Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > Tech Point > ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ > ΚΙΝΗΤΗ

Sony Ericsson T650i

This is a discussion on Sony Ericsson T650i within the ΚΙΝΗΤΗ forums, part of the ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ category; Με καθυστέρηση τεσσάρων τουλάχιστον χρόνων το T610 αποκτά επιτέλους έναν άξιο διάδοχο. Η ιαπωνοσουηδική εταιρεία αποφάσισε επιτέλους να βάλει στην ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-05-2007, 17:39:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Sony Ericsson T650iΜε καθυστέρηση τεσσάρων τουλάχιστον χρόνων το T610 αποκτά επιτέλους έναν άξιο διάδοχο. Η ιαπωνοσουηδική εταιρεία αποφάσισε επιτέλους να βάλει στην άκρη προσωρινά τα κινητά Walkman και να κατασκευάσει μια συσκευή, που προσφέρει πολλά περισσότερα, πέρα από την μουσική ψυχαγωγία. Το T650 είναι ένα μεταλλικό slim κινητό, που υποστηρίζει τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς. Το design του παραπέμπει στις κλασικές συσκευές της σειράς «T», ωστόσο είναι σαφώς εκμοντερνισμένο. Σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι η ύπαρξη ψηφιακής κάμερας ανάλυσης 3,2 megapixel με λειτουργία αυτόματης εστίασης και η ικανότητά του να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία ήχου. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η υποδοχή τοποθέτησης καρτών μνήμης Memory Stick Micro, ούτε όμως και η ασύρματη τεχνολογία Bluetooth 2.0 και το προφίλ A2DP. Αναμφίβολα, το T650 είναι μια συσκευή που απευθύνεται σχεδόν σε όλους....

T18... T28... T610... T650Η Sony Ericsson είχε επικεντρώσει το ενδιαφέρον της εδώ και καιρό σε συσκευές που διακρίνονται για τις επιδόσεις του στον τομέα της αναπαραγωγής ψηφιακής μουσικής. Τα τελευταία χρόνια η ιαπωνοσουηδική εταιρεία παρουσίαζε το ένα κινητό Walkman μετά τον άλλο, επιχειρώντας να ικανοποιήσει τη ζήτηση, που είχε παρουσιαστεί στην αγορά για τα προϊόντα αυτής της μορφής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατάφερε να επιτύχει τους στόχους της, αυξάνοντας σημαντικά τις πωλήσεις και τα κέρδη της. Ωστόσο η «χρυσή» εποχή των μουσικών κινητών φαίνεται ότι οδεύει προς το τέλος της - επιτέλους. Με την αναγγελία του T650, παράλληλα με την παρουσίαση πολλών ακόμη συσκευών, η Sony Ericsson αποφάσισε επιτέλους να βγάλει από το «συρτάρι» τα σχέδιά της για την κατασκευή ενός άξιου διάδοχου των ιδιαίτερα επιτυχημένων T610 και T630. Ίσως κάποιοι να έχουν ήδη ξεχάσει τις προαναφερθείσες συσκευές, όμως όσοι τις είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ίσως να τις αναπολούν ακόμη «νοσταλγικά». Το T650 αποδεικνύει ότι η ιαπωνοσουηδική εταιρεία ακολουθεί μια νέα πολιτική, διαφορετική από αυτή που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Μολονότι λοιπόν το κινητό δεν χαρακτηρίζεται ούτε ως Walkman, ούτε ως Cyber-shot, μπορεί να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία ήχου, ενώ διαθέτει ψηφιακή κάμερα ανάλυσης 3,2 megapixel με λειτουργία αυτόματης εστίασης. Είναι προφανές ότι η νέα πρόταση της Sony Ericsson απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε εκείνους που επιθυμούν μια συσκευή που... διακρίνεται είτε στον τομέα της μουσικής, είτε στον τομέα του imaging. Το T650 έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που είναι ικανά να το αναδείξουν σε best-seller, αρκεί φυσικά το κόστος του να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα να υποστηριχθεί κατάλληλα διαφημιστικά...

Γνωριμία με το T650i


Μια σύγκριση του νεότερου εκπροσώπου της σειράς «T» με το «θρυλικό» T610 ίσως να μην έχει κάποια πρακτική αξία. Πριν από τέσσερα χρόνια τα δίκτυα 3G ήταν ακόμη στη διαδικασία της αδειοδότησης, οι ψηφιακές κάμερες των συσκευών περιορίζονταν στο 1 megapixel, ενώ οι κάρτες μνήμης ήταν δυσεύρετες και πολύτιμες. Προφανώς λοιπόν το T610 δεν ήταν 3G, δεν διέθετε υποδοχή τοποθέτησης καρτών μνήμης, ενώ η ψηφιακή του κάμερα ήταν - με τα σημερινά δεδομένα - απλά «διακοσμητική». Το T650 λοιπόν δεν δανείζεται σχεδόν τίποτα από τον πρόγονό του, πέρα από ένα τμήμα του ονόματός του, αλλά και την candy-bar μορφή του. Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει... ευτυχώς. Καταρχήν το νεότερο μέλος της οικογένειας των «T» συσκευών μπορεί να λειτουργήσει σε δίκτυα τρίτης γενιάς, επιτρέποντας τη λήψη δεδομένων σε σχετικά γρήγορες ταχύτητες. Η ψηφιακή του κάμερα έχει ανάλυση 3,2 megapixel και είναι εξοπλισμένη με τη λειτουργία αυτόματης εστίασης, η οποία εξασφαλίζει τις «καθαρές» και σωστά εστιασμένες λήψεις. Στην εμπρόσθια επιφάνειά του βρίσκεται μια TFT οθόνη ανάλυσης 240 x 320 pixels, η οποία μπορεί να παρουσιάσει 262.144 χρώματα. Η συσκευή μπορεί να φιλοξενήσει κάρτες μνήμης «M2», ενσωματώνει την ασύρματη τεχνολογία Bluetooth 2.0, ενώ υποστηρίζει και το προφίλ A2DP αυτής ώστε να επιτρέπεται η σύνδεσή της με ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά. Σε όλα αυτά προσθέτονται η μεταλλική της κατασκευή, τα εφέ φωτισμού που αντιδρούν στα animations που παρουσιάζονται στην οθόνη, καθώς και το λεπτό της πάχος και δημιουργούν ένα αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που σίγουρα είναι τόσο... mainstream ώστε να έχει ιδιαίτερη απήχηση στο ευρύ κοινό και όχι μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες.

Το Sony Ericsson T650i αναμένεται να φθάσει στις προθήκες των καταστημάτων το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το ενδεικτικό του κόστος.

Εξωτερικά γνωρίσματαΘα μπορούσε να ήταν ένα κοινό candy-bar τηλέφωνο σαν όλα τα άλλα, αν οι σχεδιαστές της ιαπωνοσουηδικής εταιρείας δεν υπερέβαιναν τον εαυτό τους στην προσπάθειά τους να το διαφοροποιήσουν από τον ανταγωνισμό. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια, κατάφεραν να σχεδιάσουν μια μοντέρνα - σχεδόν φουτουριστική – πρόταση, που δεν αντιτίθεται στο κλασικό και δεν προκαλεί με ακρότητες. Μεγάλο τμήμα της εξωτερικής του επιφάνειας περιβάλλεται από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά δημιουργώντας ευχάριστες χρωματικές και αισθητικές αντιθέσεις. Η φύση και το «σκανδιναβικό φως» αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους designers της Sony Ericsson, οι οποίοι είχαν θέσει ως στόχο να κατασκευάσουν μια συσκευή, που εκπέμπει ζωντάνια και ενέργεια. Και το πέτυχαν επιλέγοντας προσεκτικά τα υλικά της κατασκευής τους και κάνοντας χρήση διάφορων οπτικών εφέ που παρουσιάζονται όταν ενεργοποιηθεί η συσκευή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου η Sony Ericsson, τα οπτικά εφέ παρουσιάζονται στο αλφαριθμητικό πληκτρολόγιο και τα πλαϊνά τμήματα της συσκευής, ενώ «αλληλεπιδρούν» με τα animations που παρουσιάζονται στην οθόνη. Καθώς αυτά μετακινούνται αδιάκοπα στην οθόνη «εκπέμπουν» κύματα φωτός στο πληκτρολόγιο, τα οποία αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο με την αντανάκλαση τους στη μεταλλική επιφάνεια της συσκευής. «Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά», εξηγεί ο Steve Walker, επικεφαλής του τμήματος Product Marketing της εταιρείας - και δεν έχει άδικο. Το Sony Ericsson T650 αναμένεται να διατεθεί σε δύο χρώματα: μπλε (midnight blue) και πράσινο (growing green).

Φυσικά, η «γοητεία» της συσκευής δεν αποδίδεται μόνο στη μεταλλική της κατασκευή και τα οπτικά της εφέ, αλλά και στη λεπτεπίλεπτη κατασκευή της. Το πάχος της είναι περίπου 12,5 χιλιοστά και κατά συνέπεια είναι μια από τις πιο slim προτάσεις της Sony Ericsson. Πιο αναλυτικά οι διαστάσεις του τηλεφώνου είναι 104 x 46 x 12,5 χιλιοστά, ενώ το βάρος της δεν υπερβαίνει τα 95 γραμμάρια.

Η οθόνη του κινητού καταλαμβάνει σχεδόν το ήμισυ της εξωτερικής του επιφάνειας και έχει διαγώνιο 1,9 ίντσες. Μπορεί να παρουσιάσει 262.144 χρώματα σε ανάλυση 240 x 320 pixels. Το σημαντικότερο γνώρισμά της ωστόσο είναι το γυαλί (mineral glass) που αναλαμβάνει την προστασία της από τις κακουχίες της καθημερινότητας - και ιδιαίτερα από τις γρατσουνιές. Σύμφωνα με τη Sony Ericsson το γυαλί έχει ενσωματωθεί στην οθόνη με αποτέλεσμα να προβάλλονται πιο έντονα τα χρώματα, να βελτιώνεται σημαντικά η ευκρίνειά της, αλλά και να διευρύνεται η γωνία θέασής της που φθάνει έως και τις 170 μοίρες.

Πάνω από την οθόνη έχει τοποθετηθεί αρκετά διακριτικά η βοηθητική κάμερα του κινητού, η οποία επιτρέπει τη συμμετοχή του κατόχου του σε βίντεο-κλήσεις. Η κύρια ψηφιακή κάμερα βρίσκεται στο πίσω τμήμα του T650 και όπως αναφέραμε ήδη η ανάλυσή της είναι 3,2 megapixel, ενώ προσφέρει τη λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Εσωτερικές ικανότητεςΟι ικανότητες του T650 στον τομέα του imaging είναι ιδιαίτερα προηγμένες και, τουλάχιστον φαινομενικά, αντίστοιχες με αυτές που παρέχουν τα κορυφαία Cyber-shot κινητά της φινλανδικής εταιρείας. Αμέσως μετά τη λήψη των φωτογραφιών επιτρέπεται η μεταφορά τους μέσω Bluetooth, η αποστολή τους με MMS ή email, καθώς ακόμη και η δημοσίευσή τους στο Web με την χρήση της υπηρεσίας picture blogging. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα απαθανατίσετε με την κάμερα, καθώς και όλα τα υπόλοιπα ψηφιακά αρχεία μπορούν να αποθηκευτούν σε κάρτες μνήμης τύπου M2, οπότε σίγουρα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε ποτέ προβλήματα έλλειψης χώρου. Στο βασικό πακέτο θα υπάρχει μια κάρτα χωρητικότητας 256MB, οπότε δεν θα πρέπει να σας απασχολεί το γεγονός ότι η εσωτερική μνήμη του τηλεφώνου δεν υπερβαίνει τα 16MB.

Υποστηρίζοντας τις υπηρεσίες τρίτης γενιάς η συσκευή είναι κατάλληλη τόσο για την πρόσβαση στα «ασύρματα» portals των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, όσο και για την πλοήγηση στο Web. Παραδοσιακά, το T650 ενσωματώνει το NetFront Web Browser της Access, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου. Η συσκευή δίνει επίσης τη δυνατότητα ανάκτησης και «παρακολούθησης» των RSS feeds, που παρέχουν διάφορα sites.

Ο media player επιτρέπει την αναπαραγωγή αρχείων ήχου μορφής MP3 και AAC, ενώ χάρη στην τεχνολογία Bluetooth και το προφίλ A2DP, είναι εφικτή η χρήση ασύρματων στερεοφωνικών ακουστικών για την ακρόαση της μουσικής.

Στο βασικό πακέτο του κινητού, εκτός από τη μπαταρία και το φορτιστή περιλαμβάνεται κάρτα μνήμης M2 χωρητικότητας 256MB, βάση γραφείου, θήκη μεταφοράς, καθώς και ενσύρματα στερεοφωνικά ακουστικά.

Μια πρώτη γνώμη


Ο «απόγονος» του T610 είναι μια λεπτή 3G συσκευή, που συνδυάζει αρμονικά τη λειτουργικότητα με το προσεγμένο design. Πρόκειται για μια προσεκτικά σχεδιασμένη mainstream πρόταση, που θα ελκύσει το αγοραστικό της κοινό με την ψηφιακή κάμερα των 3,2 megapixel, την ικανότητά της να αναπαράγει ψηφιακά αρχεία ήχου, την υποστήριξη των υπηρεσιών τρίτης γενιάς - ακόμη και με το ραδιόφωνο FM. Σε αντίθεση με τα περισσότερα κινητά της Sony Ericsson, το T650i δεν απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων και αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο πλεονέκτημά της. Αν ενδιαφέρεστε για τη συσκευή θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπου αναμένεται να φθάσει στις προθήκες των καταστημάτων.

[code]πηγη: myphone.gr
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τα νέα Sony-Ericsson antonis ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ 0 21-10-2007 14:18:
Sony Ericsson P1i aggelos_a ΚΙΝΗΤΗ 1 22-09-2007 20:58:
Sony Ericsson S500i aggelos_a ΚΙΝΗΤΗ 0 17-05-2007 17:41:
Για Sony Ericsson... P@ntelis Web ΚΙΝΗΤΗ 0 10-03-2007 21:56:
Gig in the Sky από την Sony Ericsson ilias ΚΙΝΗΤΗ 0 02-03-2007 17:44:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:32:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam