Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Σχέδια της NASA για μόνιμη βάση στη Σελήνη

This is a discussion on Σχέδια της NASA για μόνιμη βάση στη Σελήνη within the ΔΙΑΣΤΗΜΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; [right:1664c4ff4d]http://img154.imageshack.us/img154/3300/selhnh2ik2.jpg[/right:1664c4ff4d] Οικόπεδα με θέα τον πλανήτη Γη σκοπεύει να αξιοποιήσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η γνωστή NASA, η οποία υπολογίζει...μέχρι ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-12-2006, 16:14:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Σχέδια της NASA για μόνιμη βάση στη Σελήνη

[right:1664c4ff4d]http://img154.imageshack.us/img154/3300/selhnh2ik2.jpg[/right:1664c4ff4d]
Οικόπεδα με θέα τον πλανήτη Γη σκοπεύει να αξιοποιήσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η γνωστή NASA, η οποία υπολογίζει...μέχρι το 2020, να έχει αρχίσει "να ρίχνει τα μπετά", κατά το κοινώς λεγόμενο, για μια μόνιμη βάση στο νότιο πόλο της Σελήνης. Το τολμηρό σχέδιο έρχεται ως υλοποίηση σχετικής προαναγγελίας του Τζορτζ Μπους πριν από δύο χρόνια. Τότε ο Αμερικανός πρόεδρος είχε κάνει λόγο για επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη, ξανά έπειτα από το 1972, που είχε πραγματοποιηθεί η τελευταία αποστολή με σκάφος "Απόλλο".
Η NASA, όπως αποκάλυψε, στοχεύει να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στην εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος, με τη δημιουργία ενός διεθνούς σταθμού έως το 2024, σε ρόλο "προκεχωρημένου φυλακίου" στο φεγγάρι, το οποίο θα λειτουργεί ως επιστημονικό εργαστήριο για νέες τεχνολογίες, αλλά και ως "πιτ στοπ" για τα διαστημικά σκάφη, δηλαδή ως χώρος ανεφοδιασμού με νερό και καύσιμα για αποστολές στον Άρη, καθώς στη σεληνιακή αποικία θα υπάρχει δυνατότητα παραγωγής οξυγόνου και υδρογόνου. Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους εμπορικούς σκοπούς, όπως επί παραδείγματι για τη φιλοξενία διαστημικών τουριστών.
Τελευταία στάση: Κόκκινος Πλανήτης
Τα λεπτομερή σχέδια δεν έχουν εκπονηθεί, όμως η αρχική σκέψη είναι η βάση να διαθέτει τετραμελές πλήρωμα. Για τη μετάβαση στο φεγγάρι θα χρησιμοποιηθούν δύο οχήματα που θα σχεδιάσει ειδικά για την περίσταση η αμερικανική διαστημική υπηρεσία: το Orion για τις ανάγκες εξερεύνησης και ένα παντός χρήσης συνοδευτικό όχημα, το οποίο ο διοικητής της NASA Σκοτ Χόρογουιτς παρομοίασε με "ημιφορτηγό". Το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: το 2009 θα δοκιμαστούν τα νέα διαστημικά οχήματα. Το 2014 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή του Orion, χωρίς όμως να γίνει προσελήνωση. Το 2020 θα γίνει η πρώτη πτήση με τετραμελές πλήρωμα. Επί τέσσερα χρόνια οι "ένοικοί" δεν θα μπορούν να μένουν στη Σελήνη για πάνω από μία εβδομάδα, αλλά μόλις κατασκευαστούν τα καταλύματα και καταστεί δυνατή η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα επιτρέψει την παρατεταμένη διαμονή τους, μέχρι και 180 ημέρες. Από εκει θα γίνεται η οργάνωση των αποστολών στον Αρη.
Σύμφωνα με την υποδιευθύντρια της NASA, Σάνα Ντέιλ, η επιλογή του νότιου πόλου για την κατασκευή του σταθμού έγινε λόγω των ηπιότερων συνθηκών που επικρατούν εκεί και κυρίως επειδή χάρη στην παρατεταμένη ηλιοφάνεια θα καταστεί δυνατή η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης πιθανολογείται ότι στην περιοχή υπάρχουν κοιτάσματα μεταλλευμάτων.
Κονδύλια για τη χρηματοδότηση του φιλόδοξου εγχειρήματος θα εξοικονομηθούν από το υφιστάμενο αμερικανικό διαστημικό πρόγραμμα που θα καταργηθεί σταδιακά έως το 2010. Επιπροσθέτως, θα αναζητηθούν κεφάλαια και από άλλες χώρες μεταξύ αυτών η Ρωσία, η Ιαπωνία, η ΕΕ ενδεχομένως και η Κίνα, αλλά και από ιδιωτικές εταιρείες. Για το τελικό κόστος δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημες εκτιμήσεις, όμως πέρυσι η NASA είχε υπολογίσει την απλή "βόλτα στο φεγγάρι" στα 104 δισ.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 05-12-2006, 18:03:   #2
blatsas
LaTeamer
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: αλμυρος
Μηνύματα: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
blatsas is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή

Ξαναζεσταμενω φαι ανα δουμε
Ο χρήστης blatsas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μόνιμη τεχνητή καρδιά σε έφηβο LATEAM RSS NEWS 0 03-10-2010 12:54:
Το αποκατεστημένο βίντεο από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη παρουσίασε η Nasa LATEAM RSS NEWS 0 17-07-2009 11:32:
Μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα στύσης προσφέρει η πεϊκή πρόθεση LATEAM RSS NEWS 0 09-10-2008 11:12:
Μόνιμη και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα στύσης παρουσίασαν οι γιατροί LATEAM RSS NEWS 0 08-10-2008 11:16:
Πρόταση για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών στην Ελλάδα ilias ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 0 19-03-2007 11:04:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:23:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam