Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ > ΚΙΝΗΤΗ

Εξαγορά της ΤΙΜ Hellas και της Q Telecom από Αιγύπτιο επιχει

This is a discussion on Εξαγορά της ΤΙΜ Hellas και της Q Telecom από Αιγύπτιο επιχει within the ΚΙΝΗΤΗ forums, part of the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ category; Στα χέρια του Αιγύπτιου επιχειρηματία Νακίμπ Σαουίρις πέρασε η ΤΙΜ Hellas. Η συμφωνία με τους βασικούς μετόχους Apax Partners και ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-02-2007, 10:35:   #1
viperboy
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη viperboy
 
Εγγραφή: Jan 2007
Περιοχή: Δίπλα απ' το LATeam!
Μηνύματα: 204
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
viperboy is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή Εξαγορά της ΤΙΜ Hellas και της Q Telecom από Αιγύπτιο επιχει

Στα χέρια του Αιγύπτιου επιχειρηματία Νακίμπ Σαουίρις πέρασε η ΤΙΜ Hellas. Η συμφωνία με τους βασικούς μετόχους Apax Partners και TPG έκλεισε αργά το βράδυ της Τρίτης και το τίμημα έφθασε τα 3,4 δισ. Ευρώ. Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαουίρις διαθέτει ισχυρά ερείσματα στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά, τόσο στην κινητή όσο και στη σταθερή τηλεφωνία αλλά και το διαδίκτυο, καθώς στον ίδιο όμιλο ανήκει το 50% συν μία μετοχή της Tellas. Η συμφωνία εξαγοράς της TIM περιλαμβάνει και την Q Telecom.
Ο χρήστης viperboy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Παλιά 09-02-2007, 01:08:   #2
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή TIM Hellas

επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον N. Sawiris, διευθύνων σύμβουλο της αιγυπτιακής Orascom Telecom, να εξαγοράζει την TIM Ελλάς, έναντι τιμήματος 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όπως είχε γίνει γνωστό, τα τελευταία 24ωρα ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας μέσω του επενδυτικού σχήματος Weather Investments, βρίσκονταν σε φάση αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με τους μετόχους της TIM, Apax Partners και Texas Pacific Group, προκειμένου να καθοριστεί το ποσό της συμφωνίας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, το τίμημα για την πώληση είναι ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, συν την ανάληψη του καθαρού χρέους, που ανέρχονταν στο τέλος του 2006 στα 2,9 δισ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι στην πώληση περιλαμβάνεται, εκτός από την TIM Ελλάς και η Q-Telecom. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Weather Investments κατέχει το 100% της ιταλικής Wind Telecommunicazioni S.p.a., εταιρεία που με τη σειρά της κατέχει το 50% συν μια μετοχή της ελληνικής Tellas.

Οι Apax και TPG αρχικά εξαγόρασαν την ΤΙΜ Ελλάς από την Telecom Italia τον Ιούνιο του 2005 με τίμημα 1,6 δισ. ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2006 η κοινοπραξία ολοκλήρωσε και την εξαγορά της Q-Telecom, της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, από την Info-Quest ΑΕΒΕ με τίμημα 360 εκατ. ευρώ. Κατά την περίοδο ιδιοκτησίας της εταιρείας από τις Apax και TPG, η ΤΙΜ Ελλάς πραγματοποίησε μία επιτυχημένη ανάκαμψη και μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση όλων των κύριων δεικτών οικονομικής και επιχειρησιακής απόδοσης.

Ο κ. Giancarlo Aliberti, Διευθύνων Σύμβουλος της Apax Partners – Ιταλία, που ηγήθηκε της συμφωνίας για την Apax Partners, δήλωσε σχετικά: «Η συμφωνία αυτή είναι ιδιαίτερα επωφελής τόσο για τους επενδυτές μας όσο και για τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΤΙΜ Ελλάς. Η γνώση μας για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών μας έδωσε την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσουμε τη μεταστροφή που χρειαζόταν η ΤΙΜ Ελλάς. Η διοίκηση έκανε μία εξαιρετική δουλειά αναστρέφοντας την πτωτική πορεία που σημείωναν οι επιδόσεις της εταιρείας όταν την εξαγοράσαμε. Η επακόλουθη συνέργια της ΤΙΜ Ελλάς με την Q-Telecom δημιούργησε σε δεύτερη φάση μία δυνατή εταιρεία με άριστες μακροπρόθεσμες προοπτικές.»

Ο κ. Φίλιππος Κωστελέτος, Partner του Texas Pacific Group, δήλωσε: «Η περίπτωση της ΤΙΜ Ελλάς, που ήταν η πρώτη εξαγορά μας στην Ελλάδα, αποδεικνύει πως τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια μπορούν να δημιουργήσουν απτή αξία στις επιχειρήσεις. Συνεργαζόμενοι με μία δυνατή νέα ομάδα διοίκησης επενδύσαμε στο δίκτυο, στα προϊόντα και στο marketing και πετύχαμε την πλήρη ανάκαμψη της επιχείρησης. Με κάθε κριτήριο, η ΤΙΜ Ελλάς είναι σήμερα ηγέτης του κλάδου».

O κ. Σωκράτης Κομινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΜ Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Η ΤΙΜ Ελλάς αναπτύχθηκε σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η αφοσίωση των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας στην υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, άλλαξε το καθεστώς της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και καθιέρωσε την ΤΙΜ Ελλάς ως έναν από τους πρωταγωνιστές. Θα χτίσουμε πάνω στην αυξανόμενη δυναμική της εταιρίας προκειμένου να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ολοένα μεγαλύτερη αξία στους μετόχους και τους πελάτες μας».

Σχετικά με την Weather Investments

Η Weather Investments είναι μία εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων στις τηλεπικοινωνίες και ελέγχεται κατά 97% από την οικογένεια Sawiris και τον Naguib Sawiris. Η Weather κατέχει το 100% της Wind Telecommunicazioni spa, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ιταλία καθώς επίσης και η δεύτερη μεγαλύτερη στη σταθερή τηλεφωνία. Η Weather επίσης ελέγχει κατέχοντας το 50% συν μία μετοχή την Orascom Telecom Holding s.a.e.(OTH). Η ΟΤΗ είναι ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε διεθνές επίπεδο διαθέτοντας δίκτυα GSM στην Αλγερία, το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Τυνησία και τη Ζιμπάμπουε. Η OTH έχει περισσότερους από 50 εκατ. πελάτες (στοιχεία Δεκεμβρίου 2006). Η OTH κατέχει το 19.3% της Hutchinson Telecommunication International, κορυφαία εταιρεία στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε οκτώ χώρες. Οι μετοχές της OTH διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας ενώ αποθετήριοι τίτλοι της εταιρείας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου(πηγη myphone.gr)
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Συνάντηση υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τ. Μπιρμπίλη, με τον Αιγύπτιο υπουργό Πετρελαίων, Αμίν Σαμέχ Φαχμί LATEAM RSS NEWS 0 09-07-2010 14:25:
H Velti εξαγοράζει τη βουλγαρική M-Telecom ilias ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ 0 28-03-2007 21:56:
Q-Telecom:Xριστουγεννιάτικο περιεχόμενο στο be Q ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 22-12-2006 14:55:
Μόνο καρτοκινητή για την Q-Telecom ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 28-11-2006 18:52:
Q-Telecom: Eναρξη εθνικής περιαγωγής cRc ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 25-10-2006 01:44:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:31:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam