Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ > ΚΙΝΗΤΗ

Nokia 6500 slide

This is a discussion on Nokia 6500 slide within the ΚΙΝΗΤΗ forums, part of the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ category; Το Nokia 6500 slide είναι ένα κινητό, που η ίδια η Nokia κατατάσσει στη mid-range κατηγορία - αν και το ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-06-2007, 02:39:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Nokia 6500 slide



Το Nokia 6500 slide είναι ένα κινητό, που η ίδια η Nokia κατατάσσει στη mid-range κατηγορία - αν και το κόστος του πλησιάζει περισσότερο αυτό των high-end συσκευών. Όπως προδίδει και το όνομά του πρόκειται για ένα «συρόμενο» κινητό. Το πιο εντυπωσιακό από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν είναι άλλο από την ψηφιακή κάμερα των 3,2 megapixel με το Carl Zeiss φακό και τη λειτουργία αυτόματης εστίασης. Στις ικανότητές του περιλαμβάνονται επίσης η έξοδος τηλεοπτικού σήματος, η θύρα micro-USB για τη σύνδεση με Η/Υ και τη φόρτιση της μπαταρίας του, το ραδιόφωνο FM, το Bluetooth, καθώς και η υποδοχή τοποθέτησης καρτών microSD. Αξίζει να σημειωθεί πως το Series 40 (3rd Edition) κινητό, περιβάλλεται εξωτερικά από ανοξείδωτο ατσάλι, γνώρισμα που το καθιστά ιδιαίτερα «ελκυστικό».

Κινητό... «ευρείας αποδοχής»


Η αναζήτηση ενός αρκούντως εξελιγμένου κινητού, που να μην είναι «έξυπνο» και παράλληλα να διακρίνεται για τη λειτουργικότητα και ευχρηστία του, είναι ίσως μια επίπονη διαδικασία. Το Nokia 6500 slide δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τη συγκεκριμένη απαίτηση και είναι ίσως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Series 40 κινητά που έχουν ποτέ κατασκευαστεί - αν και η Nokia το κατατάσσει στη «μεσαία» κατηγορία. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι μόνες ομοιότητες ανάμεσα στο Nokia 6500 slide και το Nokia 6500 classic, που παρουσίασε η φινλανδική εταιρεία την ίδια ημέρα (31 Μαΐου 2007), είναι η πλατφόρμα στην οποία βασίζονται, καθώς και η υποστήριξη των υπηρεσιών τρίτης γενιάς. Κατά τα άλλα οι δύο συσκευές διαφέρουν ριζικά, με το Nokia 6500 slide να ενσωματώνει πολλές περισσότερες πλεονεκτικές δυνατότητες από ό,τι η συνονόματη candy-bar πρόταση. Πιθανόν, η Nokia να αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ίδιο (περίπου) όνομα, επειδή πιστεύει πως και οι δύο συσκευές απευθύνονται λίγο ή πολύ στο ίδιο target group. Ποιο είναι αυτό; Την απάντηση δίνει ο τίτλος του τμήματος της φινλανδικής εταιρείας, που έχει αναλάβει την εμπορική τους προώθηση: «Broad Appeal Business»...

Γνωριμία με το Nokia 6500 slide


Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του κινητού είναι αναμφίβολα η κύρια ψηφιακή του κάμερα, ο αισθητήρας της οποίας έχει ανάλυση 3,2 megapixel. Το οπτικό της τμήμα είναι επώνυμο, καθώς έχει κατασκευαστεί από τη γνωστή Carl Zeiss, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν και η λειτουργία αυτόματης εστίασης. Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλές συσκευές στην αγορά με ψηφιακή κάμερα ανάλογων επιδόσεων, που να χαρακτηρίζονται ως mid-range. Προφανώς αυτό το γνωρίζει η φινλανδική εταιρεία και για αυτό άλλωστε πιστεύει πως πως οι εξαιρετικές ικανότητες του τηλεφώνου της στον τομέα του imaging θα το καταστήσουν ανάρπαστο.

Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα του Nokia 6500 slide δεν περιορίζονται στην ψηφιακή του κάμερα. Διαθέτοντας έξοδο τηλεοπτικού σήματος, μπορεί να συνδεθεί με ευκολία με την τηλεόραση, για την προβολή σε αυτήν φωτογραφιών, βίντεο ή ακόμη και βίντεο-κλήσεων! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η ασύρματη τεχνολογία Bluetooth για τη μεταφορά ψηφιακών αρχείων ανάμεσα σε συμβατές ψηφιακές συσκευές, αλλά και την χρήση ασύρματων hands-free. Όσον αφορά τη multimedia ψυχαγωγία, το Nokia 6500 slide μπορεί να αναπαράγει όλα τα δημοφιλή φορμά ψηφιακού ήχου, ενώ διαθέτει και ραδιόφωνο FM. Η φιλοξενία των τραγουδιών και των λοιπών αρχείων μπορεί να γίνει σε κάρτες μνήμης τύπου microSD, μέγιστης χωρητικότητας 4GB.



Εξωτερικά γνωρίσματα


Προφανώς το Nokia 6500 slide είναι ένα... «συρόμενο» κινητό. Η φινλανδική εταιρεία υποστηρίζει πως η συσκευή συγκεντρώνει ορισμένα σχεδιαστικά γνωρίσματα, που δεν συναντώνται συχνά στη μεσαία κατηγορία. Καταρχήν, η εξωτερική του επιφάνεια καλύπτεται σχεδόν ολοκληρωτικά από ανοξείδωτο ατσάλι. Επιπρόσθετα μια επίστρωση από ένα ειδικό ανθεκτικό υλικό, προστατεύει επαρκώς τη συσκευή από «γρατσουνιές» και «χτυπήματα», ενώ παράλληλα αποτρέπει την αποτύπωση δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Η Nokia αναφέρει πως ο μηχανισμός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μετατόπιση των δύο τμημάτων της «συρόμενης» συσκευής, είναι προσεγμένος, ώστε η κίνηση να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Οι διαστάσεις του Nokia 6500 slide είναι 96,5 x 46,5 x 16,4 χιλιοστά, τα οποία συνθέτουν όγκο 73 κυβικών εκατοστών. Το βάρος του αγγίζει τα 123 γραμμάρια. Στην εμπρόσθια επιφάνεια του κινητού δεσπόζει η TFT οθόνη των 2,2 ιντσών. Αυτή μπορεί να παρουσιάσει 16,7 εκατομμύρια χρώματα σε ανάλυση 240 x 320 pixels. Η φωτεινότητά της προσαρμόζεται αυτόματα με τη βοήθεια του ειδικού αισθητήρα. Κάτω από την οθόνη έχουν τοποθετηθεί τα ειδικά πλήκτρα και το πολυπλήκτρο πέντε κατευθύνσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως στους πόρους του ακουστικού έχει τοποθετηθεί διακριτικά ο φακός της βοηθητικής κάμερας του κινητού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση βίντεο-κλήσεων. Συγκεκριμένα μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης QCIF στα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Ψηφιακή κάμερα με την υπογραφή της Carl Zeiss


Σύμφωνα με τη Nokia είναι η πρώτη φορά που μια κάμερα με ανάλυση 3,2 megapixel και φακό Carl Zeiss ενσωματώνεται σε μια mid-range συσκευή. Συνήθως οι κάμερες υψηλής ανάλυσης με παρόμοια χαρακτηριστικά αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των high-end κινητών, τα οποία φυσικά κοστίζουν ακριβότερα από ότι οι προτάσεις της «μεσαίας» κατηγορίας. Επί του παρόντος (Ιούνιος 2007) κανένα άλλο κινητό της φινλανδικής εταιρείας δεν ενσωματώνει ψηφιακή κάμερα με ανάλυση μεγαλύτερη των 3,2 megapixel, εκτός από το Nokia N95, που αποτελεί άλλωστε και την πιο εξελιγμένη της πρόταση. Ο φακός της ψηφιακής κάμερας του Nokia 6500 slide βρίσκεται στην οπίσθια επιφάνειά του και δυστυχώς δεν προστατεύεται από κάποιο κάλυμμα. Τουλάχιστον έχει τοποθετηθεί σε εσοχή, ώστε να μην προσβάλλεται τόσο εύκολα από τις «κακουχίες» της καθημερινότητες - όπως για παράδειγμα την επαφή με αιχμηρές επιφάνειες. Πάνω από το φακό έχει τοποθετηθεί το «dual LED flash». Πρόκειται για δύο λευκά LED, τα οποία εκπέμπουν έντονο φως για τη διευκόλυνση των νυχτερινών λήψεων. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η λειτουργία της αυτόματης εστίασης, που επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών, χωρίς θολά σημεία. Επιτρέπεται το ψηφιακό zoom 8x, ωστόσο ως συνήθως η χρήση του δεν συνιστάται. Προσφέρονται διαφορετικές «καταστάσεις» λήψεις και macro mode, για τη βελτιστοποίηση των φωτογραφιών, καθώς και η λειτουργία διαδοχικών λήψεων.

Κατά την χρήση της οθόνης του κινητού ως ψηφιακό σκόπευτρο, το περιβάλλον εργασίας περιστρέφεται κατά 90 μοίρες (landscape mode). Η λήψη πραγματοποιείται με τη βοήθεια του πλαϊνού πλήκτρου «shutter των «δύο βημάτων». Στο πρώτο βήμα (ελαφριά πίεση) υπολογίζεται η απόσταση από το αντικείμενο, ενώ στο δεύτερο (περισσότερη πίεση) πραγματοποιείται η λήψη.

Η μέγιστη ανάλυση των φωτογραφιών είναι 2.048 x 1.536 pixels. Εκτός από τη λήψη εικόνων, ο φακός της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την καταγραφή βίντεο σε δύο διαφορετικές αναλύσεις: VGA στα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή QCIF στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η αποθήκευση των βίντεο πραγματοποιείται σε φορμά H.263 ή MPEG-4. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν να προβληθούν στην τηλεόραση, καθώς το Nokia 6500 slide διαθέτει έξοδο «video-out». Σύμφωνα με τη φινλανδική εταιρεία οι εικόνες προβάλλονται στην τηλεόραση σε ανάλυση VGA, ενώ τα βίντεο σε ανάλυση QVGA στα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Έξοδος τηλεοπτικού σήματος


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η δυνατότητα του Nokia 6500 slide να προβάλλει στην τηλεόραση και τις βίντεο-κλήσεις. Η φινλανδική εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά πως με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η ταυτόχρονη συμμετοχή στις βίντεο-κλήσεις πολλών ατόμων, τα οποία θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τον κάτοχο της συσκευής (...και της τηλεόρασης, προφανώς). Εφόσον η συσκευή διαθέτει έξοδο τηλεοπτικού σήματος, μπορεί να συνδεθεί και με οποιοδήποτε βίντεο ή επιτραπέζιο DVD-Recorder, κάτι που θα σας δώσει τη δυνατότητα να «καταγράψετε» την βίντεο-επικοινωνία σας και να την αξιοποιήσετε όπως εσείς κρίνετε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το απαραίτητο καλώδιο για τη σύνδεση με οποιαδήποτε συσκευή οικιακής ψυχαγωγίας (Nokia Video-Out Cable, CA-92U) περιλαμβάνεται στο βασικό πακέτο και έτσι δεν θα χρειαστεί να το αναζητάτε απεγνωσμένα στα καταστήματα του χώρου...

Multimedia χαρακτηριστικά


Πουθενά στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν αναφέρεται η υποστήριξη του προφίλ A2DP του Bluetooth, κάτι που σημαίνει πως (αν η Nokia δεν έχει απλά παραλείψει να το επισημάνει) δεν είναι δυνατή η χρήση ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών για την ακρόαση μουσικής. Η συγκεκριμένη «έλλειψη» δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ασήμαντη, καθώς κατά τα άλλα η συσκευή διαθέτει αρκετά προηγμένες ικανότητες στον τομέα της ψυχαγωγίας. Ίσως η Nokia να παρέλειψε σκοπίμως τη συγκεκριμένη δυνατότητα, ώστε να διαφοροποιήσει το Nokia 6500 slide από τις ειδικευμένες μουσικές της προτάσεις. Εφόσον λοιπόν θελήσετε να απολαύσετε τα «αγαπημένα» σας τραγούδια εν κινήσει, θα πρέπει να «αρκεστείτε» στα ενσύρματα στερεοφωνικά ακουστικά, τα οποία συνδέονται στην A/V έξοδο των 2,5 χιλιοστών του κινητού. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε το ενσωματωμένο, μονοφωνικό, ηχείο, χωρίς ωστόσο να περιμένετε... «θαύματα» από αυτό.

Το Nokia 6500 slide είναι το πρώτο κινητό που επισήμως υποστηρίζει κάρτες χωρητικότητας μεγαλύτερης των 2GB. Για την ακρίβεια η φινλανδική εταιρεία αναφέρει πως η συσκευή «μπορεί να υποδεχθεί κάρτες microSD μεγέθους έως και 4GB». Για την ώρα (Ιούνιος 2007) θα δυσκολευτείτε να «εντοπίσετε» κάρτες τέτοιας χωρητικότητας στα καταστήματα του χώρου, ωστόσο αρκετά σύντομα αυτές θα κατακλύσουν την αγορά. Μέχρι τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε την κάρτα microSD των 256MB που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία του κινητού, καθώς και τα 20MB της εσωτερικής του μνήμης.

Από τη συσκευή δεν απουσιάζει και το ραδιόφωνο, που θα σας επιτρέψει να συντονιστείτε με οποιονδήποτε σταθμό εκπέμπει στη μπάντα των FM. Παρέχονται φυσικά όλες οι απαραίτητες ευκολίες για εύκολο εντοπισμό των σταθμών και αποθήκευσή τους σε μνήμες, ενώ είναι εφικτή και η χρήση της υπηρεσίας Visual Radio για τον προγραμματισμό των «καναλιών» και τη λήψη πληροφοριών για τις εκπομπές (αν και η τελευταία δυνατότητα δεν παρέχεται από κάποιο ελληνικό σταθμό, ακόμη).

Ο media player του κινητού μπορεί να προβάλλει βίντεο συνεχούς και μη ροής. Υπάρχουν φυσικά κάποιοι λογικοί περιορισμοί: 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση VGA για βίντεο H.263 και MPEG-4 σε bitrate 2.048 kbps, ή 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο για βίντεο Η.264, ανάλυσης QCIF σε bitrate 192 kbps.

Λοιπές δυνατότητες


Το Nokia 6500 slide υποστηρίζει τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς και συγκεκριμένα μπορεί να λειτουργήσει σε δίκτυα WCDMA 850/2100 MHz - όπως άλλωστε και το Nokia 6500 classic. Το 3G θα μπορέσετε να το εκμεταλλευθείτε για βίντεο-κλήσεις, καθώς και για την ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Εκτός από WAP 2.0 Browser η συσκευή διαθέτει και τον Opera Mini Browser, ο οποίος θα σας επιτρέψει να πλοηγηθείτε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Web. Η διαχείριση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πραγματοποιείται με τον ενσωματωμένο email client, ο οποίος υποστηρίζει και τις υπηρεσίες push email.

Η σύνδεση του Nokia 6500 slide με Η/Υ πραγματοποιείται μέσω της θύρας micro-USB που διαθέτει. Αυτή αντικαθιστά την κλασική «Pop-Port», των προγενέστερων συσκευών της φινλανδικής εταιρείας. Και τα τρία κινητά που παρουσίασε στις 31 Μαΐου η Nokia διαθέτουν τη συγκεκριμένη θύρα, γεγονός που «μαρτυρά», πως (επιτέλους) η φινλανδική εταιρεία «αποδέχεται» και προωθεί ένα κοινώς αποδεκτό πρότυπο, το οποίο χρησιμοποιούν / θα χρησιμοποιήσουν και πολλά άλλα ψηφιακά gadgets. Ελπίζουμε η ενέργεια αυτή της Nokia να συνεχιστεί και στις μελλοντικές συσκευές της και να βρει αρκετούς «μιμητές». Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το Nokia 6500 slide διαθέτει και την κλασική υποδοχή φόρτισης, η οποία είναι ίδια με αυτή των παλαιότερων συσκευών της Nokia.

Το κινητό βασίζεται στην τρίτη έκδοση της πλατφόρμας Series 40 και κατά συνέπεια λίγο ή πολύ είναι γνωστές οι ικανότητές του. Υποστηρίζεται η τεχνολογία Java MIDP 2.0, επιτρέποντας στον κάτοχό της να «κατεβάσει» και να εκτελέσει διάφορα παιχνίδια και εφαρμογές. Προεγκατεστημένα θα βρείτε τα παιχνίδια High Roller Casino, Golf Tour, Rally 3D και Snake, ενώ υπάρχουν και μερικά ενδιαφέροντα προγράμματα: Yahoo Go!, Nokia Catalogs, MSN και Nokia Sensor. Δεν απουσιάζει επίσης το ημερολόγιο, η λίστα εκκρεμοτήτων, το σημειωματάριο, το ξυπνητήρι, το χρονόμετρο κανονικής και αντίστροφης μέτρησης, ο αριθμητικός υπολογιστές και άλλες... γνώριμες εφαρμογές.

Μια πρώτη γνώμη


Το Nokia 6500 slide είναι ένα από τα λίγα «mid-range» κινητά που διαθέτει ψηφιακή κάμερα ανάλυσης 3,2 megapixel με λειτουργία αυτόματης εστίασης. Παράλληλα, είναι προς το παρόν, το μόνο που μπορεί να φιλοξενήσει - επισήμως - κάρτες μνήμης microSD, χωρητικότητας 4GB. Μπορούν όμως αυτές οι δύο δυνατότητες, να συμβάλλουν στην επιτυχία της συσκευής στην αγορά; Η απάντηση δεν είναι εύκολο να δοθεί, καθώς ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ιδιαίτερα έντονος. Ήδη τα Sony Ericsson K800i, K810i και T650i, προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες, ενώ ανάλογες προτάσεις έχει παρουσιάσει πρόσφατα και η Samsung - που κοστίζουν μάλιστα και λιγότερο. Η «τύχη» του Nokia 6500 slide θα κριθεί στις «λεπτομέρειες», οι οποίες ωστόσο ίσως να μην είναι ικανές να απασχολήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των δυνητικών αγοραστών του...

Σε κάθε περίπτωση, η συσκευή της φινλανδικής εταιρείας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και όπως αναφέραμε και στον πρόλογο της παρουσίασης, θα ικανοποιήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό, όσους αναζητούν μια...πρόταση, που δεν είναι έξυπνη και παράλληλα διαθέτει αρκετά πλεονεκτικά χαρακτηριστικά. Αν θέλετε να την αποκτήσετε, θα πρέπει να περιμένετε έως και το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπου και αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή της στην αγορά. Η ενδεικτική τιμή πώλησής της αγγίζει τα 370 ευρώ, προ φόρων...



Κώδικας:
myphone.gr
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Nokia X6: Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε το Nokia 5800 antonis PDA - SMART PHONES 0 02-09-2009 20:47:
Nokia 6260 slide antonis PDA - SMART PHONES 0 29-11-2008 21:36:
Ζόρικο Moto ZN200 με slide up χειρισμό antonis PDA - SMART PHONES 0 16-08-2008 20:31:
Nokia: πατέντα για τριπλό slide κινητό ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 18-12-2007 21:29:
Nokia 6500 classic aggelos_a ΚΙΝΗΤΗ 0 29-06-2007 02:34:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:31:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam