Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ > ΚΙΝΗΤΗ

Sony Ericsson T250i

This is a discussion on Sony Ericsson T250i within the ΚΙΝΗΤΗ forums, part of the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ category; Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι απανταχού fans των κινητών της Sony Ericsson, την απόφασή της να επαναφέρει στο προσκήνιο την, από ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-05-2007, 17:40:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Sony Ericsson T250iΜε ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι απανταχού fans των κινητών της Sony Ericsson, την απόφασή της να επαναφέρει στο προσκήνιο την, από καιρό «ξεχασμένη», σειρά «T». Στις αρχές του Μαΐου η ιαπωνοσουηδική εταιρεία παρουσίασε διάφορες νέες συσκευές ανάμεσα στις οποίες τα T650 και T250. Το πρώτο από αυτά είναι βέβαιο πως θα κερδίσει αρκετούς «φίλους», όμως το δεύτερο είναι ίσως αυτό που θα τις αποφέρει περισσότερα έσοδα. Η «συνταγή» είναι απλή και συνεπώς δοκιμασμένη: Μια πρόταση χαμηλού κόστους με όλες τις «βασικές» λειτουργίες, η οποία γίνεται λίγο πιο... αρεστή λόγω της ψηφιακής κάμερας VGA και του FM ραδιοφώνου, ενώ περιβάλλεται από ένα κάλυμμα που παραπέμπει σε άλλες πιο... πολυτελείς και πιο προηγμένες συσκευές. Το T250 είναι μια σχετικά «ελκυστική» πρόταση, που είναι ικανή να καλύψει αυτούς που, μολονότι διαθέτουν περιορισμένο budget, δεν θα έλεγαν «όχι» στη λήψη φωτογραφιών και στην ακρόαση των αγαπημένων τους σταθμών εν κινήσει. Ναι, η κάμερά του θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερη, ενώ το Bluetooth θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο. Τότε όμως το κόστος της θα ήταν ακόμη υψηλότερο και σίγουρα, το target group της θα περιορίζονταν σημαντικά.

Γνωριμία με το Sony Ericsson T250i


Η Sony Ericsson επιχειρεί να βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις, παρουσιάζοντας συσκευές χαμηλούς κόστους και καλαίσθητου design, οι οποίες ως επί το πλείστον απευθύνονται στις ταχύτητα αναδυόμενες αγορές. Ωστόσο, η ιαπωνοσουηδική εταιρεία δεν είναι η μόνη, αφού όλοι οι ανταγωνιστές της ενεργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Στην προκειμένη περίπτωση η επιτυχία της συσκευής θα καθοριστεί αποκλειστικά από το τελικό της κόστος - το οποίο δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη (Μάιος 2007) γνωστό. Προφανώς το T250i απευθύνεται σε όσους διαθέτουν περιορισμένο budget και παράλληλα αποζητούν μια πρόταση, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες και παράλληλα θα τους προσφέρει μια μικρή «γεύση» ψυχαγωγίας.

Επιχειρώντας να κατατάξουμε το T250i στη θέση που του... «αρμόζει» ανάμεσα στις υπόλοιπες entry-level συσκευές της ιαπωνοσουηδικής εταιρείας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται ίσως για ένα K310i με ραδιόφωνο FM και λιγότερη μνήμη. Οι αυστηρές του «γραμμές» σε συνδυασμό με την ύπαρξη διαφόρων ειδικών πλήκτρων, τα οποία δεν συναντώνται τυπικά στα κινητά της Sony Ericsson (όπως το «πράσινο» και το «κόκκινο ακουστικό»), μαρτυρούν ίσως την πραγματική του ταυτότητα: Το ενδεχόμενο να έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί η συσκευή από τη γαλλική Sagem δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί (σημείωση: μια σύγκριση του T250i με το Sagem my400X ίσως σας βοηθήσει να καταλήξετε σε κάποιο συμπέρασμα). Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2007 η Sony Ericsson υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Sagem και ανακοινώθηκε πως η δεύτερη θα παρέχει στην πρώτη «έναν αριθμό κινητών τηλεφώνων που θα φέρουν το λογότυπο της Sony Ericsson».

Ανεξάρτητα από το αν το T250i είναι πραγματικά «ιαπωνοσουηδικό» ή «γαλλικό», δεν παύει να είναι μια σχετικά ελκυστική πρόταση χαμηλού κόστους. Διαθέτει ενσωματωμένη ψηφιακή κάμερα VGA για τη λήψη φωτογραφιών, καθώς και ραδιόφωνο FM, που θα δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους του να απολαύσουν εν κινήσει τις αγαπημένες τους εκπομπές. Στο βασικό πακέτο περιλαμβάνονται και τα απαραίτητα ενσύρματα στερεοφωνικά ακουστικά, τα οποία είναι απαραίτητα για την ακρόαση ραδιοφώνου και παράλληλα λειτουργούν και ως hands-free. Από το T250i δεν απουσιάζουν η δυνατότητα ανταλλαγής SMS και MMS, ο WAP 1.2.1 Browser, το GPRS, η λειτουργία ανοικτής ακρόασης και το ημερολόγιο.

Εξωτερικά γνωρίσματα


Το σημαντικότερο προτέρημά της συσκευής φαίνεται να είναι το μεταλλικό της φινίρισμα και ο (σχετικά) «premium» σχεδιασμός της, χαρακτηριστικά τα οποία δεν συναντώνται συνήθως σε κινητά της συγκεκριμένης κατηγορίας. «Τώρα, μπορείτε να έχετε μια συσκευή κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά, με ελκυστικό design και άριστο φινίρισμα, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλετε ένα υψηλό αντίτιμο», αναφέρει ο Steve Walker, επικεφαλής του τμήματος Product Marketing της Sony Ericsson. «Αναγνωρίζουμε το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται ένα... βασικό τηλέφωνο, ωστόσο δεν πιστεύουμε πως αυτοί θα πρέπει να συμβιβαστούν και με ένα βασικό... design», συμπληρώνει ο ίδιος. Φυσικά, περί ορέξεως... Σύμφωνα με την ιαπωνοσουηδική εταιρεία το T250i θα κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις: μαύρο και ασημί.

Η νέα candy-bar πρόταση της Sony Ericsson διακρίνεται για το μικρό της μέγεθος και κυρίως για το σχετικά λεπτό της πάχος. Συγκεκριμένα, οι διαστάσεις της είναι 100 x 45 x 13 χιλιοστά και κατά συνέπεια μπορεί να θεωρηθεί ως μια slim πρόταση. Μετά την τοποθέτηση της standard μπαταρίας το βάρος της δεν υπερβαίνει τα 82 γραμμάρια. Στο κέντρο σχεδόν της εμπρόσθιας επιφάνειάς της έχει τοποθετηθεί το πολυπλήκτρο. Επάνω σε αυτό έχουν «τυπωθεί» οι ενδείξεις που εκτελούνται σε κατάσταση αναμονής με την πίεση της καθεμίας από τις 4 διευθύνσεις του (λήψη φωτογραφιών, αποστολή μηνύματος, ακρόαση ραδιοφώνου, πρόσβαση στον τηλεφωνικό κατάλογο). Το πολυπλήκτρο περιβάλλεται από 4 ειδικά πλήκτρα, εκ των οποίων τα δύο εκτελούν τις λειτουργίες που εμφανίζονται στο κατώτερο τμήμα της οθόνης. Τα άλλα δύο είναι το «πράσινο» και το «κόκκινο ακουστικό» τα οποία επιτρέπουν την πραγματοποίηση και τον τερματισμό των κλήσεων αντίστοιχα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Sony Ericsson αντικαθιστά σε μια entry-level συσκευή τα πλήκτρα «επιστροφής» και «διαγραφής» με τα προαναφερθέντα. Ο ρόλος που έχουν αναλάβει τα «δύο ακουστικά» μπορούν άλλωστε να γίνει πιο εύκολα κατανοητός από το ευρύ κοινό στο οποίο απευθύνεται μια συσκευή χαμηλού κόστους. Τα αλφαριθμητικά πλήκτρα έχουν παραταχθεί κάτω από τα ειδικά και το χρώμα τους είναι ανάλογο με αυτό της υπόλοιπης επιφάνειας. Το μέγεθός τους φαίνεται να είναι ιδανικό για τη γρήγορη και απροβλημάτιστη εισαγωγή κειμένου.

Η οθόνη του T250i έχει ανάλυση 128 x 160 pixels και μπορεί να παρουσιάσει 65.536 χρώματα. Συνήθως οι entry-level συσκευές διαθέτουν οθόνες τεχνολογίας CSTN, καθώς το κόστος τους είναι σχετικά χαμηλό. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, η Sony Ericsson επέλεξε να εκμεταλλευθεί την τεχνολογία TFT, ίσως για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Αν και είναι αναμενόμενο πως η ευκρίνειά της θα είναι καλύτερη από αυτές των οθονών CSTN, δημιουργούνται, δικαιολογημένα, ερωτηματικά για το αν τελικά το συνολικό κόστος του τηλεφώνου θα μπορέσει να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα...

«Εσωτερικά» γνωρίσματα


Στην TFT οθόνη του T250i θα μπορέσετε να «απολαύσετε» τις φωτογραφίες που θα απαθανατίσετε με το φακό της ψηφιακής του κάμερας. Η ανάλυσή της είναι μόλις 0,3 megapixel, ωστόσο θα ήταν μάταιο να περιμένετε κάτι καλύτερο από μια συσκευή αυτής της κατηγορίας. Οι φωτογραφίες των 640 x 480 pixels είναι ιδανικές για να τις «μοιραστείτε» με τα οικεία σας πρόσωπα μέσω MMS ή απλά για να τις βλέπετε στην οθόνη του κινητού. Αν επιχειρήσετε να τις μεταφέρετε στον Η/Υ ή να τις εκτυπώσετε, σίγουρα θα απογοητευτείτε.

Η Sony Ericsson αναφέρει με υπερηφάνεια το γεγονός ότι το T250i διαθέτει ραδιόφωνο, που επιτρέπει το συντονισμό με οποιοδήποτε σταθμό εκπέμπει στη μπάντα των FM. Παράλληλα, τονίζει ότι η απόφαση για την ενσωμάτωση του ραδιοφώνου στη συσκευή οφείλεται ουσιαστικά στο «feedback» που έλαβε από τους καταναλωτές. Εφόσον η ιαπωνοσουηδική εταιρεία δηλώνει ευθέως ότι «εισακούει» τις εκκλήσεις του αγοραστικού της κοινού, ίσως θα έπρεπε επιτέλους να διορθώσει και το γνωστό πρόβλημα με το ελληνικό γράμμα «ς» που απουσιάζει από όλα τα κινητά της... Το T250i - ανεξάρτητα από το αν τελικά επιτρέπει ή όχι την εισαγωγή του «ς» - υποστηρίζει την ανταλλαγή SMS και MMS, ενώ ενσωματώνει προνοητικό σύστημα εισαγωγής κειμένου για την διευκόλυνση της γραπτής επικοινωνίας. Στη συσκευασία του κινητού θα βρείτε και τα απαραίτητα ενσύρματα στερεοφωνικά ακουστικά, που θα επιτρέψουν την ακρόαση του ραδιοφώνου, αλλά και την επικοινωνία «με τα χέρια ελεύθερα». Το ηχείο του τηλεφώνου θα εκπέμψει όλους τους απαραίτητους ήχους ειδοποίησης, ενώ παράλληλα «ενεργοποιείται» κατά την χρήση της λειτουργίας ανοικτής ακρόασης.

Οι εφαρμογές που ενσωματώνει η συσκευή είναι φυσικά περιορισμένες, ωστόσο δεν απουσιάζει το ημερολόγιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τη Sony Ericsson, για τη σημείωση ορισμένων σημαντικών ημερομηνιών, καθώς και προγραμματισμένων ραντεβού. Στον τομέα της συνδεσιμότητας η dual band συσκευή (Διευκρίνηση: Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου η συσκευή θα διατεθεί σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, από τις οποίες αυτή που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα θα είναι GSM/GPRS 900/1800, ενώ η άλλη GSM/GPRS 900/1900. Ωστόσο στην ιστοσελίδα του προϊόντος αναφέρεται ότι η συσκευή υποστηρίζει τα δίκτυα GSM 850, 900, 1800 και 1900, χωρίς να δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις.) υποστηρίζει μόνο τις υπηρεσίες GPRS, οι οποίες άλλωστε «επαρκούν» για την πλοήγηση στα «portals» των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και σε διάφορα άλλα WAP Sites. Το T250i δεν υποστηρίζει την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth, ωστόσο διαθέτει θύρα υπερύθρων. Μέσω αυτής, πιστεύουμε ότι θα είναι εφικτή η ανταλλαγή αρχείων και διαφόρων πληροφοριών.

Μια πρώτη γνώμηΤο Sony Ericsson T250i αναμένεται να φθάσει στις προθήκες των καταστημάτων το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ όπως αναφέραμε ήδη, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η ενδεικτική τιμή πώλησής του. Δυστυχώς, το κινητό δεν θα μπορεί να είναι τόσο φθηνό, όσο κάποιες άλλες προτάσεις που κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία - γεγονός που οφείλεται στην ύπαρξη της οθόνης TFT. Παράλληλα όμως δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ακριβότερο, αφού τότε θα έρθει αντιμέτωπο με πολλές ανταγωνιστικές προτάσεις, που προσφέρουν ακόμη περισσότερες πλεονεκτικές δυνατότητες. Κατά την άποψή μας, το σημαντικότερο δέλεαρ για την αγορά της συσκευής είναι το μεταλλικό της look, το οποίο κάνει, για πρώτη ίσως φορά, την εμφάνισή του σε μια low-budget πρόταση. Αν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν σας ενδιαφέρει, τότε μάλλον θα βρείτε αρκετές προτάσεις στην αγορά με παρόμοια χαρακτηριστικά και ανάλογο / χαμηλότερο κόστος...
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τα νέα Sony-Ericsson antonis ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 21-10-2007 14:18:
Sony Ericsson P1i aggelos_a ΚΙΝΗΤΗ 1 22-09-2007 20:58:
Sony Ericsson S500i aggelos_a ΚΙΝΗΤΗ 0 17-05-2007 17:41:
Για Sony Ericsson... P@ntelis Web ΚΙΝΗΤΗ 0 10-03-2007 21:56:
Gig in the Sky από την Sony Ericsson ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 02-03-2007 17:44:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:05:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam