Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΥΓΕΙΑ (https://www.lateam.gr/forum/f99/)
-   -   15% του πληθυσμού προσβάλλεται από μυκητιάσεις (https://www.lateam.gr/forum/f99/15-tou-plithusmou-prosvalletai-apo-mukitiaseis-32009/)

Squeen 11-04-2009 22:51:

15% του πληθυσμού προσβάλλεται από μυκητιάσεις
 
http://www.zougla.gr/news/data/upima....jpg&width=490

Το 15% του πληθυσμού ταλαιπωρείται από μυκητιάσεις σύμφωνα με τους ειδικούς. Η έντονη εφίδρωση, η παραμονή για πολλές ώρες των ποδιών στα παπούτσια, η χρήση ακατάλληλων υποδημάτων και συνθετικών καλτσών είναι παράγοντες για τη δημιουργία μυκητιάσεων στα πόδια.

Οι μυκητιάσεις των ποδιών εκδηλώνονται με φαγούρα γύρω από τα δάκτυλα, ενώ το δέρμα στην περιοχή είναι ξηρό και ξεφλουδίζει. Τα πόδια μας αποβάλλουν καθημερινά ιδρώτα, ο οποίος μπορεί να γεμίσει μια θήκη αβγού. Η ποσότητα είναι μεγάλη καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 24 ώρες να εξατμιστεί από τα παπούτσια.

Η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες αλλά πολλοί είναι αυτοί που δεν τηρούν τη δοσολογία που τους προτείνει ο δερματολόγος, ενώ ένας στους τέσσερις σταματούν τη θεραπεία όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει πλέον θεραπεία, που με μία μόνο εφαρμογή εξοντώνει τους μύκητες. Η ουσία τερβιναφίνη σε μορφή τζελ τριάντα λεπτά μετά την εφαρμογή αρχίζει τη δράση της, ενώ παραμένει στο δέρμα έως και 13 ημέρες δρώντας ενάντια στη μόλυνση και προστατεύοντας τα πόδια από πιθανή υποτροπή έως και 3 μήνες.

Τα παραπάνω ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου οι καθηγητές Ανδρέας Δ. Κατσάμπας, Διευθυντής της Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων του Πανεπιστημίου Aθηνών, Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός, πρόεδρος της EADV (European Academy of Dermatology and Venereology) και Dr Martine Feuilhade de Chauvin, Docteur, maitre des Universites, Paris France.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι πάσχοντες ξεκινούν θεραπεία, αλλά το πρόβλημα αντιμετωπίζεται σε λίγους. Εκτιμάται ότι το 23% των ανθρώπων υποφέρουν για 10 χρόνια από υποτροπή της μόλυνσης και το 64% από αυτούς προσβάλλονται περισσότερο από τέσσερις φορές το χρόνο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι περισσότερες θεραπείες καθιστούν το μύκητα προσωρινά αδρανή, αντί να τον σκοτώνουν, με αποτέλεσμα την πιθανότητα επιμόλυνσης.

Πηγη:zougla.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 08:16:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam