Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Γενετική επανάσταση!

This is a discussion on Γενετική επανάσταση! within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Μία γενετική επανάσταση παρουσίασε ως πρώτο θέμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και όχι κάποιο άλλο θέμα της εσωτερικής ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 11-01-2009, 22:52:   #1
P@ntelis Web
Administrator
 
Το avatar του χρήστη P@ntelis Web
 
Εγγραφή: Oct 2006
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.372
Thanks: 439
Thanked 690 Times in 351 Posts
My Mood:
P@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the roughP@ntelis Web is a jewel in the rough
Προεπιλογή Γενετική επανάσταση!

Μία γενετική επανάσταση παρουσίασε ως πρώτο θέμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και όχι κάποιο άλλο θέμα της εσωτερικής επικαιρότητας. Αυτό είναι μία συνήθεια του καναλιού, το να έχει άλλη ιεράρχηση των θεμάτων της επικαιρότητας, και να μην επιλέγει να δείχνει κάποιο πολιτικό θέμα. Σύμφωνα με την είδηση γεννήθηκε το πρώτο κορίτσι στον κόσμο που δεν θα παρουσιάσει σίγουρα ποτέ στη ζωή του καρκίνο του μαστού!! Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο καρκίνος του μαστού είναι από τις πρώτες αιτίες θανάτου των γυναικών στον κόσμο.

Αντιγράφοντας από το site του σταθμού, λόγω της σημαντικότητας του θέματος σας παραθέτουμε τις απαραίτητες πληροφορίες. «Βρετανίδα έφερε στον κόσμο το πρώτο μωρό που γεννιέται στη Βρετανία κατόπιν προεμφυτευτικής διάγνωσης προκειμένου να αποφευχθεί ότι φέρει γονίδιο που προδιαθέτει για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.Η μητέρα και η κόρη της "είναι πολύ καλά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι", δήλωσε ο Πολ Σέρχολ διευθυντής της μονάδας υποβοηθούμενης γονιμοποίησης του νοσοκομείου University College Ηοspital του Λονδίνου. "Είναι το μόνο που μου επιτρέπεται να πω" για αυτήν τη γέννηση, πρόσθεσε.

Τον περασμένο Ιούνιο, η μέλλουσα μητέρα, ηλικίας τότε 27 ετών, είχε εξηγήσει ότι αποφάσισε να προσφύγει στη μέθοδο αυτή προεμφυτευτικής διάγνωσης επειδή η γιαγιά, η μητέρα και η αδελφή του συζύγου της είχαν καρκίνο του μαστού. Το κοριτσάκι που γεννήθηκε προήλθε από προεπιλεγμένο έμβρυο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δε φέρει το γονίδιο BRCA 1, το οποίο θα αύξανε κατά 80% τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο του μαστού.

Οι γονείς αγνοούσαν το φύλλο του μωρού, αλλά κι ένα αγόρι που θα έφερε το γονίδιο αυτό θα μπορούσε να το μεταφέρει στις επόμενες γενιές. Η προεμφυτευτική διάγνωση συνίσταται στη λήψη ενός κυττάρου από το έμβρυο όταν είναι περίπου τριών ημερών και στην ανάλυσή του για να διευκρινιστεί αν φέρει κάποια γενετική πάθηση. Αν συμβαίνει αυτό, το έμβρυο αυτό αποκλείεται προς όφελος κάποιου άλλου.

Η μέθοδος αυτή επιτρέπεται στο Βέλγιο, τη Δανία, την Ισπανία και τη Βρετανία. Στη Γαλλία επιτρέπεται μόνο για να αποφευχθεί ότι το μωρό φέρει μια γενετική ασθένεια που είναι ανίατη. Πολλές προεμφυτευτικές διαγνώσεις έχουν ήδη γίνει για να αποφευχθούν καρκίνοι στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο.»
__________________
Ο χρήστης P@ntelis Web δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks


Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
''Κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου'' LATEAM RSS NEWS 0 01-08-2010 01:14:
Γενετική η προδιάθεση στα ... χρέη LATEAM RSS NEWS 0 06-05-2010 13:13:
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 Stefania NEW GAMES 1 12-03-2010 22:00:
Επανάσταση στις μεταμοσχεύσεις ilias ΥΓΕΙΑ 0 28-10-2008 22:47:
Νέα γενετική μετάλλαξη σχετίζεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ LATEAM RSS NEWS 0 26-08-2008 09:51:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:43:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam