Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Internet & τηλέφωνο μαζί!

This is a discussion on Internet & τηλέφωνο μαζί! within the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ forums, part of the Tech Point category; Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι χρήστες ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν πολλά και ξεχωριστά πάγια το μήνα για όλες τις υπηρεσίες που ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-04-2007, 09:35:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 853 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Internet & τηλέφωνο μαζί!


Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι χρήστες ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν πολλά και ξεχωριστά πάγια το μήνα για όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν. Ένα πολύ σύνηθες πάγιο -που όλοι λίγο πολύ πληρώνουμε- είναι αυτό της σταθερής τηλεφωνίας. Αν διαθέτετε σύνδεση ADSL, την οποία μάλιστα δεν έχετε προμηθευτεί μέσω κάποιου έτοιμου πακέτου σύνδεσης, θα πρέπει να πληρώνετε δύο ακόμα ξεχωριστά πάγια: ένα για την γραμμή ADSL και μια συνδρομή για την πρόσβαση μέσω κάποιου παροχέα. Αν συνυπολογίσουμε και το πάγιο της κινητής τηλεφωνίας, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι συνολικά "μαζεύονται" τέσσερα διαφορετικά πάγια. Αντίθετα, εκμεταλλευόμενοι τις νέες υπηρεσίες που θα αναλύσουμε στη συνέχεια, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα περισσότερα από αυτά τα πάγια σε έναν λογαριασμό. Ο συνδυασμός των υπηρεσιών Internet και σταθερής τηλεφωνίας με ένα πάγιο, είναι σήμερα γνωστός με τον όρο 2play (double play).
Αποδέσμευση από τον ΟΤΕ
Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, ο γνωστός μας ΟΤΕ, διαθέτει σήμερα το αρτιότερο και πιο δοκιμασμένο τηλεφωνικό δίκτυο στη χώρα μας. Οι περισσότερες από τις υπηρεσίες των υπόλοιπων παροχέων -ιδιαίτερα οι συνδέσεις στο Διαδίκτυο- "περνούσαν" μέχρι σήμερα από τον ΟΤΕ. Αυτός είναι και ο λόγος που παρόλο που έχουμε, για παράδειγμα, σύνδεση στο Internet στη HOL ή στη Forthnet, πληρώνουμε και ένα δεύτερο πάγιο της γραμμής στον ΟΤΕ.
Η πρώτη -έστω και μικρή- αλλαγή σε αυτόν τον τομέα, έγινε με την έλευση των ολοκληρωμένων πακέτων σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Ο χρήστης, πληρώνοντας πλέον ένα ενιαίο ποσό-πάγιο στον εκάστοτε παροχέα, μπορεί να αγοράσει ένα πακέτο σύνδεσης, το οποίο θα του εξασφαλίσει δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Μέρος του ποσού που πληρώνει ο χρήστης πηγαίνει τελικά στον ΟΤΕ, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν "φαίνεται" και σίγουρα δεν ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή.
Τους τελευταίους μήνες, παρόλα αυτά, η κατάσταση τείνει να αλλάξει. Πολλοί είναι πλέον οι παροχείς που δημιουργούν σιγά-σιγά το δικό τους ιδιόκτητο δίκτυο καλύπτοντας σταδιακά το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρα μας.
Η αποδέσμευση από το δίκτυο του ΟΤΕ θα αποβεί μελλοντικά συμφέρουσα για τον χρήστη, καθώς οι providers θα μπορούν να προσφέρουν φθηνότερες και πιο ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα, σε όσες περιοχές καλύπτονται ήδη από το ιδιόκτητο δίκτυο κάποιου παροχέα, προσφέρονται συνήθως επιπλέον παροχές, όπως για παράδειγμα δωρεάν αύξηση της ταχύτητας σύνδεσης στο Διαδίκτυο ή ελκυστικές τιμές στις χρεώσεις της σταθερής τηλεφωνίας. Θα πρέπει να σημειώσουμε επίσης πως κάποιοι παροχείς, παρόλο που έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν ιδιόκτητο δίκτυο, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μέσα από το δίκτυο του ΟΤΕ. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, σε περίπτωση που συγκεκριμένες περιοχές δεν καλύπτονται ακόμα από το ιδιόκτητο δίκτυο κάποιου παροχέα, ενώ είναι πιθανόν να "κρύβεται" ένα επιπλέον πάγιο που θα χρειαστεί να πληρώσετε στον ΟΤΕ. Αν, τέλος, αποφασίσετε να εγγραφείτε σε κάποια από τις υπηρεσίες για τις οποίες θα διαβάσετε στη συνέχεια, θα πρέπει επίσης να συνυπολογίσετε και το τέλος ενεργοποίησης της υπηρεσίας.
Σταθερή τηλεφωνία
Η Tellas
Κώδικας:
www.tellas.gr
είναι η πρώτη εταιρία που μπήκε στο "παιχνίδι", προσφέροντας στους χρήστες το πακέτο Zisto. Το πακέτο προσφέρει απεριόριστες αστικές αλλά και υπεραστικές κλήσεις όλη την ημέρα, χωρίς δεύτερο λογαριασμό από τον ΟΤΕ. Σας προσφέρεται επίσης η δυνατότητα να διατηρήσετε τον παλιό τηλεφωνικό σας αριθμό, ενώ υποστηρίζονται επίσης οι υπηρεσίες απόκρυψης αριθμού πριν από κάθε κλήση, καθώς και η φραγή εξερχομένων κλήσεων.
Η Forthnet προσφέρει το πακέτο σύνδεσης στο Internet και σταθερής τηλεφωνίας Forthnet 2play. Όσον αφορά το κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας, προσφέρονται απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις κάθε μέρα όλη μέρα, ενώ δεν υπάρχει χρονοχρέωση. Όσον αφορά τις κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα και διεθνείς προορισμούς, υπάρχει χρέωση, ενώ αναλυτικούς τιμοκαταλόγους για κάθε περίπτωση μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρίας
Κώδικας:
www.forthnet.gr
Η Vivodi
Κώδικας:
www.vivodi.gr
εισέρχεται στο χώρο του 2play με το "πακέτο" Telefonet. Με την εγγραφή σας στην υπηρεσία, σας προσφέρεται η δυνατότητα να αποδεσμευθείτε από τον ΟΤΕ, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε το τηλεφωνικό σας αριθμό. Με το Telefonet θα χρειαστεί να πληρώνετε μόνο ένα μηνιαίο λογαριασμό για τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Internet, ενώ θα έχετε στη διάθεσή σας δύο τηλεφωνικές γραμμές χωρίς επιπλέον χρέωση. Το πακέτο σάς προσφέρει δωρεάν κλήσεις προς όλα τα σταθερά τηλέφωνα για 180 ή 500 λεπτά το μήνα, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε. Από εκεί και πέρα υπάρχει κάποια χρέωση για όλα τα τηλεφωνήματά σας, ακόμα και για τα αστικά.
Η On Telecoms
Κώδικας:
www.ontelecoms.gr
είναι μια καινούρια (στην ελληνική πραγματικότητα) εταιρία τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών Internet που εισήλθε δυναμικά στο παιχνίδι. Η τηλεφωνική γραμμή της ΟΝ θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα τηλεφωνική σας γραμμή έτσι ώστε να απαλλαγείτε από το πάγιο του ΟΤΕ. Σε αντίθεση με άλλες σχετικές υπηρεσίες, τα τηλεφωνήματα, αστικά και υπεραστικά, δεν είναι δωρεάν αλλά διαθέτουν συγκεκριμένη σταθερή χρέωση 0,09 ευρώ ανά κλήση. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε τον υπάρχοντα τηλεφωνικό σας αριθμό ή αν το επιθυμείτε να πάρετε καινούριο από την ΟΝ Telecoms.
Internet
Το πακέτο Zisto της Tellas προσφέρει σύνδεση ADSL στα 4 Mbps και μπορείτε να το προμηθευτείτε μόνο σε περίπτωση που η περιοχή σας καλύπτεται από το ιδιόκτητο δίκτυο της εταιρίας. Η υπηρεσία περιλαμβάνει επίσης 3 λογαριασμούς e-mail, καθώς και χώρο φιλοξενίας των προσωπικών σελίδων σας στο Web. Προσφέρεται επίσης δωρεάν παροχή εξοπλισμού modem/router (USB & ethernet), ενώ αν ο χρήστης το επιθυμεί, υπάρχει επίσης η δυνατότητα απόκτησης WiFi ADSL router με ιδιαίτερα χαμηλή χρέωση.
Το 2play της Forthnet, διαθέτει την ιδιαιτερότητα ότι προσφέρεται τόσο μέσω του ιδιόκτητου δικτύου της εταιρίας, όσο και μέσα από το δίκτυο του ΟΤΕ. Στην περίπτωση που η περιοχή σας καλύπτεται από το δίκτυο της Forthnet, υπάρχει δωρεάν τετραπλασιασμός του bandwidth της γραμμής σας. Αν δηλαδή έχετε πληρώσει για σύνδεση με ταχύτητα 1Mbps, αυτή θα μετατραπεί σε 4Mbps εντελώς δωρεάν. Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αλλά μέσω του δικτύου του ΟΤΕ, θα πρέπει να πληρώνετε μηνιαία ένα επιπλέον ποσό-πάγιο στον οργανισμό. Το 2play σας προσφέρει επίσης e-mail λογαριασμό μέσω web ή wap περιβάλλοντος, καθώς και δωρεάν συνδρομή στις υπηρεσίες Μy Security της Forthnet, που περιλαμβάνουν προγράμματα anti-virus αλλά και anti-spam.
Ανάλογα με το πακέτο Telefonet της Vivodi που θα επιλέξετε συμπεριλαμβάνονται, εκτός από τα δωρεάν λεπτά ομιλίας της σταθερής τηλεφωνίας και η ταχύτητα σύνδεσης στο Internet -στην πρώτη περίπτωση (Telefonet128) θα έχετε σύνδεση 128Kbps, ενώ στη δεύτερη (Telefonet1024) 1Mbps.
Η On Telecoms τέλος, προσφέρει στους χρήστες ταχύτητα πρόσβασης στο Internet μέχρι 10 Mbps για download και 512 Kbps για upload. Η συγκεκριμένη ταχύτητα όμως δεν είναι εγγυημένη αλλά υπάρχουν διακυμάνσεις σε αυτήν. Η κατώτερη εγγυημένη ταχύτητα πρόσβασης στο Internet μέσα από τη συγκεκριμένη προσφορά είναι τα 2Mbps. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η On Telecoms προσφέρει ασύρματο, USB ή ethernet modem, το οποίο διαθέτει τέσσερις θύρες για δημιουργία τοπικού δικτύου. Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται επίσης τέσσερις λογαριασμοί e-mail με χωρητικότητα inbox 50 MB ο κάθε ένας, καθώς και ειδικό φίλτρο anti-spamming για να αποφεύγετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας.
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Ακόμη πιο γρήγορο mobile internet, σε όλο και περισσότερες περιοχές με το “COSMOTE Internet On The Go” Smell ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 15-07-2009 07:37:
Το τηλεφωνο και PDA της Asus, το P320 antonis PDA - SMART PHONES 0 05-05-2008 18:05:
Ενα τηλέφωνο στολισμένο με... διαμάντια ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 28-01-2008 13:46:
Επιβεβαιώθηκε το τηλέφωνο της Google από την HTC antonis ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 29-08-2007 13:10:
Ενα τηλέφωνο για το κοινό Smell ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 2 17-08-2006 15:51:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:09:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam