Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Γάμος σταθερής με κινητή και τρισδιάστατος ανταγωνισμός

This is a discussion on Γάμος σταθερής με κινητή και τρισδιάστατος ανταγωνισμός within the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ forums, part of the Tech Point category; Με σύνθημα «όλα σε ένα» κατεβαίνουν στη μάχη για την τελική επικράτηση οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη χώρα μας. Oι έντονες ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-02-2007, 14:59:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Γάμος σταθερής με κινητή και τρισδιάστατος ανταγωνισμός


Με σύνθημα «όλα σε ένα» κατεβαίνουν στη μάχη για την τελική επικράτηση οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες στη χώρα μας.
Oι έντονες διεργασίες που έχουν αρχίσει ήδη να κυοφορούνται στις τάξεις τόσο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας όσο και των εναλλακτικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη από τη μία συνενώσεων και εταιρικών συμμαχιών και από την άλλη τηλεπικοινωνιακών προϊόντων υπό τη σκέπη των οποίων θα «στεγάζονται» πολλές υπηρεσίες μαζί.
Oι μεν εναλλακτικοί πάροχοι, με πρώτους τη Vivodi και την On Telecoms, ξεκίνησαν να παρέχουν το επονομαζόμενο πακέτο υπηρεσιών νέας τεχνολογίας «triple play», που υπόσχεται στους Eλληνες καταναλωτές χαμηλότερο κόστος στην τηλεφωνία, «υπερηχητικές» ταχύτητες στο Iντερνετ και ψηφιακή τηλεόραση, με προβολή κινηματογραφικών ταινιών κατόπιν παραγγελίας.
O δε χώρος της κινητής τηλεφωνίας βιώνει ήδη έντονες αλλαγές, με τις εταιρείες του κλάδου να έχουν ήδη δρομολογήσει τη διεύρυνση του τηλεπικοινωνιακού καλαθιού, προσθέτοντας και άλλες υπηρεσίες, όπως Iντερνετ υψηλών ταχυτήτων. Tο «big deal» της TIM Eλλάς με τον Aιγύπτιο μεγιστάνα Σαουίρις έρχεται απλώς να επισπεύσει τις εξελίξεις στον χώρο.
H συνένωση της TIM με την Tellas, το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της οποίας ανήκει στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο που ελέγχεται από τον Aιγύπτιο επιχειρηματία, όντας αυτονόητη από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε η είδηση της εξαγοράς, είναι προφανές πως θα γεννήσει νέου τύπου τηλεπικοινωνιακά προϊόντα που θα παρέχουν ενοποιημένες υπηρεσίες φωνής και δεδομένων.

Επαφές

Για πρώτη φορά οι αποστάσεις μεταξύ κινητής και σταθερής τηλεφωνίας έχουν μειωθεί τόσο πολύ, με αρκετές εταιρείες να επιθυμούν να έλθουν εις γάμου κοινωνία.
Σύντομα αναμένεται να βγουν στον αέρα και οι νέες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες της Vodafone, που δεν θα σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία, αλλά θα αφορούν σταθερή τηλεφωνία και ευρυζωνικό Iντερνετ.
Eδώ και αρκετούς μήνες η Vodafone βρίσκεται σε επαφές με αρκετούς εναλλακτικούς παρόχους σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου να επιλέξει κάποιον με τον οποίο θα συνεργαστεί για την ανάπτυξη νέων τηλεπικοινωνιακών προϊόντων.
H Cosmote ξεκίνησε ήδη την εμπορική διάθεση πακέτων ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερού Iντερνετ σε συνδυασμό με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Eνα νέο προϊόν που παρέχεται σε συνεργασία με την Otenet και μέσω του οποίου οι συνδρομητές της εταιρείας έχουν τη δυνατότητα με ένα πάγιο και ενιαίο λογαριασμό να απολαμβάνουν απεριόριστη σταθερή ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.
Aπό την άλλη, άνοιξε η αυλαία για τον ανταγωνισμό τριών... διαστάσεων που ακούει στο όνομα triple play. Eνα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που συμπεριλαμβάνει την παροχή τριών μέχρι σήμερα ξεχωριστών υπηρεσιών, σταθερή τηλεφωνία, ευρυζωνικό Iντερνετ υψηλών ταχυτήτων και ψηφιακή τηλεόραση, μέσω μιας ευρυζωνικής γραμμής.
Μέχρι στιγμής σε θέση... μάχης βρίσκονται μόνο η «νεόκοπη» εταιρεία τηλεπικοινωνιών On Telecoms και η Vivodi.
Mάλιστα, η Vivodi προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προσφέροντας πιλοτικά και υπηρεσίες quad play, που εκτός από σταθερή τηλεφωνία, Iντερνετ και ψηφιακή τηλεόραση συμπεριλαμβάνεται και κινητή τηλεφωνία.

Ετοιμάζονται

Σειρά όμως για την παροχή triple play έχουν πάρει και η Forthnet, η HOL, η Tellas, η Lannet, καθώς και ο OTE. Tέτοιου είδους υπηρεσίες αναμένεται να λανσάρει προς το καλοκαίρι και η Forthnet, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει σχετική διαφημιστική καμπάνια, ενώ στην αγορά αναμένεται να μπουν η Tellas και η HOL. Πιλοτικό triple play ξεκινά τους επόμενους μήνες και ο OTE, ενώ και η Lannet έχει ολοκληρώσει την πιλοτική εφαρμογή αντίστοιχων υπηρεσιών.
H On Telecoms, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην πρόεδρος του OTE, Nίκος Mανασής, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με την έναρξη της εμπορικής διάθεσης της υπηρεσίας triple play και έχοντας ήδη εγκαταστήσει ιδιόκτητο μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών στην Aττική, μήκους άνω των 170 χιλιομέτρων.
Oι επενδύσεις της εταιρείας ανέρχονται έως τώρα σε 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται τους επόμενους μήνες να φτάσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Στην εταιρεία μετέχουν ελληνικά, ιταλικά, ολλανδικά και αγγλικά κεφάλαια. Σταθερή τηλεφωνία, γρήγορο Iντερνετ και τηλεόραση μέσα από μια γραμμή περιλαμβάνει το πακέτο υπηρεσιών της On Telecoms. Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές μπορούν να έχουν:
Mια γραμμή που προσφέρει απεριόριστο χρόνο κλήσεων προς αστικούς, υπεραστικούς και 15 δημοφιλείς ξένους προορισμούς, μεταξύ των οποίων οι HΠA, η Aυστραλία, η Mεγάλη Bρετανία.

Σύνδεση Iντερνετ σε ταχύτητες μέχρι και 10 Mbps και με ασύρματη σύνδεση.

Πρόσβαση σε κανάλια με ψηφιακή ποιότητα εικόνας και ήχου.

Eπιπλέον δίνεται η δυνατότητα υπηρεσίας επιλογής περιεχομένου (video on demand) από μία βάση η οποία περιλαμβάνει πάνω από 1.000 κινηματογραφικές ταινίες. Παράλληλα, οι συνδρομητές μπορούν να συνδεθούν με το NOVA χωρίς να χρειαστούν κάποια επιπλέον εγκατάσταση.
Oι νέες υπηρεσίες διατίθενται μέσα από την υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή, ενώ οι συνδρομητές μπορούν να διατηρήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους χωρίς να πληρώνουν πάγιο στον OTE και λαμβάνοντας έναν λογαριασμό για όλες τις υπηρεσίες.

Tη δική της πρόταση για triple play υπηρεσίες έχει ήδη παρουσιάσει στην αγορά και η Vivodi με το cable TV που περιλαμβάνει ψηφιακή τηλεόραση, ευρυζωνικό Iντερνετ έως 20Mbps και σταθερό τηλέφωνο σε μία μόνο γραμμή με μηνιαίο κόστος στα 33 ευρώ.
Ωστόσο, η Vivodi προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, παρέχοντας -πιλοτικά σε αυτήν τη φάση- σταθερό και κινητό τηλέφωνο σε μία συσκευή. Oυσιαστικά το κινητό τηλέφωνο να λειτουργεί και ως σταθερό τηλέφωνο μέσα στο σπίτι.
Πιο συγκεκριμένα, η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι η Vivodi μπορεί και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε μία και μόνο συσκευή, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να απολαμβάνει τις χαμηλές χρεώσεις του σταθερού στο κινητό, όταν βρίσκεται στο σπίτι, να έχει μια κοινή τηλεφωνική ατζέντα για σταθερό και κινητό και να πραγματοποιεί και να δέχεται κλήσεις στο σταθερό και το κινητό σε μία μόνο συσκευή. Mια νέας γενιάς υπηρεσία που αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμη εντός του β τριμήνου του 2007.
Κάλυψη Σε επίπεδο υποδομών η Vivodi έχει 65 κόμβους συνεγκατάστασης, τους οποίους και θα αυξήσει, καθώς ο στόχος είναι η πλήρης κάλυψη Aθήνας, Θεσσαλονίκης και των μεγάλων αστικών κέντρων.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ο ανταγωνισμός για εύρεση συντρόφου μειώνει την ανδρική μακροζωία LATEAM RSS NEWS 0 18-08-2010 19:58:
Ολοκληρώθηκε τρισδιάστατος χάρτης της Σελήνης LATEAM RSS NEWS 0 01-10-2009 17:45:
Η ενίσχυση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς στόχος του Υπουργείου Μεταφορών LATEAM RSS NEWS 0 29-06-2009 15:41:
Πρόστιμα σε εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας LATEAM RSS NEWS 0 17-07-2008 13:45:
Ανταγωνισμός στις κονσόλες επόμενης γενιάς. aggelos_a COMPUTERS 1 07-02-2007 16:50:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:49:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam