Greek infotainment community

Το Lateam είναι Ε Ν Α Ν Τ Ι Α σε οποιαδήποτε μορφή Π Ε Ι Ρ Α Τ Ε Ι Α Σ
Facebooktwitter
Επιστροφή   Greek infotainment community > ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ > ΥΓΕΙΑ

Η κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την ακμή

This is a discussion on Η κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την ακμή within the ΥΓΕΙΑ forums, part of the ΕΡΕΥΝΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ category; Έχετε ακμή; Μάλλον θα πρέπει να ελαττώσετε τη ζάχαρη καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορούν ...

Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-03-2009, 23:47:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Η κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με την ακμή



Έχετε ακμή; Μάλλον θα πρέπει να ελαττώσετε τη ζάχαρη καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος και την δημιουργία φλεγμονής στο δέρμα.Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα ο γλυκαιμικός δείκτης ενός τροφίμου αντιπροσωπεύει την ταχύτητα και την έκταση της αύξησης των επιπέδων σακχάρου που προκαλεί έπειτα από την κατανάλωσή του.

Η ζάχαρη, το λευκό ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και τα απλά δημητριακά με ζάχαρη είναι τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, επειδή αυξάνουν πολύ και γρήγορα το «ζάχαρο» όταν τα τρώμε.

Αντίθετα, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και το ψωμί ολικής αλέσεως, καθώς και τα φρούτα, είναι τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, επειδή αυξάνουν πιο αργά και πιο βαθμιαία το σάκχαρο.

Η απότομη και γρήγορη αύξηση του σακχάρου έπειτα από την κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, οδηγεί σε απότομη παραγωγή ινσουλίνης και άλλων ορμονών, που οι ειδικοί υποψιάζονται ότι διεγείρουν την παραγωγή σμήγματος και την δημιουργία φλεγμονής στο δέρμα - δύο καταστάσεις που αποτελούν την ρίζα της ακμής.

Για να ελέγξουν την βασιμότητα των υπονοιών τους, επιστήμονες επιστράτευσαν 50 αγόρια και νεαρούς άνδρες, ηλικίας 15 έως 25 ετών, οι οποίοι είχαν ακμή.

Οι μισοί ακολούθησαν επί 12 εβδομάδες μια διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (έτρωγαν πολλά ψάρια, προϊόντα ολικής αλέσεως και φρούτα) και οι υπόλοιποι ακολούθησαν την κλασική, δυτικού τύπου διατροφή.

Στο τέλος της μελέτης, όσοι εθελοντές ακολουθούσαν την διατροφή του χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη είχαν παρουσιάσει σημαντική βελτίωση της ακμής τους, έναντι όσων έτρωγαν «δυτικά». Επιπλέον, οι πρώτοι είχαν και χαμηλότερα επίπεδα ελεύθερων ανδρογόνων στο αίμα τους _ των ορμονών που είναι γνωστό ότι προκαλούν ακμή.



Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας


Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Η κατανάλωση καρότων και σκουροπράσινων λαχανικών συνδέεται με μακρύτερη ζωή LATEAM RSS NEWS 0 24-11-2010 11:39:
Η σοβαρή ακμή συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας LATEAM RSS NEWS 0 12-11-2010 11:48:
Η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με την κατάθλιψη LATEAM RSS NEWS 0 27-04-2010 12:35:
Η κατανάλωση πολλής ζάχαρης αυξάνει και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου LATEAM RSS NEWS 0 21-04-2010 11:30:
Η υπερβολική κατανάλωση καφέ συνδέεται με τις ψευδαισθήσεις geodon ΥΓΕΙΑ 0 14-01-2009 17:52:


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:32:.


Powered and Developed by Lateam.gr
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.5.1
Lateam