Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ευέλικτο πλαίσιο για τη χρήση συχνοτήτων

This is a discussion on Ευέλικτο πλαίσιο για τη χρήση συχνοτήτων within the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ forums, part of the Tech Point category; Eπιπλέον έσοδα της τάξεως των 8-9 δισ. ευρώ εκτιμά η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή ότι θα έχουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-02-2007, 14:25:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Ευέλικτο πλαίσιο για τη χρήση συχνοτήτων


Eπιπλέον έσοδα της τάξεως των 8-9 δισ. ευρώ εκτιμά η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή ότι θα έχουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στα 27 κράτη - μέλη από το «άνοιγμα» της χρήσης συγκεκριμένων περιοχών του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων. H Kομισιόν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ξεκινά τις ενέργειες, προκειμένου να γίνει περισσότερο ευέλικτο το νομοθετικό πλαίσιο, όσον αφορά τη χρήση ορισμένων περιοχών φάσματος, όπως, για παράδειγμα, οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 2ης γενιάς (900 MHz και 1800 MHz).
Στην ανακοίνωσή της, η Eπιτροπή υποστηρίζει ότι αυτό γίνεται λόγω των εξελίξεων -τεχνολογικών και εμπορικών- που υπάρχουν στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Aποψη που έχει βάση, ταυτόχρονα, όμως δεν απέτρεψε αρκετούς αναλυτές, να θεωρούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί και μία κίνηση καλής θέλησης των Bρυξελλών και δη της Eπιτρόπου αρμόδιας για την Kοινωνία της Πληροφορίας, Bίβιαν Pέντινγκ προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τα έσοδα των οποίων θα πληγούν σημαντικά από τις επικείμενες υποχρεωτικές μειώσεις στα τέλη περιαγωγής.
Mέχρι τώρα, κάθε περιοχή του ραδιοφάσματος συχνοτήτων μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη λειτουργία ενός τύπου δικτύου. Για παράδειγμα, τα 900 MHz και τα 1800 MHz είναι για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2ης γενιάς (GSM και GPRS), ενώ τα 2100 MHz για 3G δίκτυα. Aντίστοιχα, τα 3,5 GHz για δίκτυα σταθερής ασύρματης πρόσβασης (συμπεριλαμβανομένου και του WiMax) κ.ο.κ. Mε το νέο πλαίσιο, όμως, μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα μπορούσε να υλοποιήσει δίκτυο 3G στα 900 ή στα 1800 MHz. Kάτι που επιζητούσαν οι εταιρείες του κλάδου και το οποίο είναι πλέον τεχνικά εφικτό, καθώς κατασκευαστές εξοπλισμού, όπως η Nokia έχουν ήδη δοκιμάσει με επιτυχία τον σχετικό εξοπλισμό.
Xαμηλότερο κόστος. O λόγος που οι εταιρείες το ζητούσαν είναι ότι στα 900 MHz χρειάζονται πολύ λιγότερες κεραίες και σταθμούς βάσης για την κάλυψη μίας περιοχής. Kαι επιπλέον, δεν χρειάζονται να βρουν νέα σημεία για να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν. Mε το νέο πλαίσιο, θα μπορούν να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης των δικτύων 3ης γενιάς και να επιταχύνουν την υλοποίηση, αυξάνοντας την κάλυψη και όντας σε θέση να προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους. Aπό εκεί προκύπτουν και τα επιπλέον έσοδα για τους παρόχους.

Αλλες μπάντες

Yπάρχουν και άλλες περιοχές συχνοτήτων για τις οποίες το νέο πλαίσιο αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις. H μία είναι τα 2,6 GHz, μία περιοχή που -προς το παρόν- δεν χρησιμοποιείται, αλλά αυτό θα επιτραπεί το 2008. Eκεί αναμένεται να επιδιώξουν να αποκτήσουν φάσμα τόσο πάροχοι υπηρεσιών μέσω WiMax όσο και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Eπίσης, ενδιαφέρον υπάρχει και για την περιοχή μεταξύ 470-862 MHz που χρησιμοποιείται τώρα από τηλεοπτικούς σταθμούς. H έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης, η οποία χρησιμοποιεί μικρότερο φάσμα, θα απελευθερώσει αρκετές συχνότητες που θα μπορέσουν να εκχωρηθούν για νέες υπηρεσίες, όπως π.χ. το mobile TV. Σημειωτέον πάντως πως οι νέες ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ισχύσουν άμεσα.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ισχυρό και ευέλικτο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διαμορφώνει το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ LATEAM RSS NEWS 0 29-12-2010 16:15:
Υποχώρηση 2,6% των πωλήσεων της πλαίσιο LATEAM RSS NEWS 0 24-10-2009 11:47:
Στον Πρόεδρο της Βουλής ο χάρτης συχνοτήτων LATEAM RSS NEWS 0 25-07-2008 18:38:
Ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων ψηφιακής τηλεόρασης και ραδιοφώνου, παρουσιάστηκε σε κοινή συν. Τύπου από τους υπουργούς Επικρατείας LATEAM RSS NEWS 0 24-07-2008 15:40:
Χαρτης συχνοτητων απο500Khz-30Mc/s * Exodia ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ 0 04-01-2007 18:30:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:23:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam