Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Νερό στην επιφάνεια του Aρη

This is a discussion on Νερό στην επιφάνεια του Aρη within the ΔΙΑΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; [right:7814ddc568]http://img155.imageshack.us/img155/9694/arhsyl6.jpg[/right:7814ddc568] Την παρουσία νερού και μάλιστα σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη, υποδηλώνουν οι πραγματικά εντυπωσιακές...εικόνες που καταγράφηκαν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-12-2006, 16:02:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Νερό στην επιφάνεια του Aρη

[right:7814ddc568]http://img155.imageshack.us/img155/9694/arhsyl6.jpg[/right:7814ddc568]
Την παρουσία νερού και μάλιστα σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του πλανήτη Αρη, υποδηλώνουν οι πραγματικά εντυπωσιακές...εικόνες που καταγράφηκαν από το διαστημικό όχημα της NASA, Mars Global Surveyor. Το εύρημα αυτό είναι προκλητικό για τους επιστήμονες, που έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο και δουλειά για να έχουν απαντήσεις στο ερώτημα εάν ο κόκκινος πλανήτης μπορεί να φιλοξενήσει ζωή. Σύμφωνα με ανακοίνωση των επιστημόνων που συμμετέχουν στην έρευνα, είχαν την δυνατότητα- λόγω του διαστημικού οχήματος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Αρη- να εντοπίσουν αλλαγές στα τοιχώματα δύο κρατήρων, στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη, που προφανώς προκλήθηκαν από ροή νερού τα τελευταία χρόνια .

Τα συμπεράσματά τους δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Science, στο οποίο αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως υπήρξε ροή νερού σε δύο ρέματα, παρόλο που το νερό σε υγρή μορφή δεν μπορεί να παραμείνει για αρκετό χρόνο στην παγωμένη και σχεδόν χωρίς αέρα επιφάνεια του Αρη. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν συγκρίνοντας φωτογραφίες που ελήφθησαν με διαφορά επτά χρόνων από συγκεκριμένα σημεία της επιφάνειας του κόκκινου πλανήτη. Στις φωτογραφίες δεν καταγράφεται η παρουσία νερού σε υγρή μορφή, ωστόσο είναι σαφής η πορεία που ακολουθούσε το νερό πριν χυθεί στους κρατήρες. Η διαπίστωση αυτή εδραιώνει την εκτίμηση ότι το νερό που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια του Αρη, μπορεί να βγαίνει στην επιφάνεια σε ορισμένες τοποθεσίες και περιοδικά να υπάρχει κάποια ροή.

Αναφερόμενη στο νερό η Κένεθ Έντζετ, επιστήμονας του Malin Space Science Systems, που συμμετέχει στις έρευνες, δήλωσε ότι "μπορεί να είναι όξινο, ή υφάλμυρο, αλλά σίγουρα είναι νερό", εκτιμώντας ότι στα σημεία όπου εντοπίζονται κοίτες ρεμάτων πρέπει να έχει χυθεί τόσο νερό που θα χωρούσε σε 5 έως 10 πισίνες κολύμβησης. Στο μεταξύ ο Μάικλ Μέγιερ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της NASA στις συγκεκριμένες έρευνες υπογράμμισε ότι οι παρατηρήσεις που έγιναν δίνουν τα πλέον ισχυρά στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα για την παρουσία νερού, έστω και κατά διαστήματα, στην επιφάνεια του Αρη. "Το μεγάλο ερώτημα είναι: πως συμβαίνει αυτό και αν οδηγεί σε συνθήκες για την ύπαρξη ζωής".
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Πολυτέλεια 7 αστέρων κάτω από το νερό στην Κωνσταντινούπολη! LATEAM RSS NEWS 0 01-01-2011 11:17:
7 αστέρια και 7 όροφοι κάτω από το νερό στην Κωνσταντινούπολη! LATEAM RSS NEWS 0 14-04-2010 10:16:
Παράξενη "ησυχία" στην επιφάνεια του Ήλιου LATEAM RSS NEWS 0 29-04-2009 15:11:
Τελειώνει το νερό στην Κύπρο! antonis ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ 0 18-01-2008 22:24:
Η «Επιφάνεια» που κλέβει τις εντυπώσεις ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 14-01-2008 19:23:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 06:09:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam