Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΣΧΕΣΕΙΣ (https://www.lateam.gr/forum/f84/)
-   -   Sex απο τα 16 (https://www.lateam.gr/forum/f84/sex-apo-ta-16-a-65885/)

Dreamrider 25-07-2010 14:15:

Sex απο τα 16
 
http://img829.imageshack.us/img829/6169/zevgari.jpg


Στην ηλικία των 16 ετών έρχεται η... πρώτη φορά για το 60% των μαθητών και σπουδαστών, οι οποίοι αρχίζουν τη σεξουαλική τους ζωή όχι από περιέργεια, αλλά γιατί νιώθουν έτοιμοι και σεξουαλικά ώριμοι.
Ερευνα της σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έδειξε ότι η έναρξη της σεξουαλικής ζωής για το 63,9% του δείγματος των 600 σπουδαστών που συμμετείχαν στη μέτρηση τοποθετείται μεταξύ της ηλικίας των 16 έως 18 ετών. Ενας στους δύο (ποσοστό 51,3% του δείγματος) δήλωσε ότι κίνητρο για την έναρξη της σεξουαλικής ζωής ήταν επειδή ένιωθε ώριμος και έτοιμος σεξουαλικά, ενώ ένας στους τέσσερις το έκανε για... εκτόνωση της ανάγκης που ένιωθε.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους που δήλωναν στο παρελθόν ότι την πρώτη φορά δεν... καταλαβαίνεις και πολλά, το 41,7% των σπουδαστών του δείγματος χαρακτήρισε την πρώτη του σεξουαλική επαφή «καλή», ενώ το 42,7% το ευχαριστήθηκε. Η πρώτη φορά μάλιστα έγινε με προφυλακτικό για το 71%, για το οποίο όπως και τις υπόλοιπες μεθόδους αντισύλληψης πληροφορήθηκε από τους φίλους και το σχολείο.

Την ίδια ώρα, άλλη έρευνα του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας έδειξε ότι τα αγόρια φέρονται ριψοκίνδυνα στο σεξ όχι μόνο αρχίζοντας νωρίτερα τη σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά έχοντας και σημαντικά περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους σε σχέση με τα κορίτσια, τα οποία δείχνουν να είναι περισσότερο ενημερωμένα για το AIDS και τις μεθόδους αντισύλληψης. Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας βοήθησε τους ερευνητές να διαπιστώσουν πόσο αναγκαία είναι η σωστή ενημέρωση των αγοριών προκειμένου να αποκτήσουν υγιή σεξουαλική συμπεριφορά.

Ακόμη μία έρευνα διέψευσε αυτό που πιστεύουν ορισμένοι ή φοβούνται κάποιοι μέλλοντες γονείς, ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί... διάλειμμα στο σεξ, ενδεχομένως λόγω φόβου για μαιευτικές επιπλοκές. Οι 200 γυναίκες που γέννησαν στην Α’ Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ και ρωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν σε ποσοστό 68% πως είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή κατά τη διάρκεια της κύησης. Η μόνη διαφορά ήταν ότι την περίοδο αυτή μειώθηκε η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών.


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 23:41:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam