«Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου» και πρώτη ολοκληρωμένη παρουσία του τραγουδοποιού Φώτη Σώλου με τραγούδια βιωματικά και επίκαιρα που ηχογραφήθηκαν με την συνεργασία στις μουσικές του Τάσου Ζαφειρίου και του Νίκου Πιτλόγλου (σε ένα τραγούδι) και τις φωνές των Τάσου Ζαφειρίου – Παναγιώτη Μπούσαλη - Ιφιγένειας Κορολόγου – Δημήτρη Ρέππα - Ανασατασία Μιχαλάτου.
Οι μουσικές των τραγουδιών κινούνται σε ένα ευρύτερο άκουσμα σημερινού ελληνικού τραγουδιού δίνοντας έμφαση σε ένα σύγχρονο ύφος με παραδοσιακά αλλά και λαϊκά στοιχεία που συνδυάζεται αρμονικά με τις αφηγηματικές μπαλάντες του δίσκου.
Οι ιστορίες των τραγουδιών με αφετηρία τα βιώματα του Φώτη Σώλου αναφέρονται στην σχέση του με το τραγούδι (Ταξιδεύουν τα στιχάκια μου, Των τραγουδιών τα χρώματα), σε μιά γενικότερη ποιητική αντιμετώπιση της ζωής και του έρωτα (Χρησμός, Το πιο γλυκό φιλί σου, Γυναίκα) του περιβάλλοντος μας (Κρασί Καλαμισάνικο, Καλοτάξιδα σκαριά) αλλά και στις εμπειρίες από τον εργασιακό του βίο.
Μουσικοί που συμετείχαν είναι οι Φίλιππος Λευκαδίτης κρουστά, Στέλιος Τσουκάτος ακκορντεόν, Sarah Lefeuvre φλογέρες, Νίκος Χριστόπουλος τύμπανα και Τάσος Ζαφειρίου κιθάρες μπάσσο ούτι μπουζούκι κ.α. Ο Νίκος Πιτλόγλου ηχογράφησε και ενορχήστρωσε το τραγούδι του Τραπεζικός και έπαιξε πιάνο κθάρες κρουστά μαζί με τους Μπάμπη Μπουτσελάκη Μπάσο, Χρήστο Πανόπουλο Τύμπανα, Βασίλη Σαλτίκη σαξόφωνο.
Τύπος: Μουσικό CD
ΤΙΤΛΟΣ: ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΜΟΥ του Φώτη Σώλου
Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ , ΕΝΤΕΧΝΟ - ΕΛΛ. ΣΥΝΘΕΤΕΣ
Ερμηνευτής: ΔΙΑΦΟΡΟΙ
Συνθέτης: ΤΑΣΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΛΟΓΛΟΥ, ΦΩΤΗΣ ΣΩΛΟΣ
Στιχουργός: ΦΩΤΗΣ ΣΩΛΟΣ
Συμμετοχές: ΤΑΣΟΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΣΑΛΗΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΟΛΟΓΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ RECORDS
Κυκλοφορία: 23/09/2010
A/A ΤΙΤΛΟΣ
1 ΚΡΑΣΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ - Τάσος Ζαφειρίου
2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΡΥΩΝΗ - Τάσος Ζαφειρίου
3 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ - Παναγιώτης Μπούσαλης
4 ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΦΙΛΙ ΣΟΥ - Ιφιγένεια Κορολόγου
5 ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΜΟΥ - Παναγιώτης Μπούσαλης
6 Ο ΧΡΗΣΜΟΣ - Παναγιώτης Μπούσαλης
7 ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΣΚΑΡΙΑ - Τάσος Ζαφειρίου, Αναστασία Μιχαλάτου
8 ΠΗΡΑ ΦΩΤΙΑ - Δημήτρης Ρέππας
9 ΓΥΝΑΙΚΑ - Τάσος Ζαφειρίου