Greek infotainment community

Greek infotainment community (https://www.lateam.gr/forum/)
-   ΥΓΕΙΑ (https://www.lateam.gr/forum/f99/)
-   -   Eλπίδες από νέο φάρμακο για καρκίνο του δέρματος (https://www.lateam.gr/forum/f99/elpides-apo-neo-farmako-gia-karkino-tou-dermatos-43799/)

geodon 24-09-2009 00:27:

Eλπίδες από νέο φάρμακο για καρκίνο του δέρματος
 
http://img186.imageshack.us/img186/7...b06ef56279.jpg

Το φάρμακο συρρίκνωσε σημαντικά τους καρκινικούς όγκους

Οκτώ χάπια, δύο φορές την ημέρα. Αυτή είναι η δοσολογία ενός πειραματικού φαρμάκου που άλλαξε τη ζωή του Μιχαήλ Λεβόφσκι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του δέρματος. Πριν από έξι μήνες προετοίμαζε την κηδεία του. Όμως, τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δουλειά του.

"Πριν από έξι μήνες προσπαθούσα να τακτοποιήσω όλα τα διαδικαστικά και να πληρώσω για την κηδεία μου. Τώρα σκέφτομαι να επιστρέψω στο ιατρείο μου, να δουλέψω. Είμαι ενθουσιασμένος. Είναι φανταστικό!", λέει ο κύριος Λεβόφσκι, που εργάζεται ως οδοντίατρος στη Νέα Υόρκη.

Είναι ένας από τους 55 ασθενείς, που συμμετέχουν στην πειραματική δοκιμή του φαρμάκου, PLX4032, που λειτουργεί διαφορετικά από τις συμβατικές θεραπείες. Εμποδίζει απευθείας τη δράση του γονιδίου, BRAF, που ευθύνεται για την εξάπλωση του καρκίνου.

Ο γιατρός του κυρίου Λεβόφκσι, Ρίτσαρντ Κάρβαχαλ παρατήρησε σημαντική μείωση των καρκινικών όγκων δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπευτικής αγωγής.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Memorial Sloan-Kettering της Νέας Υόρκης έμειναν έκπληκτοι από τα αποτελέσματα του νέου φαρμάκου. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε συνέδριο στο Βερολίνο, που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Έρευνα και τη Θεραπεία του Καρκίνου.

Η έρευνα σε 31εναν ασθενείς, με καρκίνο του δέρματος σε τελικό στάδιο, έδειξε ότι το φάρμακο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να παρατείνει το διάστημα επιβίωσης των καρκινοπαθών.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Πολ Τσάπμαν εξηγεί: "Είδαμε να αντιδρούν ασθενείς, οι οποίοι προηγουμένως δεν ανταποκρίνονταν στη χημειοθεραπεία. Μιλάμε για ένα ποσοστό 70% των ασθενών. Είναι πρωτοφανές".

Εάν το νέο φάρμακο αποδειχθεί αποτελεσματικό και σε κλινικές δοκιμές μεγαλύτερης κλίμακας, τότε πιθανόν να βοηθήσει τους πάσχοντες από καρκίνο σε πρώιμο στάδιο να ζήσουν καλύτερα και περισσότερο. Πάντως, ο κύριος Λεβόφσκι αισθάνεται ευγνωμοσύνη για κάθε ημέρα ζωής που του χαρίζει το νέο φάρμακο.


Πηγή : skai.gr


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 09:55:.

Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam