Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Ελπίδα θεραπείας στο σύνδρομο Down

This is a discussion on Ελπίδα θεραπείας στο σύνδρομο Down within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Η αύξηση των επιπέδων του νευροδιαβιβαστή νορεπινεφρίνης (μιας χημικής ουσίας-αγγελιαφόρου στον εγκέφαλο) θα μπορούσε να θεραπεύσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-11-2009, 17:04:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Ελπίδα θεραπείας στο σύνδρομο Down



Η αύξηση των επιπέδων του νευροδιαβιβαστή νορεπινεφρίνης (μιας χημικής ουσίας-αγγελιαφόρου στον εγκέφαλο) θα μπορούσε να θεραπεύσει τα συμπτώματα του συνδρόμου Ντάουν, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε πειράματα με ποντίκια.

Η έρευνα των επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Λουσίλ Πάκαρντ» της Καλιφόρνιας, υπό το νευροβιολόγο Αχμάντ Σαλεχί, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science Transnational Medicin».

Η μελέτη είναι η πρώτη μέχρι σήμερα που στοχεύει στην θεραπεία του συνδρόμου Ντάουν μέσω επέμβασης στο σύστημα της νορεπινεφρίνης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι πιθανό ότι μια έγκαιρη παρέμβαση στο επίπεδο της νορεπινεφρίνης μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση των νοητικών και γνωσιακών λειτουργιών των παιδιών με σύνδρομο Ντάουν και να αντιστρέψει το μαθησιακό έλλειμμά τους και την ανικανότητα μνήμης.

Αν και τα παιδιά με σύνδρομο Ντάουν δεν έχουν αναπτυξιακή καθυστέρηση κατά τη γέννησή τους (η ασθένεια εμφανίζεται περίπου στο ένα στα 800 παιδιά που γεννιέται), με το πέρασμα του χρόνου μένουν πίσω νοητικά, εμφανίζοντας μαθησιακές δυσκολίες και δυσκολία συγκράτησης πληροφοριών.

Τα παιδιά με σύνδρομο Ντάουν γεννιούνται με ένα έξτρα αντίγραφο του χρωμοσώματος 21, με συνέπεια να έχουν πρόσθετα αντίγραφα εκατοντάδων γονιδίων, κάτι που -με κάποιο τρόπο- επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και οδηγούν σε μικρότερες ή μεγαλύτερες μαθησιακές δυσκολίες.

Τα πειράματα με ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκαν αυξημένες ποσότητες του συγκεκριμένου νευροδιαβιβαστή (νορεπινεφρίνης), που βοηθά τα νευρικά κύτταρα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, έδειξαν ότι τα πειραματόζωα εμφάνισαν βελτίωση στις εγκεφαλικές λειτουργίες τους. Το φάρμακο, κατά τους ερευνητές, είχε άμεσο μεν αποτέλεσμα, αλλά η ευεργετική επίδρασή του, προς το παρόν, δεν διήρκεσε πολύ.

Ορισμένα φάρμακα που ήδη κυκλοφορούν, για την καταπολέμηση της κατάθλιψης και της ανικανότητας συγκέντρωσης, επίσης στοχεύουν στην αύξηση του επιπέδου της νορεπινεφρίνης στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου.

Ο Σαλεχί εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν πλέον νέες έρευνες για την πιθανή αξιοποίηση αυτών των φαρμάκων σε πάσχοντες από το σύνδρομο Ντάουν.
__________________

Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Νέα ελπίδα για τις διαβητικές εγκύους ironitsa ΥΓΕΙΑ 0 17-02-2011 21:27:
Αντ. Σαμαράς: «Ψηφίστε ελπίδα» LATEAM RSS NEWS 0 12-11-2010 21:59:
Eμβόλιο - ελπίδα κατά της λευχαιμίας geodon ΥΓΕΙΑ 0 08-01-2010 00:46:
«Δώσε σχήμα στην ελπίδα» LATEAM RSS NEWS 0 28-11-2009 15:06:
«Δώσε Σχήμα στην Ελπίδα» LATEAM RSS NEWS 0 19-11-2009 14:50:


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:18:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam