι το πιθανότερο είναι στις κοντινές μας «Γαίες» να φιλοξενούνται μορφές ζωής που θυμίζουν τη ζωή στο δικό μας πλανήτη, όπως ήταν πριν από 3-4 δισεκατομμύρια χρόνια – δηλαδή μάλλον βακτήρια».

Ο δρ. Μπος υπολογίζει ότι σημαντική γνώση πάνω στο θέμα των πλανητών που μπορούν να υποστηρίξουν τη ζωή, στον Γαλαξία μας, θα δώσει η αποστολή με το όνομα Kepler που θα διεξάγει η Nasa από τον Μάρτιο. Θεωρεί ότι η αποστολή αυτή μπορεί να μας δώσει νέα στοιχεία – ακόμη και εικόνες από τέτοιους πλανήτες μέσα στα επόμενα χρόνια.


Πηγή : cosmo.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 14:49:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam