Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ > ΚΙΝΗΤΗ

Samsung SGH-U700

This is a discussion on Samsung SGH-U700 within the ΚΙΝΗΤΗ forums, part of the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ category; Κύρια γνωρίσματα Εξωτερικά, η συσκευή δεν επιδεικνύει καμία ιδιαιτερότητα, αφού το design της ακολουθεί πιστά τις σχεδιαστικές αρχές της κορεάτικης ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-02-2007, 20:24:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Samsung SGH-U700

Κύρια γνωρίσματα


Εξωτερικά, η συσκευή δεν επιδεικνύει καμία ιδιαιτερότητα, αφού το design της ακολουθεί πιστά τις σχεδιαστικές αρχές της κορεάτικης εταιρείας. Πρόκειται λοιπόν για ένα τυπικό slider, το οποίο όμως διακρίνεται για την λεπτότητά του. Το πάχος του δεν υπερβαίνει τα 12,1 χιλιοστά και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να σας προβληματίσει η μεταφορά και η χρήση του. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το μήκος της συσκευής είναι 102,5 χιλιοστά και το πλάτος της 50 χιλιοστά.

Στην εμπρόσθια επιφάνεια δεσπόζει η πραγματικά εντυπωσιακή οθόνη TFT με διαγώνιο 2,2 ιντσών. Η ανάλυσή της είναι 240 x 320 pixels, ενώ μπορεί να παρουσιάσει 262.144 χρώματα. Πάνω από την οθόνη έχει τοποθετηθεί ο φακός της «βοηθητικής» VGA κάμερας, ώστε να επιτρέπεται η συμμετοχή του χρήστη σε βίντεο-κλήσεις. Τα ειδικά πλήκτρα του τηλεφώνου περιορίζονται σε 6, τα οποία είναι πάντοτε ορατά και έχουν παραταχθεί γύρω από το κυκλικό «wheel key», που... αντικαθιστά το κοινό πολυπλήκτρο. Είναι εμφανές το γεγονός ότι δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην εργονομία των συγκεκριμένων πλήκτρων, αφού το «πράσινο» και το «κόκκινο ακουστικό» καταλαμβάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια από τα υπόλοιπα. Τι είναι όμως το wheel key; Το συγκεκριμένο πλήκτρο είχε κάνει την εμφάνισή του και σε παλαιότερες συσκευές της Samsung, οι οποίες όμως δεν έφθασαν ποτέ στις προθήκες των ελληνικών καταστημάτων. Το συγκεκριμένο πλήκτρο κινείται κυκλικά γύρω από τον άξονά του και κατά συνέπεια, αποτελεί ένα αρκετά... πρωτοποριακό και εθιστικό input device. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε απλά να το... περιστρέψετε για να επιλέξετε την επιθυμητή λειτουργία. Προφανώς ορισμένοι θα βρουν τη συγκεκριμένη λύση αρκετά καινοτομική και ενδιαφέρουσα, ενώ άλλοι θα παραμείνουν... προσηλωμένοι στα κλασικά πολυπλήκτρα πολλών κατευθύνσεων.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η κατασκευή του αλφαριθμητικού πληκτρολογίου, το οποίο φυσικά αποκαλύπτεται, μόνο εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης. Ο σχεδιασμός των πλήκτρων προκαλεί τον χρήστη της συσκευής να τα... αγγίξει, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες η ανταπόκρισή τους στις πιέσεις των δαχτύλων, είναι άμεση. Τέλος, η κύρια ψηφιακή κάμερα του τηλεφώνου βρίσκεται στο πίσω τμήμα του. Η ανάλυσή της είναι 3 megapixel, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία αυτόματης εστίασης, που εγγυάται καλύτερες και ποιοτικότερες λήψεις.

Ισχυρές... δυνατότητες


Το SGH-U700 δεν είναι το πρώτο HSDPA κινητό της Samsung. Το SGH-Z560 που παρουσιάστηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, ήταν λίγο πιο παχύ... ενώ ήταν αναδιπλούμενο και όχι «συρόμενο». Οι δύο συσκευές ωστόσο έχουν πολλές ακόμη ομοιότητες. Και οι δύο διαθέτουν υποδοχή καρτών μνήμης microSD, διαθέτουν οθόνη QVGA, ενώ προσφέρουν πολλές multimedia λειτουργίες. Σε ένα χρόνο η κορεάτικη εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει πολλά. Εκτός από την ψηφιακή κάμερα, που πλέον έχει «βελτιωθεί» ώστε ο αισθητήρας της να έχει ανάλυση 3 megapixel, έχουν προστεθεί στο U700 όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα νεότερα κινητά της Samsung.

Αναμφίβολα πάντως το σημαντικότερο προτέρημα του Ultra Edition 12.1 είναι η υποστήριξη της υπηρεσίας HSDPA των δικτύων UMTS. Εφόσον έχετε πρόσβαση στις υπηρεσίες τρίτης γενιάς και βρίσκεστε σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο της Ελλάδας, θα μπορέσετε να πλοηγηθείτε στο Internet σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 3,6Mbps. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν πρόκειται να δείτε και μεγάλες διαφορές αν για το surfing στο Internet χρησιμοποιήσετε απλά τον ενσωματωμένο browser της συσκευής. Αν θέλετε να... εντυπωσιάσετε τον εαυτό σας, θα πρέπει να συνδέσετε με USB καλώδιο το κινητό στον Η/Υ και στη συνέχεια να επιχειρήσετε να επισκεφθείτε τα αγαπημένα σας sites. Θα διαπιστώσετε πως η ταχύτητα πλοήγησης είναι ανάλογη με αυτήν που προσφέρουν οι γραμμές ADSL. Το πόσο θα σας κοστίσει ωστόσο η χρήση του HSDPA είναι κάτι που, ίσως δεν θα πρέπει να αναλύσουμε στη συγκεκριμένη παρουσίαση. Προτού επιχειρήσετε οποιοδήποτε πείραμα, φροντίστε ώστε να έχετε πλήρη γνώση των τιμολογίων του παρόχου σας.

Το κινητό φυσικά δεν βασίζεται μόνο στο HSDPA για να επιτρέψει την ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μπορεί να εκμεταλλευθεί και τις υπηρεσίες EDGE, οι οποίες όμως δεν προσφέρονται από κανένα ελληνικό δίκτυο - όπως άλλωστε είναι λογικό. Εναλλακτικά, υποστηρίζεται και η υπηρεσία GPRS και έτσι δεν πρόκειται να συναντήσετε πρόβλημα αν έχετε επισκεφθεί ή ζείτε στην επαρχία και θελήσετε να κάνετε ασύρματο surfing στο Internet. Εκτός από την πλοήγηση στο Web - με την χρήση της έκδοσης 3.4 του NetFront - η συσκευή διαθέτει μερικές ακόμη «βασικές» διαδικτυακές εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε να εκμεταλλευθείτε δεόντως. Υπάρχει email client, ο οποίος θα σας δώσει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε εύκολα και γρήγορα την ηλεκτρονικής σας αλληλογραφία.

Η σύνδεση με Η/Υ μπορεί να γίνει με τη βοήθεια του USB καλωδίου, που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Συγκεκριμένα υποστηρίζονται οι προδιαγραφές της τεχνολογίας USB 2.0 high-speed και έτσι το καλώδιο δεν θα μετατραπεί σε bottleneck της σύνδεσής σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εκμεταλλευθείτε την ύπαρξη της ασύρματης τεχνολογίας Bluetooth 2.0, αν και σε αυτήν την περίπτωση ο ρυθμός μεταφοράς των δεδομένων από το κινητό προς τον Η/Υ θα είναι πολύ μικρότερος. Το Bluetooth θα σας δώσει φυσικά επίσης τη δυνατότητα να ανταλλάσσετε αρχέια με συμβατές ψηφιακές συσκευές, αλλά και να κάνετε χρήση ασύρματων ακουστικών, hands-free, car-kits κ.ο.κ. Δεν έχει αναφερθεί επισήμως το αν η συσκευή ενσωματώνει και το προφίλ A2DP του Bluetooth ή όχι, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα μπορούσε να είχε γίνει μια τόσο μεγάλη παράλειψη.

Η εσωτερική μνήμη της συσκευής είναι δυστυχώς περιορισμένη, αφού δεν υπερβαίνει τα 20MB. Σημειώνεται ότι το SGH-Z560 διέθετε 10MB περισσότερα. Την κατάσταση έρχεται να βελτιώσει η υποδοχή τοποθέτησης καρτών μνήμης τύπου microSD.

Το κινητό διαθέτει φυσικά music player, ο οποίος μπορεί να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία ήχου μορφής MP3, AAC, eAAC+ και WMA. Είναι επίσης συμβατός με τα πρότυπα DRM της τεχνολογίας Windows Media της Microsoft και κατά συνέπεια, μπορεί να αναπαράγει και κάποια νομίμως αγορασμένα τραγούδια. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι η αναπαραγωγή του ήχου μπορεί να γίνει και στο... background, καθώς ασχολείστε με οποιαδήποτε άλλη λειτουργία του κινητού.

Η συσκευή διαθέτει μερικές ακόμη ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα βασικής επεξεργασίας των φωτογραφιών (Picture Editing). Έτσι, θα μπορέσετε να κάνετε το απαραίτητο... ρετούς στείλετε με MMS ή email τις φωτογραφίες σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το Living World, που είδαμε για πρώτη φορά στο SGH-D900 δεν απουσιάζει από τη νέα συσκευή. Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέμα, που μετατρέπει την «οθόνη αναμονής» σε ένα ζωντανό κόσμο. Το background αλλάζει ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε. Έτσι για παράδειγμα, στην Ελλάδα εμφανίζεται η Ακρόπολη, στο Παρίσι ο Πύργος του Άιφελ κ.ο.κ. Ανάλογα με το αν είναι ημέρα ή νύχτα, ο ουρανός που παρουσιάζεται είναι φωτισμένος ή σκοτεινός. Εφόσον δεχθείτε κάποιο μήνυμα ή το κινητό σας ενημερώσει για κάποια άλλη δραστηριότητα, τότε εμφανίζονται σμήνη πουλιών στην οθόνη ή πυροτεχνήματα... Πραγματικά, πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα κυρίως όσοι ταξιδεύουν... ή ονειρεύονται να ταξιδεύουν.

Μια πρώτη γνώμη


Αν αναζητάτε ένα λεπτό HSDPA κινητό, το SGH-U700 είναι μονόδρομος. Η συσκευή αναμένεται να φθάσει στις προθήκες των ελληνικών καταστημάτων μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007. Ναι, η εσωτερική της μνήμη θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη, ωστόσο για να είμαστε ειλικρινείς... το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορείτε να το αντιμετωπίσετε αγοράζοντας μια κάρτα μνήμης microSD. Σίγουρα υπάρχουν πιο «εντυπωσιακά» HSDPA κινητά στην αγορά, που ενσωματώνουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες ή είναι και έξυπνα. Όμως το SGH-U700 είναι το μόνο που έχει πάχος 12,1 χιλιοστά...ΠΗΓΗ:myphone.gr
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
mySN XMG U700 Ultra: Το ταχύτερο notebook του κόσμου Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 23-08-2010 14:36:
Οθόνη USB απο την Samsung Stella ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 04-06-2010 17:14:
Samsung F210 ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 14-11-2007 18:13:
Έφτασε η R8 της Samsung ilias ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-GADGETS 0 03-08-2007 23:39:
Samsung SGH-i600 aggelos_a ΚΙΝΗΤΗ 0 28-04-2007 12:49:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:51:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam